ZTE

Sallói: "A járvány után piacvezető lehet a magyar foci a régióban, új távlatok nyílhatnak meg"

A Zalaegerszeg sportigazgatója, Sallói István szerint a koronavírus-járvány elmúltával a magyar foci piacvezető lehet a régióban és új távlatokat nyithat meg a kupacsapatok előtt.
Csakfoci Admin 2020. április 20., hétfő 11:57
A Zalaegerszeg sportigazgatója, Sallói István szerint a koronavírus-járvány elmúltával a magyar foci piacvezető lehet a régióban és új távlatokat nyithat meg a kupacsapatok előtt.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. április 20., hétfő 11:57

Sallói István szerint azért fontos, hogy - az előírások betartásával minimálisra csökkentve a fertőzésveszélyt - az egyéni felkészülés után a labdás edzések is elkezdődjenek, mert míg a fizikai állóképesség viszonylag könnyen fenntartható, a labdaérzékelés fejleszthető a legnehezebben.

- Szerintem, ha egy labdarúgó hónapokig nem ér labdába, utána nagyon nehéz lesz visszahozni és sérülésveszélyes is. Legkönnyebben a fizikai munka hozható vissza. Az, hogy elmegyek futni és felhozom magam fizikálisan, ez egy nem óriási mutatvány. Viszont labdaérzékelés a legnehezebb része ennek az időszaknak. Márton Gábor szeretne csapatszintű edzést, mert egyből beleesett a meccssorozatba, és szeretné ezt a formát minél gyorsabban állandósítani - kezdte az M4Sport Góóól! 2 című műsorában Sallói István, aki szerint a játékosoknak a kényszerszünetben lehetőségük van olyan dolgokat gyakorolni, amiket a szezon közben a sorozatos meccsterhelés, nyáron pedig az ajánlott pihenés miatt nem tudnak.

- Ha annak idején jött volna a vírus, akkor Simek Péter a Real Madridba igazolt volna, mert egy hónap alatt megtanult volna beadni. Egy futballistának soha nincs az az élethelyzet, hogy naponta ötven-száz beadást kell végeznie, hiszen hétvégén mérkőzés van, arra kell készülni, a nyári szünetben ki kell kapcsolódni. Ezek olyan dolgok, amiket a futballistának az egyéni fejlődése szempontjából ki kell használnia.

Sallói szerint egy hónapja, a koronavírus-járvány hazai megjelenésekor még megoldható lett volna, hogy a csapatok a külvilág elől egy-egy szállodába elvonulva egy hónap alatt lejátsszák a bajnokságot.

- Megoldható lett volna, de akkor még nem tudtuk milyen a vírus, mennyire és kikre veszélyes egyáltalán. Megfelelő óvintézkedésekkel, ad abszurdum lehetne játszani - fogalmazott a ZTE sportigazgatója, aki viszont már úgy gondolja, le kellene zárni a szezont, méghozzá élvonalbeli kieső nélkül és két feljutóval. Ha pedig az MLSZ kitart a 12 csapatos élvonal mellett, akkor a következő, 14 együttes részvételével zajló NB I-es szezon végén négy csapat esne ki.

Sallói hozzátette, a zalaegerszegi keret 80 százalékának nyáron lejár a szerződése, ezért abban állapodtak meg a játékosokkal, hogy amennyiben a bajnokság mégis folytatódik és tovább tart június 30-nál, akkor az utolsó bajnoki mérkőzést követő napig érvényesek a szerződések.

- Az, hogy a játékosok edzenek is, meg nem is, egy hónapig rendben volt, de ezt hány hónapig tartjuk? Nem tudunk tovább lépni, nem tudunk tervezni mi lesz a következő évben.

Az egyik oldalról jó, hogy lejárnak a szerződéseink, mert ennek megfelelően újra tudjuk tervezni a pénzügyi lehetőségeinket, másik oldalról előfordulhat az is, hogy az egész keretet ki kell cserélnünk.

Az NB I és NB II közötti ingadozásunk ilyen szempontból pláne kockázatos. Az is benne lehet a pakliban, hogy folytatódik a szezon és júniusban kellene játszanunk. Időközben el kell döntenünk azt is, hogy a költségvetést, melyik szezonnak a terhére kellene biztosítani a tulajdonosnak - tette hozzá.

A ZTE sportigazgatója szerint a bajnokság felfüggesztését ki lehetne használni arra, hogy a klubvezetők párbeszédet folytassanak egymással a magyar futball jövőjéről, ebben azonban a Magyar Labdarúgó Szövetségnek moderátori szerepet kellene vállalnia. Lehetséges témakánt az utánpótlás felépítését, a fiatal játékosok beépítését a felnőtt labdarúgásba, a nézőszám növelését, az akadémiai képzés áttekintését és a bajnokságok létszámának felülvizsgálatát említette.

- Én annak lennék a híve, ha lesöpörnénk mindent és újraindítanánk a magyar foci felépítését annak érdekében, hogy nemzetközi szinten versenyképesek tudjunk lenni, mert szerintem most csak toldozzuk a meglévő lehetőségeket - jelentette ki, majd megjegyezte, hogy a koronavírus-járvány elmúltával a magyar labdarúgás előnyt is kovácsolhat a főként állami támogatásra épülő modellből.

Azt mondják, hogy nagyjából számíthatunk ugyanazokra a központi bevételekre, ami eddig volt.

Ebben az esetben gazdaságilag piacvezetők lehetünk a régióban, ez pedig teljesen új távlatokat nyithat meg a kupacsapataink előtt.

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Újpest
Csatárok és védők
Csatárokat és védőket is keresgetnek a lila-fehérek - ezt Bartosz Grzelak vezetőedző árulta el a klub sajtóeseményén.
Pécsi MFC
Aczél Zoltán
A Csakfoci úgy tudja, hogy minden bizonnyal az NB II-ből kiesett Pécsi MFC vezetőedzője lesz a Kozármislenytől távozó Aczél Zoltán.
Tovább az összes átigazoláshoz