Lanzafame és a 11-esek: A sokadik fejezet

Mint ismeretes, kis híján nagy fordulatot vett a Ferencváros és a Budapest Honvéd – végül 5-2-es hazai sikerrel véget ért – rangadója a tavaszi nyitófordulóban. 3-2-es hazai vezetésnél Davide Lanzafame büntetőt lőhetett, de kísérletét védeni tudta Dibusz Dénes. A 11-est az akkor már két gólnál járó Eppel Márton is lőhette volna, de…

Lanza volt kijelölve, megkérdeztem, hogy akarja-e lőni, azt mondta, hogy igen. Nem akartam feszegetni a dolgot

– mondta a találkozót követően Eppel, aki a csakfoci.hu kérdésére, mely szerint ő lövi-e majd a következő büntetőt, csak annyit mondott:

Erről nem akarok beszélni.

A jelenet 2:57-től:

Az olasz támadó nem először kerül a középpontba a büntetője miatt: 2013-ban az olasz-argentin Leandro Martinezzel kapott össze egy 11-esen, majd 2017 őszén már Eppellel is volt egy hasonló afférja, a Balmazújváros elleni NB I-es meccsen vitatkoztak össze a pályán egy büntetőrúgás miatt. Lanzafame 2016 nyarán, visszatérésekor már viccesen megjegyezte egyébként, hogy majd “lebokszolják még Eppellel, hogy ki rúgja a büntetőket”.

Eppel: “Be kellett volna rúgni”

A Honvéd 1-3 után kis híján visszajött tehát a meccsbe, de végül öt gólt kapva zárta az idény második felének első kispesti (és ferencvárosi) bajnoki találkozóját. Eppel szerint hasonló hibák jöttek elő most is a vendégcsapatnál, mint a siófoki kupameccsen, ahol hiába vezetett a Supka-csapat már 2-0-ra végül kiegyenlített az NB II-es ellenfél.

Két gól nem gyakran van, ráadásul a Fradi ellen, de sajnálom, hogy ötöt kaptunk. 3-2-nél volt két lehetőségünk az egyenlítésre, a 11-es, illetve nekem is volt egy helyzetem. Be kellett volna rúgni, úgy teljesen más a történet, így nincs miről beszélni. Amíg ilyen sok gólt kapunk, nehéz lesz meccseket nyerni. Oda kell figyelni a pontrúgásokra is. Voltak jó dolgok, az például, hogy két gólt tudtunk szerezni és hogy 3-1-ről majdnem visszajöttünk, de majd kielemezzük a történteket. A gólunk után visszaálltunk, ahogy Siófokon is, ugyanaz történt, de most ez nem csak rajtunk múlt, a Fradi azért otthon játszott, nagyon nyomtak. Feljebb kellett volna tolni a védekezésünket, akkor nem lett volna ez a három kapott gól a vezetésünk után – értékelt a Honvéd legjobbja, aki szerint a téli felkészülés több jóval kecsegtetett az eddig történteknél.

Kemény alapozás volt, de sajnos ezen a két meccsen ez nem nagyon látszódott meg. Próbáltunk a védekezésen is javítani, de azzal nem tudtunk mit kezdeni, hogy az elmúlt két meccsen három gólt kaptunk pontrúgás után – tette hozzá.

Dibusz: “Nem igaz, hogy egyszer már nem fog váltani”

Az FTC válogatott kapusa, Dibusz Dénes az ominózus Lanzafame-büntető kapcsán egy érdekességet is elárult.

Kétszer lőtt már nekem büntetőt, mindkétszer balra vetődtem és jobbra rúgta, az utóbbi időben, az utóbbi négy-öt 11-esét viszont balra lőtte. Minden amellett szólt, hogy megint jobbra lő, de úgy voltam vele, hogy nem igaz, hogy egyszer már nem fog váltani. Szerencsére eltaláltam az irányt, így sikerült odaérnem.

A hálóőr a mérkőzésre így tekintett vissza a Groupama Aréna úgynevezett “mixed zónájában”:

A futball egyik törvényszerűsége valósult meg: 3-1 után, amikor kimaradt Varga Roli ordító helyzete, gondoltam, hogy itt még meleg pillanatokat élhetünk át. Sajnos így is lett, de szerencsére szép lett a vége. Megérdemelten nyertünk egy közönségszórakoztató és fordulatos meccsen, soha rosszabb szezonkezdetet.