I. félidő:

A tartalékos és edzőjét betegség miatt nélkülöző MTK szervezetten futballozott az első félidőben is, jó védekezésével pedig nem tudott mit kezdeni az FTC – a hazaiaktól Dibusz Dénes azért hiányzott, mert pozitív lett a koronavírus-tesztje. A hazai mezőnyfölényből a 25, percig komolyabb helyzet sem született, de ekkor Tokmac átverekedte magát a védőkön, majd próbált a kapuba külsőzni, ám Mijatovic az állkapcsával nagyot védett. Picit ápolni is kellett a kapust.

A mérkőzésre egyébként is jellemző volt sokáig, hogy a Fradi nem igazán tudott komoly lehetőségeket kialakítani, a vendégek jólé szűrtek és takarítottak, miközben szórványos kontrákra is futotta az erejükből. A 27. percben egy ilyen veszélyes MTK-ellenakció végén Miovski elé került a labda, lőtt is a támadó 14 méterről, de Bogdán magabiztosan lehúzta a labdát. A Fradi támadójátékát az segítette közben, hogy Ryan Mmaeét már a 28. percben le kellett cserélni sérülés miatt.

A félidőre maradt a 0-0, szól is a lefújáskor a füttyszó a hazai drukkerek részéről.

II. félidő:

Az FTC a második félidőt sem kezdte jól, az MTK viszont előrefelé is bátrabb lett, a 63. percben például Grozav 15 méteres, ballábas lövése alig kerülte el a kapu jobb oldalát.

A 70. perc környékén azonban rákapcsoltak a hazaiak, innentől kezdve inkább a vendégkapu előtt történtek az események. Előbb Tokmac lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé, majd Kovacevic találta el fejjel a kapufát egy szöglet után. Mijatovicnak is kellett védenie Laidouni lövésénél, majd Tokmac kísérletét is elcsípte a kapus. A 73. percben Uzuni már a kapuba talált, de előtte Tokmac – Solymosi és a VAR szerint is – lesen volt.

Eközben jól jellemezte az FTC feszültségét, hogy Tokmac és Uzuni összeszólalkozott a pályán. A végén Laidouni egy szép egyéni akció után durrantott a kapu mellé.

A Ferencváros végül zsinórban harmadik tétmeccsén is győzelem nélkül maradt és 10 forduló után továbbra is a 2. az OTP Bank Ligában a címvédő – egy meccsel kevesebbet játszva , mint az éllovas Kisvárda, ugyanakkor a vesztett pontokat tekintve fej-fej mellett haladnak már a Puskás Akadémiával.

(Fotó: mtkbudapest.hu)

OTP Bank Liga, 10. forduló:

Ferencváros – MTK Budapest 0-0

FTC: Bogdán – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, 46.) – Besic (Laidouni, 46.), Vécsei – Uzuni, Tokmac, Mak (Marin, 76.) – R. Mmaee (Boli, 28.)

MTK: Mijatovic – Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera – Weir, Ramadani, Dimitrov (Kosznovszky, 85.) – Kovácsréti (Vancsa, 78.), Miovski (Kocsis, 85.), Grozav

Korábban:

DVSC – Puskás Akadémia 0-3

Bp. Honvéd – Mezőkövesd 2-3

Stöger: “A szezon végén megnyerjük a bajnokságot”; Horváth Ferenc: “1 millióból egyszer van ilyen” – így látták az edzők

Az NB I állása: