Fotó: budafok1912.hu

Ütéssel eltört arccsont, súlyos zúzódás: Elege lett az NB II-es klubnak a durvaságokból, az MLSZ-hez fordulnak - videók

Miután Oláh Bálint a lábán súlyos zúzódást szenvedett, Merényi Ádámot pedig "ököllel megütötték" és eltört az arccsontja, a Budafok az MLSZ-hez fordult a Gyirmót és a Vasas elleni NB II-es bajnokin történtek miatt.
Csakfoci.hu 2024. február 16., péntek 12:44
Fotó: budafok1912.hu
Miután Oláh Bálint a lábán súlyos zúzódást szenvedett, Merényi Ádámot pedig "ököllel megütötték" és eltört az arccsontja, a Budafok az MLSZ-hez fordult a Gyirmót és a Vasas elleni NB II-es bajnokin történtek miatt.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 16., péntek 12:44

Miután az NB II-es Budafok legutóbbi két hazai mérkőzésén a fővárosi csapat két meghatározó játékosa az ellenfél súlyos szabálytalansága miatt szenvedett szemmel láthatóan is súlyos sérülést, a klubvezetés az MLSZ-hez fordult. Az erről szóló nyilatkozat olvasható az alábbiakban.

A Gyirmót elleni meccsen Oláh Bálint a lábán súlyos zúzódást szenvedett, míg a Vasas elleni találkozón Merényi Ádámot ököllel megütötték, és sajnos eltört az arccsontja. A játékvezetők mindkét esetben érthetetlenül csak sárga lapot adtak a jogosan járó piros helyett. Klubunk az MLSZ-hez fordul

- írja a budafok1912.hu, amely megszólaltatta Filkor Attila sportigazgatót is az esetek és a panasz kapcsán.

Miért érzi fontosnak, hogy meg kell szólalnia a két játékos sérülésével kapcsolatban?

- Mindjárt az elején tegyük világossá, hogy nem valakik ellen, hanem valakik mellett szeretnénk kiállni, és ezek nem mások, mint a labdarúgóink. Az ellenfelek játékosai súlyos sérülést okoztak Oláh Bálintnak és Merényi Ádámnak. A mellékelt videók és a fotók ezt jól mutatják.

Sajnos sérülés más mérkőzésen is előfordul, mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb esetben a szabálytalanság nem szándékos.

- Mi sem azok tartalmát és a tettet vizsgáltuk, hanem az arra adott játékvezetői reakciókat. Sajnos mind a két esetben elmondható, hogy a súlyos sérülés okozása nem összeegyeztethető a futballal. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindkét esetben az ellenfél edzője lecserélte az érintett játékost, hiszen jól látták ők is „nem jó ez így”.

Mire gondol?

Arra, hogy a hétközi forduló mérkőzésén az ellenfél játékosa egy másik sportág mozdulatsorát alkalmazta másfél méterre a játékvezető szeme láttára, mivel ez a sportág az ökölvívás és annak is kesztyű nélküli változata, nem hiszem, hogy a sárga lap megfelelő válasz lett volna a labdarúgó tettére.

Szeretném hangsúlyozni, hogy a sportolók védelme és a sérülések elkerülése a játékvezetők feladata is, azzal, hogy a megfelelő ítéletet hozzák meg ilyen szituációban. Négy napon belül két meghatározó játékosunk elvesztése sokkot jelent a számunkra.

Tesznek valamilyen lépést az ügyben?

- Természetesen igen, a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes vezetőinek is eljuttatjuk a videókat, valamint a fotókat, és a belátásukra bízzuk, hogy milyen következményeket eredményeznek ezek a számunkra fájdalmas jelenetsorok.

Várjuk az MLSZ Játékvezetői Bizottságának a válaszát majd arról, hogy például Merényi Ádám esetében, bár a bíró közvetlen közelről látta az ökölvívásból jól ismert mozdulatot, vajon miért csak sárga lappal büntette a súlyos szabálytalanságot

- fogalmazott a sportigazgató.

A Merényi Ádámot ért ütés a Vasas elleni meccsen

Az Oláh Bálint elleni súlyos szabálytalanság a Gyirmót elleni meccsen

Olvastad már?
Bognár György leggólerősebb játékosa: „A Paks bajnoki címe sokkal nagyobb szenzáció lenne, mint a Honvédé volt” – interjú
Élete szezonját futja. Tudja, hogy ebben komoly szerepe van Bognár Györgynek is, aki egy különleges posztot talált neki. Mivel az első helyen állnak, a bronzérmet már csalódásként élné meg, ugyanakkor tudja, hogy az arany a csoda kategóriába tartozna. Újpestről egy komoly félreértés miatt távoznia kellett, de ma már nem bánja, hiszen Pakson teljesedett ki a pályafutása. Volt három nagyon komoly sérülése, melyek közül másnak egy is elég lett volna ahhoz, hogy kettétörjön a karrierje, ő azonban mindannyiszor teljes értékű játékosként tért vissza. Interjú Windecker Józseffel, a Paks középpályásával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz