NB I: Felcsúton elég a 3-0, Bognárnak nem - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Budafokon és Pakson.
Dudás Gábor 2021. február 21., vasárnap 21:08
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Budafokon és Pakson.
Szerző: Dudás Gábor 2021. február 21., vasárnap 21:08

OTP Bank Liga, 22. forduló:

Budafok - Puskás Akadémia 0-3 (Baluta 3., Slagveer 64., Mance 93. - 11-esből)

Beszámoló itt! | A meccs közvetítése percről percre itt!

Csizmadia Csaba (Budafok): - A mérkőzés előtt elmondtam, hogy örültem, hogy volt végre egy teljes hetünk készülni a mérkőzésre, azonban ez ma pont ellentétesen sült el. Tompák voltunk, majdnem minden labda elpattant tőlünk, nem jött ki a pályán, hogy mit tudunk. Sokat figyelmeztettem a srácokat a héten, hogy a Puskás Akadémia élteveszélyesen kontrázik, ennek ellenére három gólt kaptunk ebből.

Ez nem a srácok hibája, hanem mindenkié, de elgondolkodtató a stábunk számára, hogy mi volt esetleg sok a heti munkában, mert feltűnően tompán mozgott a csapat és a cserék sem nagyon tudtak hozzátenni.

Ezt valahol elrontottuk, de sok időnk nincs szomorkodni, mert szerdán újabb mérkőzés vár ránk.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - A csapatom a mai mérkőzésen hozta az elvárt teljesítményt, taktikailag, felállásban és elképzelésben is nagyon hasonlított ahhoz, amit a találkozó előtt megbeszéltünk.

A 3-0-s győzelem idegenben egy ilyen kompakt, kellemetlen és gyors játékosokkal rendelkező csapat, mint a Budafok ellen nagyon jó eredmény.

Erre készültünk, a csapatom nagyon jó hozzáállással simán lehozta ezt a mérkőzést 3-0-ra. A csapatban akkora a konkurencia, hogy a játékosok egymást motiválják mérkőzésről mérkőzésre, ezzel húzzák egymást, ennek köszönhetők az elmúlt hetek remek eredményei.


Paksi FC - Kisvárda 3-0 (Hahn 4., Bognár I. 45., Nagy R. 83.)

Beszámoló itt! | A meccs közvetítése percről percre itt!

Bognár György (Paks): - Szerintem magabiztosan megnyertük ezt a mérkőzést, de a játékkal nagyon nem vagyok elégedett, különösen az első félidő első felét illetően.

Nagyon sok gondunk volt a középpályán. Nem védekeztünk jól és alapjában véve keveset is volt nálunk a labda ahhoz, hogy kezdeményezni tudjunk. Szerintem az egy rossz periódus volt. Variáltunk is a felállási formával meccs közben sokat.

A második félidőben kicsit stabilizáltuk a középpályát, és így azért valamivel jobban nézett ki a csapat. Szerintem a Stefi (Bognár György fia, István - a szerk.) jobban rúgja a szabadrúgásokat, mint én, mert ugyan én is betalálgattam, de ő valahogy ilyen furcsa, csapódós technikával rúgja, hogyha jól eltalálja, akkor lehetetlenség megfogni. Azért elég sokat gyakorolják ők edzésen ezeket, és látom ott is, hogy magabiztosan lövik be őket. Itt az edzője vagyok, majd a mérkőzés után vagy otthon lehetek az apja, de itt a stadionban, meg a meccsen azt gondolom, hogy ő is egy a többi közül.

Supka Attila (Kisvárda): - Nem igazán azt nyújtottuk ezen a mérkőzésen, amit előre elterveztünk. Számításainkat keresztülhúzta az első percekben kapott gól egy-egy rossz helyezkedésből, egy olyan szituációból, ami elkerülhető lett volna. Utána mentünk előre, próbáltunk gólokat rúgni, nem sikerült, mert a helyzeteinket nem úgy használtuk ki, ahogy azt kellett volna.

És hát utána a 45. percben azért mellbevágó volt, hogy 2 0-val kellett bemennünk, elég nehéz volt a társaságot fölrázni.

Próbáltunk változtatni, próbáltunk egy kicsit támadó jellegű játékosokat bevinni a második félidőre, és úgy gondolom, hogy még a 60. perc környékén is volt sanszunk arra, hogy esetleg gólt szerezzünk és akkor visszajöhettünk volna a mérkőzésbe, de eléggé csapkodó volt a játékunk már a végén. Azt lehet mondani, hogy az elejétől kezdve nem úgy építettük fel a játékunkat, ahogy elterveztük, nem úgy passzoltunk, nem úgy oldottuk meg a támadó résznél a mozgásokat, mint ahogy kértük. Ebből csak ez következhet. De azt mondtam bent a srácoknak, hogy föl kell emelni a fejüket, mert ez is a mi csapatunk, ugyanúgy, mint ahogy a múlt héten, amikor örültünk a Zalaegerszeg ellen. Fontos hét van előttünk. Lesz egy kupamérkőzésünk szerdán, lesz egy bajnoki mérkőzésünk szombaton, addigra mindenkinek a maximumot kell kihoznia magából, hogy a kupamérkőzésen tovább tudjunk jutni, a bajnokin pedig három pontot tudjunk szerezni.

Az NB I állása:

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz