I. félidő:

Labdabiztosabban és kapura veszélyesebben kezdett az FTC, amely már a 10. percben vezetést szerzett. Civic bal oldali beadása után Zubkov jobbal vette át a labdát a hosszú oldalon, ezzel becsapta az egyébként is a labda alá szaladó Heistert, majd egy csellel Stopirát is elküldte, hogy azután nagy erővel a léc alá bombázzon (1-0).

A Vidi lassan ébredt, úgy nagyjából 20 perc után azonban mezőnyben felnőtt ellenfele mellé és az akcióiban is egyre több volt a veszély. A 31. percben a végig hideget-meleget kapó ex-ferencvárosi Petrjak esett el a 16-oson belül Wingo mellett. Az esetet a VAR-szobában is megnézték, de nem ért végül büntetőt az esés.

A 33. percben Laidouni körömpassza után Marin lőtt egyből és kevéssel a jobb kapufa mellé 6 méterről. Két perccel később Heister tört be a 16-oson belülre balról, majd visszapasszolt Dárdainak az alapvonaltól, a támadó viszont magasan a léc fölé lőtt. A támadó nem sokkal ezután is főszereplője volt egy jelenetnek: a 39. percben Dárdai tekert ballal kapura egy szabadrúgást, Dibusz viszont leért a bal alsóra.

Erre válaszul azonban jött a második Fradi-gól. A kinyíló fehérvári védekezést megkontrázó gyors ellenakció végén Ryan Mmaee befűzte Stopirát, majd úgy lőtt a jobb sarokba, hogy a labdába a menteni igyekvő Rus is beleért (2-0). Ennyi lett a félidő végeredménye.

II. félidő:

Amilyen jól végződött az első játékrész az FTC számára, olyan jól kezdődött a második. A 50. percben még elmaradt a gól egy kisebb tűzijáték végén, az 58.-ban viszont már érkezett a harmadik hazai találat. Egy eladott Szendrei-labda után Zubkov indította remekül Ryan Mmaeét, aki önzetlenül középre adott, Uzuni pedig közvetlen közelről a kapuba passzolt (3-0).

Itt nagyjából el is dőlt a találkozó, amelynek az utolsó félórájában a Vidi próbálkozott, de mentálisan már nem tudott úgy felpörögni, mint 1-0 után.

A 78. percben megint jött egy szélvészgyors hazai kontra, amelynek a végén a csereként beállt Zachariassen esett át Kovács kapus kezein, Berke játékvezető pedig azonnal a 11-es pontra mutatott. A büntetőhöz Laidouni állt oda, de csúnyán a jobb kapufa mellé lőtt.

A végén gól már nem esett, egy piros lap viszont igen: a 94. percben Tokmac szabálytalankodott Funshóval, aki törlesztett, emiatt kiállította Berke. A fehérvári nehezen viselte a történteket, úgy kellett több társának is odébb terelnie a bírótól.

Így maradt a 3-0, az FTC összességében magabiztosan verte az egyik trónkövetelőt és megerősítette első helyét az OTP Bank Liga tabelláján.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Ferencváros – MOL Fehérvár 3-0 (Zubkov 10., R. Mmaee 40., Uzuni 58.)

Piros lap: Funsho (Fehérvár, 94.)

Közvetítés percről percre itt! 

FTC: Dibusz – Wingo (Botka, 66.), Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei (Besic, 59.) – Zubkov (Mak, 88.), Marin (Tokmac, 59.), Uzuni (Zachariassen, 59.)- R. Mmaee

Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Rus, Stopira, Heister (Hangya, 87.) – Nego, Makarenko, Szendrei (Alef, 66.), Petrjak (Funsho, 64.) – Dárdai, Kodro (Nikolics, 87.)

Később:

19:45: Budapest Honvéd – MTK Budapest – élő!