I. félidő:

Nem sokkal a kezdés után megadta az alaphangot a Paks a vasárnapi mérkőzéshez. A 4. percben Hahn kapott remek labdát Ádám Martintól, majd 11 méterről, ballal a kapu jobb oldalába lőtt. Ez volt a paksi góllövőlista-vezető 13. bajnoki gólja (1-0).

Az első negyedóra hajrájában kis híján egyenlített a Várda: Viana egy szöglet után viszafejelt labdát lőtt meg szépen, Rácz nagy bravúrral tolta a lécre a kísérletet. A kipattanót Sassá akrobatikus mozdulattal zúdította a kapu fölé.

A 21. percben Bognár feívelt szabadrúgását 6 méterről fejelte meg Ádám, de Dombó résen volt és elcsípte a labdát. Tíz perccel később megint a Paks veszélyeztetett, Bognár és Haraszti játszott össze ügyesen, majd utóbbi lőtt 12 méterről, de Dombó a léc fölé paskolta az éles kísérletet.

A 44. percben Leoni balról belőtt szabadrúgásánál röviden tisztáztak a védők, Navrátil lőtt egyből, 17 méterről, de kevéssel a bal kapufa mellé trafált. Az 1-1 helyett azonban jött a 2-0: a 45. percben Bognár 18 méterről, szabadrúgásból lőtt gyönyörűen a bal felsőbe (2-0).

II. félidő:

Bár a szünetben Supka Attila két cserét is végrehajtott, nem igazán volt lendületes a csapata. A második félidő első komoly lehetősége is a Paksé volt, az 58. percben Bognár indításával indult meg Ádám, majd befelé húzott balról. Lövését aztán Dombó a jobb alsóból szedte ki, majd a kipattanót is hárította a kapus. A 60. percben Sassá jobbról, kicsit éles szögből lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé a másik oldalon.

Egyre csak fogyott az idő, de nem úgy tűnt, hogy lehet esélye a dobogós reményekkel érkező Kisvárádnak. A 77. percben Ádám átverekedte magát az emberén, majd Dombó kapust is megelőzve a kapu felé ívelt, de végül keresztbe elment a labda, társ sem érkezett középen.

A három pont sorsa aztán a 83. percben dőlt el végképp. Egy szemrevaló akció végén Bognár egy remek labdaátvétel után tálalt a csereként beállt Nagy Richárd elé, aki finom mozdulattal lőtt Dombó mellett-alatt a hálóba (3-0). Ez volt a Paks 45. gólja a bajnoki idényben, ezzel a tolnaiak utolérték a listavezető Ferencvárost is ebben a mutatóban.

Összességében a paksiak teljesen megérdemelt 3-0-s sikert arattak és felléptek a tabella 5. helyére, épp a Kisvárdát megelőzve.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

Paksi FC – Kisvárda 3-0 (Hahn 4., Bognár I. 45., Nagy R. 83.)

A meccs közvetítése percről percre itt!

Paks: Rácz – Szabó, Böde, Lenzsér – Bertus, Bognár I. (Szakály, 89.), Papp K. (Gévay, 89.), Osváth – Hahn (Nagy R., 63.), Ádám (Sajbán, 80.), Haraszti (Vági, 46.)

Kisvárda: Dombó – Hej, Prenga, Cirkovic, Leoni – Simovic, Karabeljov (Zlicic, 46.) – Navrátil (Ötvös, 46.), Bumba (Camaj, 73.), Sassá (Kovácsréti, 73.) – Viana (Horváth Z., 59.)