Fotó: mlsz.hu

Rossi arról, hogy a szerbek szerint tiszteletlenül ünnepeltünk: "Ez úgy hülyeség, ahogy van" - Lang elárulta, hogyan köszöntötték fel a szülinapos szövetségi kapitányt

Nem tervez jelentős változtatásokat a kezdőcsapatban a csehek elleni vasárnapi felkészülési mérkőzésen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 9., szombat 13:48
Fotó: mlsz.hu
Nem tervez jelentős változtatásokat a kezdőcsapatban a csehek elleni vasárnapi felkészülési mérkőzésen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 9., szombat 13:48

Az olasz szakember 59. születésnapján Telkiben, a nemzeti csapat edzőközpontjában tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy folyamatosan kapcsolatban van a klubokkal, amelyek ha elengedik a válogatottba a játékosokat, akkor onnantól kezdve a szakmai stáb döntése, hogy pályára lépnek-e vagy sem.

– Megértem, hogy a szurkolókat érdekli, Szoboszlai Dominik játszik-e. A Liverpoolban négy meccsen lépett pályára úgy, hogy le sem cserélték, nem látom annak akadályát, hogy a válogatottban csapatkapitányként ne így legyen vele. Persze dönthetek másképp, de hangsúlyozom, a válogatottnál nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés, mi egy csapatot építünk fel nemcsak a jelen, hanem a jövő számára is. Minden egyes alkalommal Magyarországot képviseljük, mindig igyekszünk a lehető leginkább versenyképes csapatot a pályára küldeni – nyilatkozott Marco Rossi, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki felköszöntötte a születésnapja alkalmából. – Külön öröm, hogy ez a rengeteg üzenet a közösségi médiában nem egy meccs után érkezett, ez is kifejezi a magyarok szeretetét irányomba.

A tréner hozzátette, nem tervez jelentős változtatásokat az elmúlt időszakban pályára lépő kezdőcsapatban, azt el is árulta, hogy a kapuban ezúttal is Dibusz Dénes kezd majd.

Marco Rossi megjegyezte: ahogyan Belgrádban Kata Mihály pályára küldésével tette, úgy elképzelhető, hogy a Puskás Arénában is avat majd újoncot, persze ennek "megvannak a feltételei".

Marco Rossit szembesítették azzal is, hogy a csütörtöki Eb-selejtezőt követően a szerb lapok szerint túlzásba vitte az ünneplést a magyar válogatott az öltözőben, még a vegyes zónába is kihallatszott, hogy milyen zenére buliztak a játékosok.

Ez úgy hülyeség, ahogy van. Remélem, ez a kritika csak a sajtóban jelent meg, nem a szerb játékosok vagy a stáb részéről. Ők tudják, hogy lehet ünnepelni egy mérkőzés után. Nyilván mindig megadjuk az ellenfélnek a tiszteletet, soha sem túloztuk el az ünneplést, mindig mindenkit tiszteletben tartunk.

– Ezt azért is szeretném aláhúzni, mert a montenegrói találkozó után Stefan Savic részéről hangzott el, hogy a magyar válogatott nem igazán tisztelte őket, pedig mi minden ellenfelünket tiszteljük. Különösen Szerbiát, amely ellen egy hónap múlva ismét összecsapunk – mondta Rossi.

A játékosokat a sajtótájékoztatón Lang Ádám képviselte, aki két nappal ezelőtt, Belgrádban a győztes gólt készítette elő Willi Orbán találata előtt. Az Omonia Nicosia védője elárulta, már pénteken felköszöntötték a szövetségi kapitányt, a csapat énekelt az olasz szakembernek és egy kis "magyaros tál" is az asztalra került. A csehek elleni összecsapással kapcsolatban a futballista elmondta, ugyan felkészülési mérkőzésről van szó, de nem szeretnék megszakítani jó sorozatukat, ezért ugyanolyan komolyan és nagy elánnal készülnek a találkozóra, mint bármelyik másik tétmeccsre.


Langék énekeltek Rossinak. Fotó: mlsz.hu

– Ahogyan évek óta mindig, nagyszerű a hangulat a csapatnál, persze a munkát ugyanúgy beletesszük, ez pedig az eredményekben meg is mutatkozik. Marco Rossi érkezése egy olyan pozitív mentalitást hozott a válogatotthoz, aminek köszönhetően elkezdtünk bízni magunkban, és egy olyan közösség alakult ki, ahol mindenki számíthat a másikra, hiszen lehet, hogy egy hiba után a következő pillanatban már az az ember segíthet a csapaton – jellemezte a Rossi-érában kialakult hangulatot Lang Ádám.

A magyar válogatott féltávnál 10 ponttal vezeti Európa-bajnoki selejtezőcsoportját, vasárnap hazai pályán, a Puskás Arénában Csehországgal játszik felkészülési mérkőzést. A 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. (MTI/csakfoci)

Olvastad már?
Eb-selejtező: Szerbiában megdöbbentek a "108 kilós Ádámon", "a magyarok, mintha Portugália vagy Spanyolország szintjén lennének" - lapszemle
Így látták a szerb lapok és internetes portálok a csütörtöki Szerbia-Magyarország Eb-selejtezőn (1-2) történteket. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz