I. félidő:

Az első félidő nagyobb részt Honvéd-mezőnyfölényben telt el, de kevés igazán nagy helyzetet hozott. Voltak azért persze lehetőségek: a 11. percben péládul Mijatovic kezét-ujját azután kellett ápolni, hogy nagy bravúrral védett Lukic közeli lövésénél. Előtte nem sokkal pedig Szappanosnak is volt dolga, aki Haraszti 22 méteres lövését tolta ki a léc alól.

A hazaia drukkerek az idő előrehaladtával egyre rosszabbul viselték a Honvéd meddő fölényét a meglehetősen tartalékos és új vezetőedzőjét, Márton Gábort annak pozitív koronavírus-teszteredménye miatt nélkülöző vendégcsapat ellen. Többször is felhangzott a “k..gyenge”-rigmus a Bozsik Arénában.

A 47. perc fordulópontot hozott: Haraszti és Baráth kapott össze, ment a lökdősődés és sok minden más. Végül előbbi piros, utóbbi sárga lapot kapott. Tíz emberre fogyatkozott tehát a szünet előtt az MTK Budapest.

II. félidő:

A Honvéd pedig a fordulás után azonnal ki is tudta használni emberfórját: a 47. percben, egy szöglet utáni kavarodást követően előbb Kovácsréti mentett a gólvonalon, Lovric fejesénél, majd Balogh fordult kapura, de lövését bravúrral védte Mijatovic. A felpörgő labdára azonban Lukic csapott le a leggyorsabban és közelről a hálóba fejelt (1-0).

A 61. percben azonban kis híján egyenlített az MTK: Balázs ment el szépen a jobb szélen, majd be is adott, Palincsár 11 méteres lövését viszont védte a bal saroknál Szappanos.

A játékrész közepén aztán Nagy Dominikot buktatta Ferreira a játékvezető szerint a 16-oson belül, a megítélt 11-est pedig a sértett bombázta a kapuba (2-0). Érdekes volt azonban, hogy a hazai szurkolók egy része 2-0-nál is Horváth Ferenc távozását követelte…

A végén egy ügyes akció végén a fiatalok szolgálták ki Lukicot, aki 12 méterről küldött megpattanó lövésével találta el a jobb alsót, megszerezve önmaga második és csapata harmadik gólját (3-0). A Honvéd hosszú hetek és négy vereség után tudott győzni, amivel fellépett a tabella 7. helyére.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Budapest Honvéd – MTK Budapest 3-0 (Lukic 47., 91., Nagy D. 68. – 11-esből)

Piros lap: Haraszti (MTK, 47.)

Korábban:

Ferencváros – MOL Fehérvár 3-0

Szabics: “A Fradi nem csak magának köszönhette a vezetést”; Stöger: “Legközelebb odaállok én a 11-eshez” – így látták az edzők