Egymásnak estek a csapatok a Debrecen – Puskás Akadémia mérkőzésen. A 2. percben Németh egy jó csel után 19 méterről lőtt alig mellé.

Ezt követően viszont átvették az irányítást a vendégek. Előbb Komáromi adott veszélyesen középre, Ferenczi nagyot mentett az érkező Plsek elől, majd Komáromi került nagy helyzetbe, de Gróf védte a 10 méteres lövést.

A félidő közepén Bévárdi lerántotta a tizenhatoson belül Komáromit, a megítélt 11-est Puljic a jobb sarokba lőtte. A 28. percben egy szép támadás végén Plsek gurított középre, Kozák pedig 5 méterről nem hibázott. A debreceniek nehezen viselték a kétgólos hátrány, több durva hazai szabálytalanság is tarkította az első félidőt, Sós brutális belépője után a VAR vizsgálta, hogy ért-e kiállítást, de végül megúszta a DVSC középpályása.

A második játékrész kevésbé volt eseménydús. A 61. percben a csereként beállt Tischlet ugyan betalált a felcsúti kapuba, de lesről tette, így a játékvezető érvénytelenítette azt. A 69. percben eldőlt a mérkőzés: egy jobbról beívelt szöglet után Kozák fejelt öt méterről kapuba. A 73. percben ráadásul megfogyatkozott a Loki, Németh Krisztiánt állította ki a játékvezető második sárga után.

A hosszabbításban Corbu még eltalálta a kapufát, de az eredmény már nem változott.

A Puskás feljött a második helyre, a Debrecen maradt a 10.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

DVSC – Puskás Akadémia 0-3 (Puljic 21. – 11-esből, Kozák 28., 69.)

DVSC: Gróf – Bévárdi, Baráth, Deslanes, Ferenczi – Dzsudzsák, Varga, Bódi (Soltész 77.), Sós (Tischler 46.) – Ugrai, Németh
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Van Nieff, Plsek, Puljic (Csirmaz 71.), Baluta (Bakti 84.) – Kozák, Komáromi (Corbu 84.)