Stöger: "A szezon végén megnyerjük a bajnokságot"; Horváth Ferenc: "1 millióból egyszer van ilyen" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők az OTP Bank Liga 10. fordulójának vasárnapi mérkőzéseit Debrecentől Kispesten át a Fradi-pályáig. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2021. október 24., vasárnap 21:30
Így látták a szakvezetők az OTP Bank Liga 10. fordulójának vasárnapi mérkőzéseit Debrecentől Kispesten át a Fradi-pályáig. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2021. október 24., vasárnap 21:30

DVSC - Puskás Akadémia 0-3

Beszámoló itt!

Toldi Gábor (a DVSC másodedzője): - Gratulálunk a Puskásnak, amely megérdemelten nyert. Mindkét félidőben próbáltunk nyomást helyezni a Puskásra, de ebből nem jöttünk ki jól. Könnyen elkerülhető gólokat kaptunk, nem voltunk elég koncentráltak bizonyos játékszituációkban.

Ezen a szinten ezt nem engedhetjük meg magunknak.

A második félidőben próbáltunk változtatni, Tischler Patrik becserélésével még jobban a támadásokra szerettük volna helyezni a hangsúlyt, de nem tudtunk igazi gólhelyzeteket kialakítani. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mindenképpen nyerni akartunk. 

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - Nagyon örülök a fiúk hozzáállásának, végig veszélyesek voltunk az ellenfél kapujára, és a letámadásunk is működött. Az első félidőben nyújtott teljesítményünket jóformán hibátlanra értékelem, bejöttek a taktikai húzásaink. A fordulás után átadtuk a területet a Debrecennek, de miután ismét felbátorodtunk, csak idő kérdése volt a harmadik gól. (dvsc.hu / haon.hu)

Bp. Honvéd - Mezőkövesd 2-3

Beszámoló itt!

Horváth Ferenc (Honvéd): - Nem kezdtük jól a mérkőzést, megkaptuk a szokásos itthoni gólunkat, de úgy éreztem, hogy utána nagyon sok erőt mozgósítottunk arra, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Négy-öt óriási helyzetünk volt az első félidőben, már ott kiegyenlíthettünk volna. Benne volt a csapatban az, hogy ezt a meccset meg fogjuk fordítani, mint ahogy a második félidőben meg is fordítottuk. Én azt gondolom, azt csináltuk, amit ilyenkor egy tíz emberrel lévő csapat ellen csinálni kell. Gyorsan játszottunk, fordítottunk egyik oldalról a másikra, sokat ment a labda, voltak helyzetek, és aztán meg is tudtuk fordítani a mérkőzést.

Aztán ami utána történt, az szerintem, hogyha egymilliószor lejátszanák ezt a mérkőzést, akkor se történne meg még egyszer. De sajnos most az egyszer megtörtént és ezzel vereséget szenvedtünk.

Supka Attila (Mezőkövesd): - A mérkőzést úgy kezdtük, ahogy elterveztük. Próbáltunk az ellenfél térfelén labdát szerezni, mert úgy éreztük, hogy itt sebezhető a Honvéd. A 17. percben történt kiállítás átalakította a meccs képét a továbbiakban, jobban kellett koncentrálni a védekezésre. A szünetben azt beszéltük a srácokkal, hogy ha szervezetten védekezünk, akár 1-0-ra is lehozhatjuk a mérkőzést. A második félidőben is védekeznünk kellett, de tudtuk, hogy a Honvéd védelme mögött lehet esélyünk lehetőségeket kialakítani. A hazaiak vezető gólja után felálltunk, helyzeteket teremtettünk és ez azt eredményezte, hogy tudtunk még két gólt lőni. Hozzá kell tenni, hogy a Honvédnak voltak lehetőségei és a mai napon kellett egy extra teljesítmény a kapusunktól, aki nagyon sokat segített a 3 pont megszerzésében. (mezokovesdzsory.hu)

 

Ferencváros - MTK Budapest 0-0

Beszámoló itt!

Peter Stöger (FTC): - Nem egyszerű a mai mérkőzésről beszélnem, hiszen úgy gondolom, hogy 60-65 percet nem játszottunk elég türelmesen és nem mutattunk akarást arra, hogy győzelemmel fejezzük be ezt a mai mérkőzést. Az utolsó 20-25 perccel meg vagyok elégedve, ott láttam a fiúkon, hogy nyerni akarnak, de egyszerűen magam sem értem az addigi produkciót. És beszéltem is a fiúkkal erről, hogy ez a fajta játék, amit mutattunk, ez nem lesz elég ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, hiszen ha csak a neveket olvassuk el a kezdőkből, akkor azt hihetnénk, hogy megfelelő kvalitással rendelkezünk ahhoz, hogy lehozzunk egy ilyen mérkőzést, de ma abszolút nem mutattuk meg a kvalitásunkat a pályán. Emiatt is vagyok csalódott, de tudom, hogy meg fogjuk oldani ezeket az apró problémáinkat. Nehéz periódusban vagyunk jelenleg, de higgyék el, mindenképpen meg tudjuk ezt oldani. Ma sajnos nem kezdtünk elég agresszíven, olykor elég lassan, körülményesen vittük fel a labdát, túl sok labdaérintéssel, és időt hagytunk az ellenfélnek arra, hogy rendezze a sorsait és rendezze a védelmét. Sajnos ma nem működött, hogy kilencven percen keresztül ráerőltessük a saját játékunkat az ellenfélre.

Érthető a szurkolók elégedetlensége, hiszen mi is abszolút csalódottak vagyunk. Úgy gondolom, hogy nem egy nagy problémát kell megoldanunk, hanem sok kisebbet: új játékosok, új keret, és úgy gondolom, hogy emberi dolgokat is meg kell oldanunk.

Korábban sikerült háromszor zsinórban bajnokságot nyernünk, és nem azt mondom, hogy a motiváció hiányzik a játékosokból, csak nem egyszerű elérni azt, hogy ez a negyedik bajnoki cím is zsinórban könnyen meglegyen. Ami a taktikát illeti, úgy gondolom, hogy az utolsó 20-25 percben azt a játékot és azt a fajta taktikát játszottuk, amit szeretnék látni. Hogy ha több beadásunk lett volna, több jó labdánk, ami a 16-oson belülre megy, akkor több helyzetünk lett volna, és több gólt is tudtunk volna lőni.

Úgyhogy sok kicsi dolgon kell javítanunk, de mint már elmondtam, ezeket mindenképpen ki fogjuk javítani és a szezon végén megnyerjük a magyar bajnokságot!

Pintér Ádám (az MTK megbízott edzője): - Ez egy bravúros teljesítmény volt a csapattól az elmúlt hetek láttán. Nagyon szervezetten játszottunk, végig tudtuk, hogy ha egy kis hiba is jönne, azt megbüntetné a Fradi, de ezúttal mindig volt egy bevetődő ember, aki odaért, aki mentett, amikor kellett. Elöl csak kis helyzetekig jutottunk legfeljebb, így tudjuk, miben kell még fejlődnünk. Jó úton indultunk el, ezen megyünk tovább. Ami az én beugrásomat illeti: csak ma tudtam meg, hogy én ülök majd a padon, Ciki bá' ugyan szeretett volna ott lenni a csapat mellett, de az orvosi stáb úgy látta jónak, hogy ne kockáztassunk. Én követtem az utasításokat a padon, csak az egyik láncszem voltam ma. (mtkbudapest.hu)

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Yohann Croizet
A Nemzeti Sport információi szerint az egymás után két súlyos sérülést is elszenvedő Yohann Croizet távozhat az Újpesttől, de elképzelhető, hogy Magyarországon marad.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz