Összeállt Böde és Eppel, egy újpesti osztogat nekik - itt a forduló válogatottja

A remekül rajtoló Ferencváros dominálja a 20. forduló válogatottját, négy játékost és az edzőt is a zöldek adják az álomcsapatba. Az 5-2-re kikapó Honvéd is képviselteti magát azért egy csatárral, a Paks pedig két futballistával is benevezett a csakfoci.hu álomcsapatába.
Dudás Gábor 2018. február 26., hétfő 15:50
A remekül rajtoló Ferencváros dominálja a 20. forduló válogatottját, négy játékost és az edzőt is a zöldek adják az álomcsapatba. Az 5-2-re kikapó Honvéd is képviselteti magát azért egy csatárral, a Paks pedig két futballistával is benevezett a csakfoci.hu álomcsapatába.
Szerző: Dudás Gábor 2018. február 26., hétfő 15:50

A forduló válogatottja:

Dibusz (FTC) – Tamás L. (Balmazújváros), Blazic (FTC), Stopira (Videoton) – Leandro (FTC), Mevoungou (Puskás Akadémia) – Szakály D. (Paks), Nagy D. (Újpest), Haraszti (Paks) – Eppel (Bp. Honvéd), Böde (FTC)

Dibusz Dénes (FTC): Tizenegyes-ölő lett, de egyébként is jól tette a dolgát a Honvéd elleni rangadón. A kapott gólokról nem tehetett, a büntetőnél pedig saját "nyomozásának" is ellent mert mondani, így hárította Lanzafame lövését, ráadásul sorsdöntő pillanatban, 3-2-nél.

Tamás László (Balmazújváros): Tökéletesen látta el védőfeladatait, nem véletlen, hogy a DVSC-nek szinte alig volt helyzete, ebben neki is nagy szerepe volt.

Miha Blazic (FTC): A Fradi-védelem legjobbja volt, ráadásul az ellenfél kapujánál is veszélyes tudott lenni. Gólja nagyszerű mozdulat végén született meg, csatárokat megszégyenítve. A szlovén védő ugyan büntetőt „csinált” Eppel ellenében – meglehetősen vitatható módon – de szerencséjére Dibusz védeni tudott.

Stopira (Videoton): Nagyon aktív volt, sokat segítette a támadásokat a bal oldalon, ennek eredménye egy gólpassz volt, de neki is csak centik hiányoztak a gólhoz.

Patrick Mevoungou (Puskás Akadémia): Több mutatóban is a forduló legjobbjai közé tartozott: neki volt a legtöbb pontos passza előre játékban, de a sikeres átadások terén is dobogós lett, ahogy a megnyert párharcok és sikeres cselek tekintetében is kiemelkedően teljesített. Jó teljesítményére egy gólpasszal tehetett volna fel a koronát, ám az említett esetnél rosszul döntött - kivárt - a Mezőkövesd kapuja előtt.

Leandro (FTC): Bár akadtak kisebb hibái (Eppelről például ő maradt le picit a Honvéd második góljánál), de még így is a mezőny egyik legjobbja volt. A hajrában klasszis gólt szerzett, de egyéb mutatókban is kiemelkedett, így például az övé volt az egész nyitófordulóban a negyedik legtöbb sikeres passz (58) és a legtöbb megnyert párharc holtversenyben (13).

Szakály Dénes (Paks): A gólja önmagáért beszél: nem csak fontos találat, de nagyszerű egyéni megoldás is volt. Gyakran volt megjátszható, az adatok alapján a miskolciak legtöbbször csak szabálytalanul tudták megállítani.

Nagy Dániel (Újpest): Mondhatni minden veszélyes újpesti akcióban benne volt a Haladás ellen, csapata igazi motorjának bizonyult a középpályás. Novothny győztes fejesgólja előtt mesterien tekerte oda csapattársának a labdát.

Haraszti Zsolt (Paks): Nagyon aktív volt: adott egy tökéletes gólpasszt Szakálynak, majd az utolsó pillanatokban meglőtte a forduló talán legnagyobb gólját. Az sem szegte kedvét, hogy előtte többször is csak kevés hiányzott neki ahhoz, hogy betaláljon, egészen a lefújásig aktívan, gólra éhesen futballozott.

Eppel Márton (Bp. Honvéd): Rajta múlt legkevésbé, hogy kikapott a csapata a Groupama Arénában, hiszen duplázni tudott a Fradi ellen, két igazi csatárgóllal. Sőt, az általa kiharcolt 11-est is talán neki kellett volna lőnie – megbeszélték a büntető előtt a kijelölt Lanzafaméval, hogy ki lőjön – és akkor mesterhármas is kerülhetett volna a neve mellé, amit azért nem sokan mondhattak el magukról eddig az Üllői úton, ellenfélként.

Böde Dániel (FTC): "A sokak által öregnek, dagadtnak, lassúnak tartott Böde azért a tavasszal is megrúgja majd a maga góljait" – mondta magáról a napokban a válogatott csatár, aki el is kezdte rugdosni azokat a bizonyos gólokat. Előbb az eltört lövéséből lett gólpassz Gorriarannak, majd kétszer maga is betalált – első találata egészen látványos volt –, a kettő között pedig gólt érő átadással szolgálta ki Varga Rolandot, aki azonban elrontotta a ziccert. Nem tudták tartani, legszebb napjait idézte a támadó.

A forduló cseréje:

Rácz Ferenc (Balmazújváros): Nyerőember volt és ez most egyáltalán nem túlzó kijelentés. A 74. percben állt be Debrecenben, a 87.-ben ő indította el a vezető Arabuli-gólt megelőző akciót, majd a 95.-ben parádés megoldást választva emelte át a Loki kapusát, Nagy Sándort, eldöntve a megyei rangadót.

A forduló edzője:

Thomas Doll (FTC): Ötöt rúgott a csapata a tavalyi bajnoknak, úgy, hogy nem kellett belenyúlnia igazán az alapcsapatába a meccs közben. A pontrúgások is nagyon ültek, és jól döntött a német, amikor a bombaformában futballozó Bödét tette be ékként.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz