Fotó: mlsz.hu

Eb-selejtező: Szerbiában megdöbbentek a "108 kilós Ádámon", "a magyarok, mintha Portugália vagy Spanyolország szintjén lennének" - lapszemle

Így látták a szerb lapok és internetes portálok a csütörtöki Szerbia-Magyarország Eb-selejtezőn (1-2) történteket. Lapszemle.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 8., péntek 11:29
Fotó: mlsz.hu
Így látták a szerb lapok és internetes portálok a csütörtöki Szerbia-Magyarország Eb-selejtezőn (1-2) történteket. Lapszemle.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 8., péntek 11:29

"Pixi (Dragan Stojkovic szövetségi kapitány beceneve - a szerk.) Szerbiája veszített Belgrádban, a magyarok örülhettek a Maracanában" – olvasható a novosti.rs-en, amely összefoglalójában megjegyzi, hogy a találkozó elején még úgy tűnt, más lesz a végkimenetel, miután Szalai Attila öngóljával még a hazaiak vezettek. "Ettől a pillanattól kezdve azonban Stojkovic csapata leállt a játékkal, amit az ellenfél két perc alatt kihasznált" – írják. Kiemelik, hogy a második félidő egy sokkal jobb, aktívabb és harcosabb Szerbiát hozott, míg a magyarok szinte csak a védekezésre koncentráltak.

A portál egy másik cikkében foglalkozik a szerb televíziós szakértő, Rade Bogdanovic értékelésével is, aki sajátos stílusban fogalmazott a találkozó után, különösen Ádám Martinnal kapcsolatban.

– Megdöbbentem, amikor megláttam a magyarok támadóját, Ádámot, aki beállt és úgy tűnt, mintha a "Beton Haláról" jött volna (Belgrádban az éjszakai élet központja a Beton Hala - a szerk.). Ő is annyit nyom, mint én, én pedig 108 kg vagyok.

A játékmódunk elég kockázatos, mindenki könnyen kiolvas minket, már korábban is mondtam, hogy ebben a rendszerben Mitrovic és Vlahovic nem játszhat együtt. A nagyszerű minőségük vitathatatlan, de nem tudnak együtt dolgozni, ez ma este is látszott. Bulgária után azt mondtam, hogy nyernünk kellett volna, most természetesen nem örülök a magyarok elleni meccsnek sem, de ha most veszítenünk kellett, és pénteken a kosarasok nyernek, akkor legyen így – utalt a korábbi válogatott játékos arra, hogy pénteken a szerb férfi kosárválogatott elődöntőt játszik a világbajnokságon.

"Focisták, ébredjetek fel a kómából! Nekünk nincsenek acélidegeink" – írja a sportal.rs, amely szerzője a továbbiakban sem kíméli a szerb válogatottat: "igaz, hogy két csapat jut tovább, az is igaz, hogy jelenleg a második helyen állunk, igaz, hogy még négy meccsünk van a selejtezők végéig, de az is igaz, sőt szerintem a leginkább igaz, hogy a labdarúgóink nem néznek ki jól. Sem a pályán, sem a tekintetükben. A szerző úgy folytatja, hogy a razgradi döntetlen megmutatta a játékban és az erőnlétben is mutatkozó hiányosságokat - a magyarok elleni vereség mindezt megerősítette, és bebizonyította, hogy a válság nem néhány szerencsétlen körülmény együttese. Valami nincs rendben, a szerb válogatott nem tűnik győztes csapatnak. Pont. Hogy mi történik a "sasokkal", bevallom, számomra nem világos. Jó klubokban, színvonalas bajnokságokban játszanak, néhányan csillagászati átigazolásokat hajtottak végre, mindenki dicséri őket a pálya széléről... És valahogy mégis szunyókálnak. Mintha mesterséges kómában lennének. Nincs ragyogás, nincs parázs. Nincs tűz a lábukban" - folytatódik Veljko Ivanovic újságíró cikke a sportal.rs-en.

A portálon egy másik szerző azt írja, hogy a Sasok Magyarország elleni gyenge teljesítményét nehéz elemezni: "Egyrészt van mindenünk: magasabb kaliberű, nagy klubokban játszó játékosok, tapasztalat, csapatmélység, írástudóbbak vagyunk, de hiába.

A másik félnek elég egy olyan ász, mint a liverpooli Szoboszlai Dominik és tíz bányász, hogy elrejtse előlünk a labdát és legyőzzön minket a saját pályánkon. Az első perctől kezdve végignézni, ahogy a magyarok ránk erőltetik a ritmusukat és a labdabirtoklást a Maracanában, mintha Spanyolország vagy Portugália szintjén lennének, elég pusztító érzés volt. Bármennyire is mondjuk, hogy a második félidőben jobbak voltunk és helyzeteket alakítottunk ki, őszintén el kell mondanunk, hogy északi szomszédaink nem izgultak és nem pánikoltak a győzelem megvédése közben."

"Szerbia a sötétség folyosóin bolyong" olvasható a mozzartsport.com címében, amely úgy folytatja, hogy a szerb csapat védekezésben óriási gondokkal küzd, támadásban pedig felismerhetetlen. "Szerbia a lejtőn, ez az út pedig nem a németországi Eb-re, hanem a Stojkovic-éra előtti időszakra vezet. Két éve egy bátor, merész és támadó szellemű válogatottat láthattunk, de a júniusi és szeptember eleji ciklus alapján kialakult benyomás nem biztató" - hangzik az újabb kritika.

"Szerbia vereséget szenvedett Magyarországtól: a Sasok sikertelenül támadtak, a villámháború elég volt a szomszédoknak a három ponthoz" írja a telegraf.rs.

"A Sasok elbuktak a Maracanában, Magyarország már gyakorlatilag az Eb-n" - olvasható a hotsport.rs portálon.

"A ragyogástól a kétségbeesésig mindössze két perc alatt! A Maracanában buktak a Sasok - az elképesztő Dibusz mindent védett és nagy győzelmet hozott a magyaroknak!" ez áll a kurir.rs portál címében.

"Szerbia elesett Belgrádban, Orbán az első helyre repítette a magyarokat" írja a Szerbiai Rádió és Televízió honlapja, kiemelve később Magyarország expressz fordítását.

"Újabb pofon Szerbiának: Magyarország élre állásával és fontos belgrádi győzelmével még messze az Eb a Sasok számára" írja a nova.rs.

Olvastad már?
Légiósok: Egy magyar válogatott támadó is ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából - sajtóhír
Külföldi sajtóhírek szerint a Steven Gerrard vezette Al-Ettifaq le akarta igazolni Sallai Rolandot, aki azonban nemet mondott a szaúdi milliókra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz