I. félidő:

Már a 7. percben vezetést szerzett a Mezőkövesd: Lakveheliani jól tört előre és jó labdát is kapott, majd centerezett is balról, a hosszún érkező Vojtus pedig bevetődve a hálóba vágta a labdát (0-1).

Ekkor úgy tűnt, jó úton jár a vendégcsapat nemrégiben vezetőedzője, Supka Attila, hogy a DVSC után másik volt csapatát is legyőzze. Jött azonban az első negyedóra vége, amely komoly fordulatot sejtetett. Pillár ugyan előbb sárgát kapott Lukic lerántásáért, de a videóbírós egyeztetés és a felvétel megtekintése után Bognár játékvczető végül kiállította a kövesdiek szlovák középső védőjét.

Innentől kezdve egyre gyakrabban jutott el a kapuig az emberelőnyben játszó kispesti csapat és csak Antal Botond védésein múlt, hogy nem fordíttott viszonylag gyorsan a hazai együttes. A voltaképp kényszerből a csapatba került hálóőr Tamás fejesénél, majd Machach és Zsótér lövésénél is bravúrral védett – mindezt nagyjából hat perc leforgása alatt.

A játékrész végén azért a vendégek előtt is adódott lehetőség, de Cseri lövése elkerülte a kaput. Maradt a 0-1 a szünetre.

II. félidő:

Némi hazai pirózás vezette fel a második félidőt, rövid ideig állt is a meccs, de a szurkolók tűzijátékát nem követte a hazai játékosoké. Ugyan mezőnyfölényben játszottak a kispestiek, nem igazán tudtak átjutni a kövesdi védelmen. Ha pedig mégis sikerült, akkor ott volt Antal, aki magabiztosan védett.

De a 69. percben már ő is tehetetlen volt. Bár ekkor nem volt benne a gól a Honvéd játékában, mégis összejött az egyenlítés a hazaiaknak. A csereként beállt Nagy Dominik készítette le a labdát Nonónak, aki egy labdaátvétel után a 16-osról a jobb alsóba lőtt (1-1).

A 76. percben aztán kis híján megint előnybe kerültek a vendégek, Chrien közeli pöckölését védte Szappanos – előtte a hazaiak szabálytalanságot reklamáltak, Klemenz maradt le Vadnai belépőjénél, de Bognár nem sípolt.

A 81., percben pedig jött egy újabb fontos momentum: már épp lecserélték volna Lukicot, amikor úgy tűnt, megnyerte a meccset csapatának. A csatár a padról beszállt Balogh passza után úgy lőtt a bal sarokba, emberéről lefordulva, hogy Antal is hozzáért a labdához (2-1).

Ezzel azonban még nem volt vége: a 86. percben Batik hibázott, Cseri ellopta tőle a labdát, majd balról visszagurított, az épp beállt Madarász pedig 15-ről kilőtte a jobb alsót (2-2). És a 93. percben jött az igazi dráma: Batik kezezéséért járt 11-es a vendégeknek. Cseri állt oda a büntetőhöz és bár Szappanos érezte az irányt, a labda végül a bal alsóban kötött ki. Ezzel lett 2-3 a vége!

(Fotó: facebook.com/mezokovesdzsory)

OTP Bank Liga, 10. forduló:

Bp. Honvéd – Mezőkövesd 2-3 (Nono 69., Lukic 81., ill. Vojtus 7., Madarász 86., Cseri 93. – 11-esből)

Piros lap: Pillár (Mezőkövesd, 17.)

Honvéd: Szappanos – Mezghrani, Batik, Klemenz, Tamás – Hidi (Eppel, 56.), Nono, Pantelic, Zsótér (Nagy Do., 65.) – Machach (Balogh N., 65.), Lukic (Bőle, 87.)

Mezőkövesd: Antal – Vadnai (Madarász, 86.), Pillár, Kocsis, Lakveheliani – Cseke, Karnitski (Calcan, 86.), Cseri – Vojtus (Chrien, 46.), Jurina (Drazic, 63.), Nagy Dá. (Szépe, 20.)

Korábban:

DVSC – Puskás Akadémia 0-3

Később:

18:00: FTC – MTK Budapest – élőben itt!