Szabics: "A Fradi nem csak magának köszönhette a vezetést"; Stöger: "Legközelebb odaállok én a 11-eshez" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők az OTP Bank Liga 13. fordulójának két vasárnapi meccsét a Groupama Arénában, iletve a Bozsik Arénában. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2021. november 21., vasárnap 22:30
Így látták a szakvezetők az OTP Bank Liga 13. fordulójának két vasárnapi meccsét a Groupama Arénában, iletve a Bozsik Arénában. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2021. november 21., vasárnap 22:30

Ferencváros - MOL Fehérvár FC 3-0

Beszámoló itt!

Peter Stöger (FTC): - Elégedett vagyok a vasárnapi teljesítménnyel, egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk. Jól kezdünk, talán elmondható, hogy a Fehérvárnak az első 15 percben volt némi esélye, a második gólunk után viszont egyértelmű volt a párharc kimenetele. 3-0-s előnynél is voltak helyzeteink, amiatt lehet némi hiányérzetünk, hogy nem tudtuk megszerezni a 4. vagy az 5. gólt. A kisvárdai bajnoki után újra bebizonyítottuk, hogy mit is képviselünk az NB I-ben – kezdte értékelését a fradi.hu szerint az osztrák tréner, aki hozzátette: maga sem gondolta volna, hogy ennyire egyoldalúan alakul majd az összecsapás.

Miután az FTC sorozatban negyedik bajnokiján nem kapott gólt, megkérdezték Stögert, hogy min kellett változtatni ahhoz, hogy ez a széria kialakulhasson?

- Mindenképpen a kemény edzésmunkának köszönhető ez a változás, hiszen a védekezés a támadósorral kezdődik, vasárnap a támadók is megfelelően reagáltak és jöttek vissza védekezni, ez jó alapot adott. Konkurenciaharc van a posztokon, ez pedig ilyen eredményt is eredményezhet, hiszen mindenki szeretne megdolgozni a helyéért a csapatban. Látszik, hogy a fiúk kemény munkát végeztek – válaszolta a vezetőedző, aki egy másik kérdésre reagálva a második játékrészben kihagyott tizenegyesről is beszélt.

A tizenegyeseket szerintem sokkal komolyabban kéne vennünk, nem olyan bonyolult dolog belőni egy büntetőt, lehet, hogy legközelebb odaállok én és megmutatom a fiúknak, hogyan kell ezt csinálni. Ezúttal Ryan Mmaee volt kijelölve, neki kellett volna lőnie a tizenegyest, ám ő úgy döntött, hogy átadja a lehetőséget Aissa Laidouninak. Én jobban örültem volna, ha inkább egy újabb gólt szerzünk.

Szabics Imre (Fehérvár): - Az első félidőben, az első bekapott gól után nagyszerűen futballoztunk, úgy játszottunk, ahogy elterveztük.

Úgy érzem, hogy a Ferencváros nem csak saját magának köszönheti azt, hogy a félidőben 2-0-ás vezetéssel tudtak bemenni.

Ennél a vezetésnél úgy érzem, hogy a mérkőzés eldőlt, hiszen a Ferencváros hazai pályán olyan játékerőt képvisel, aminek a birtokában nagyon-nagyon nehéz ellenük a mérkőzést már megfordítani, azonban én nagyon elégedett voltam az első félidei játékunkkal és gratulálok a Ferencvárosnak. Olyan helyzetbe kerültek az első félidőben, ami nem csak saját maguknak volt köszönhető, hiszen hogy ha jól emlékszem, akkor volt egy kérdéses 11-es, illetve volt egy kiállítás gyanús jelenet is. Nagyon-nagyon jó labdaszerzéseink voltak az első félidőben és a Ferencvárosnak minden mérkőzés-momentuma úgy alakult, hogy innen az ő malmukra hajtotta a mai mérkőzésen a vizet, azonban az első félidei játékunkkal nagyon elégedett vagyok. De úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy meg szerettük volna fordítani a mérkőzést. Mindent megtettünk ennek érdekében, azonban a Ferencváros nagyon-nagyon jó csapat, nem véletlenül tartanak ott nemzetközi szinten is, ahol tartanak. Nagyon nehéz dolgunk volt, egy 2-0-s előny birtokában egy nagyon rutinos és nagyon-nagyon tapasztalt csapat lehozza ezt a mérkőzést így.

A tabella általában nem szokott hazudni. Én úgy gondolom, hogy ezen a különbségen lehet csökkenteni, azonban az a realitás, hogy a Ferencváros ma Magyarország legjobb csapata. Ezt egy-egy mérkőzésen el lehet tüntetni. Az első féidőben ezt el is sikerült tüntetnünk és azon dolgozunk, hogy minél kisebb legyen majd a különbség.


Budapest Honvéd - MTK Budapest 3-0

Beszámoló itt!

Horváth Ferenc (Honvéd): - A négy vesztes mérkőzés után mindenféleképpen nagy dolog, hogy meg tudtunk nyerni egy ilyen mérkőzést. Az első félidőben azért látszott az, hogy mi van mögöttünk. Reméljük, a második félidő pedig azt mutatta, hogy mi van előttünk. Az első félidőben úgy tűnt, hogy bármit is tesz, bárhogyan is harcol a csapat, nem jött pozitív végkifejlet. Nem gondolom, hogy görcsoldó volt a piros lap, mert már volt ilyen is, hogy az ellenfélből kiállítottak valakit és nem tudtunk nyerni. A lényeg, hogy a második félidőben egy kicsit felszabadultabban játszottunk és jöttek a gólok is. Mindenféleképpen egy nagyon fontos győzelem volt és remélem, hogy ez valaminek a kezdete.

A szurkoló ilyen, hogy ha sikertelen a csapata, én nem vártam, hogy a "we love you-t" fogják majd kiabálni.

A játékosoktól azt kértem, hogy zárják ki ezeket a körülményeket és próbáljanak meg úgy futballozni, ahogy tudnak és ahogy az edzéseken is szoktak. Hála Istennek, ez sikerült.

Pintér Ádám (MTK, megbízott edző): - Nagyon nehéz volt ez a hét, hektikus volt a felkészülésünk az ismert okok miatt. Ami a meccset illeti: az első félidővel sem voltam elégedett, hiányzott az átütőerő, de akkor az eredmény még rendben volt. Sajnos a teljes második félidőt emberhátrányban kellett lejátszanunk, ez teljesen megpecsételte a sorsunkat. Amit legfeljebb pozitívumként ki tudnék emelni, hogy emberhátrányban is volt esélyünk 1-0-nál az egyenlítésre, hiszen volt egy ziccerünk, az sajnos kimaradt. Dolgoznunk kell tovább, bele kell állni a munkába, extra melót is bele kell tenni a mindennapokba, és előbb-utóbb jobbra fordul a sorsunk. Pozitívum, hogy elvileg a hétfőtől már Márton Gábor is ott lehet majd a heti munka során a csapat mellett. (mtkbudapest.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz