Fotó: molfehervarfc.hu

Sallói a "csalóka" visszajelzésekről: "Az akkori gazdasági vezetőnk kickbox-harcos volt, így vele ki mertem menni az edzőmeccsre" - van lelkiismeret-furdalása a ZTE-sportigazgatónak

Sallói István bízik benne, hogy Márton Gábor kinevezése után újra futballhangulat lesz Zalaegerszegen.
Csakfoci.hu 2023. november 13., hétfő 21:19
Fotó: molfehervarfc.hu
Sallói István bízik benne, hogy Márton Gábor kinevezése után újra futballhangulat lesz Zalaegerszegen.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 13., hétfő 21:19

Hétfőn vált hivatalossá, hogy a ZTE hivatalosan is bejelentette, hogy a távozó Boér Gábort Márton Gábor váltja a kispadon. A rutinos szakember 2020-ban eredményes fél évet töltött Zalaegerszegen, majd a MOL Fehérvár csapatához távozott, ezután az MTK-nál és Kozármislenyben is dolgozott. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója az edzőváltás kapcsán a Sportrádió Hazafutás című műsorában nyilatkozott.

- Csak olyan jöhetett szóba, aki Gábor. A tulajdonos is Gábor, úgyhogy maradtunk ezen a vonalon - kezdte nyilatkozatát humorosan Sallói. - Azért döntöttünk mellette, mert a klubok edzőváltáskor felkészülnek arra, kik jöhetnek szóba, ugye ezek nem egy éjszaka alatt történnek. Most olyan edzőt kerestünk, akit ismerünk, az pedig pláne, hogy korábban dolgozott a klubnál, így ő (Márton Gábor - a szerk.) ebből a szempontból megkerülhetetlen volt. A másik előnye, hogy gyorsan átlátja a keretet, és tudja, mi az ideális a csapatnak, és fel tudja szabadítani a játékosokat, hogy önfeledten futballozzanak. A legutóbbi regnálása alatt szenzációs focival rukkolt elő a csapat, amire a mai napig emlékszik mindenki. Ő is megfutotta a maga köreit, amióta elment tőlünk, most pedig olyan helyet keresett, ahol tud hosszútávon dolgozni. Legutóbb a saját döntése után távozott tőlünk, mi szerettük volna, hogy maradjon, de a Vidi ajánlatával nyilvánvalóan nem tudtunk versenyezni. Most összeállt a kép, minden adott, hogy hosszabb távon együtt tudjunk dolgozni - mondta a szakvezető, majd kitért arra is, milyen visszajelzéseket olvasott a szurkolóktól Márton kinevezése után.

- A közösségi média visszajelzései csalókák. Amikor Diósgyőrben voltam sportigazgató, és Tisza Tibit eladtuk Újpestre, akkor a szurkolói fórumokon lincshangulat alakult ki. Nem sokkal később játszottunk egy edzőmeccset egy megyei pályán, ahova 2000 ember jött ki.

Én úgy voltam vele, hogy nem megyek ki, mert agyonvernek. Mivel az akkori gazdasági vezetőnk kickbox-harcos volt, így vele ki mertem menni, és akkor azon lepődtem meg, hogy egy rossz beszólás nem volt. Ekkor rádöbbentem, hogy akik írogatnak, ők képviselnek egy réteget, de ez nem az összkép, és akik pozitívan gondolkodnak, ők nem írnak. 

- Az viszont fontos számunkra, hogy a városban pozitív legyen a hangulat a csapat körül. Megmondom őszintén, az utóbbi időben nem volt az, ezért a Márton Gabitól azt is reméljük, hogy a futballhangulatot visszahozza a stadionba, ez pedig átsegíti a csapatot a holtponton. Azt szeretnénk, ha stabilizálódna a csapat, és reális elvárás lenne, hogy az első hatba odaérne. Abban bízunk, - ha nem is idén -, de jövőre összejön ez a cél.

Hozzátette, meghatározó játékosok igazoltak el, Demjén Patrik távozása különösen megnehezítette a csapatépítést, így idő kell a csapatnak, hogy összeálljon, de ez nem történt meg eddig. Sallói elmondta, nem váltak el haraggal Boér Gáborral.

- Ő egyszer már volt Zalaegerszegen, akkor is egy nehéz feladatot kapott, 15 meghatározó játékos távozott, ő akkor debütáns NB I-es edzőként vette át a csapatot. Később Lendván, a partneregyesületüknél dolgozott, aztán visszajött, Magyar Kupát nyert és benntartotta a csapatot, de most megint nehéz helyzetbe került, ezért van is egy kis lelkiismeret-furdalásunk, mert nehéz helyzetbe hoztuk. Egy klubvezető sem szeret váltani, de sajnos így alakult - zárta.

Olvastad már?
Interjú a feljutó helyen álló klub sportigazgatójával: “Az a hír járta, hogy Nyíregyházán jó gázsi van, nagyobb számonkérés nélkül”
Az előző szezon során végig zuhant, majd csak osztályozón maradt bent az NB II-ben az a Nyíregyháza, amely idén viszont fordulók óta NB I-et érő pozícióban áll. A Szpari sportigazgatója a csakfoci.hu-nak adott interjújában beszélt a nyári nagytakarításról, arról, miért egy olyan edző vezeti a csapatot, akit pár hónapja az egyik riválistól elküldtek, válaszol arra, miért mondja róla a tulajdonos, hogy vigyáz a pénzére, de nyíltan fogalmazott annak kapcsán is, miért érzi visszásnak, hogy az NB II-t vezető Győri ETO az eddigi szokásoktól eltérően elkezdett légiósokat foglalkoztatni a feljutás érdekében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz