Az OTP Bank Liga 22. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a tabella második helyén álló Puskás Akadémia a bennmaradásért küzdő Budafok otthonába látogatott.

A vendégek már a 3. percben megszerezték a vezetést, Baluta 15 méterről tekert a jobb sarokba (0-1).

Mezőnyfölényben maradtak és többet támadtak a felcsútiak, a Budafok első lehetőségére a 32. percig kellett várni, amikor Kovács Dávid végzett el egy szabadrúgást a bal oldalról, Tóth Balázs szögletre ütötte a labdát. A 38. minutumban Szabó tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, kiszorított szögből leadott lövése kevéssel suhant el a vendégek kapuja előtt, de a játék képe alapján megérdemelten vezetett a vendégcsapat a szünetben.

A második félidőre hármat cserélt a hazaiakat irányító Csizmadia Csaba (akinek ráadásul az első játékrészben is végre kellett hajtania egy kényszerű cserét), de továbbra is a vendégek voltak aktívabbak.

Baluta beadása után Géresi fejesét védte Póser, majd három percre rá Géresi passzolt balról középre Slagveernek, Medgyes becsúszva mentett nagyot. A 64. minutumban pedig a megszületett a második PAFC-gól: Kiss Tamás balról érkező passzát Slagveer a felső léc érintésével lőtte Póser kapujába (0-2).

Ezt követően a hazaiak bár próbálkoztak lövésekkel, nem tudtak nyomást gyakorolni Tóth Balázs kapujára, így nem maradtak nagy izgalmak a hajrára. A hosszabbításban még Nagy Zsolt lépett ki ziccerben, Póser buktatta, így büntetőt kapott a Budafok. A labda mögé a csereként beállt Mance állt, aki nem hibázott (0-3).

A Puskás Akadémia győzelmével hat pontra ellépett a tabella harmadik helyén álló MOL Fehérvár FC-től, a Budafok tizedik a bajnoki táblázaton.

Budafok – Puskás Akadémia 0-3

Gólszerző: Baluta (3.), Slagveer (64.), Mance (93.-büntetőből)

Budafok: Póser – Margitics, Jagodics, Oláh B., Zeke (Medgyes, 46.) – Csonka, Filkor (Romic, 46.) – Takács R. (Ihrig-Farkas, 38.), Kovács D., Szabó M. (Skribek, 62.)- Zsóri (Kulcsár, 46.)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Nunes, Deutsch – Van Nieff – Slagveer (Knezevic, 76.), Corbu (Plsek, 67.), Baluta (Nagy Zs., 83.), Kiss T. – Géresi (Mance, 67.)