Rebrov támadó Újpestre számít: "Ne várják, hogy bárkit is pihentessek a derbin"

A Ferencváros vezetőedzője elmondta, jókor jött a kéthetes válogatott szünet, hiszen kellőképpen feltudtak készülni az Újpest elleni derbire. Szergej Rebrov hozzátette, a legjobb formában lévő játékosok fognak pályára lépni szombaton.
Csakfoci Admin 2019. október 17., csütörtök 15:43
A Ferencváros vezetőedzője elmondta, jókor jött a kéthetes válogatott szünet, hiszen kellőképpen feltudtak készülni az Újpest elleni derbire. Szergej Rebrov hozzátette, a legjobb formában lévő játékosok fognak pályára lépni szombaton.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. október 17., csütörtök 15:43

Szombaton este rendezik a 227. Ferencváros-Újpest találkozót, amely a csapatok tabellán elfoglalt helyezésétől függetlenül rangadónak számít. A zöld-fehérek a harmadik, a lila-fehérek ötödik helyről várják a mérkőzést, melyet megelőzően a Fradi vezetőedzője, Szergej Rebrov ismertette a várakozásait.

Nagyon örülök, hogy senki sem sérült meg a válogatott szünet alatt, mivel egy rendkívül nehéz hónap vár ránk – kezdte a Ferencváros trénere, arra a kérdésre válaszolva, milyen állapotban tértek vissza azok a játékosok, akik a válogatottakban szerepeltek az elmúlt időszakban.

Jókor jött a szünet, hiszen ez idő alatt maximálisan tudtunk foglalkozni a hétvégére kidolgozott taktikával. Fontos mérkőzés vár ránk, mondanom sem kell, a szurkolók és mi is nagyon várjuk. Természetesen a játékosok is megértik, hogy nemcsak a három pontról, hanem jóval többről van szó.

Az ukrán szakember újságírói kérdésre elmondta, Feczesin Róberttel erősödött az Újpest támadójátéka, de a lila-fehér csapat felépítése, játéka sokat nem változott az előző szezonhoz képest.

Ha megnézzük, akkor az Újpest hasonló taktikát alkalmaz, mint az elmúlt idényben. Intenzív támadójátékot várunk tőlük. Ellenben nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk, és az a fontos, hogy a játékosok megértsék, hogyan kell győzni ellenük.

Felkészültünk a játékukból. Feczesin Róberttel sokat javult a támadójátékuk. A csapat struktúrája maradt, intenzíven játszanak és erre készen kell állnunk, nem szabad hibáznunk. Hasonlóan fontos mérkőzést játszottunk a Honvéd ellen. Minden meccsen száz százalékot nyújtunk és szeretnénk otthon tartani a három pontot. Azon dolgozunk, hogy a derbin mindenki számára extra motivációt biztosítsunk, hogy a kezdősípszótól végig koncentráltak maradjunk.

Végül a jövő csütörtökön esedékes CSZKA Moszkva elleni EL-csoportmeccsről is szót ejtett.

Nagyon intenzív heteken, hónapokon vagyunk túl, hiszen heti két meccset is játszottunk és ilyenben nem volt részünk korábban. Úgy gondolom, a játékosok, akik nem mentek a válogatottakhoz, tudtak pihenni, és más mentalitással, motivációval fognak pályára lépni az Újpest ellen – fogalmazott Rebrov, majd elárulta, a legerősebb kezdőt küldi ki a lila-fehérek ellen. – Két különböző mérkőzésről van szó,

ne várják azt, hogy bárkit is pihentetni fogunk a CSZKA Moszkva elleni EL-meccs előtt. A legjobb állapotban lévő játékosok fognak játszani és céljuk a győzelem elérése lesz.

Olvastad már?
Tilos Passzolni Rebrovval: "A Fradinál nincsenek balhék, maximum félreértések" - ezt a magyar játékost látná szívesen a csapatban
A Ferencváros ukrán vezetőedzője úgy véli, nagyon jó motiválóerő lenne a játékosok számára, ha teljesítményalapú lenne a fizetésük egy része, de arra is kitért, miért ment oda a legutóbbi mérkőzés után külön is Davide Lanzafaméhoz. Tilos Passzolni Szergej Rebrovval.
Elolvasom

Tokmac: "Ha gólt szereznék az Újpest ellen, az..."

Szeptember végén honlapunk is beszámolt arról, hogy Tokmac Nguen visszautasította szülőföldje, Dél-Szudán válogatott meghívóját, és a ferencvárosi szélső abban reménykedett, hogy második hazájában, Norvégiában mutatkozhat majd be először címeres mezben. A 25 éves játékos a csakfoci.hu-nak beszélt a kéthetes szünetről és az esetleges norvég válogatottságról.

Jó formában vagyok és jól érzem magam. Jót tett ez a három napos szünet, amit kaptunk, ezt kihasználva hazautaztam a családomhoz Norvégiába. Nagyon jó érzés volt viszontlátni a családomat, beleértve a testvéremet és persze a barátaimat. Minden mérkőzésen szurkolnak nekem a lelátón, és hab a tortán, hogy Tokmac felirattal ellátott mezük is van. Ettől jobb motivációt el sem tudnék képzelni – kezdte Tokmac Nguen a csakfoci.hu-nak, majd elmondta, miért utasította vissza a dél-szudáni válogatottat – Korábban Kenya mellett Dél-Szudán is szóba került, azonban ha a szívemre hallgatok, akkor Norvégiát választanám.

Időt kértem a Dél-Szudán szövetségtől, hogy meghozzam a döntésemet, ami rendkívül nehéz volt, de mostanra érett meg bennem. Norvégia számomra sokat jelent, mert jobbára ott nőttem fel és a szüleim is ott élnek, sokat jelentenek számomra.

Dél-Szudánban egy nagyon új csapat épül, és még nagyon a kezdet-kezdetén járnak, idő kell még nekik, hogy beérjenek.. Tudom azt is, hogy nehéz dolgom lesz bekerülni a norvég nemzeti csapatba, de készen állok az előttem álló kihívásokra.

A 25 éves támadó elmondta, szerinte mi a személyes sikerének titka. Hozzátette, ha betalálna az Újpest elleni derbin, akkor a mennyországban érezné magát.

Mindig arra törekszem, hogy ne sérüljek meg, és ennek érdekében mindent elkövetek az edzéseken, betartom az edzőim utasítását. Bár korábban voltak apróbb sérüléseim, de jelenleg makkegészséges vagyok és már nagyon várom a hétvégi derbit. Nincsen semmiféle rituálém, kabalám, csak arra összpontosítok, hogy a lehető legjobbat nyújtsam a pályán. Ha az Újpest ellen a csapatot segítem a teljesítményemmel, az öröm számomra, ha pedig gólt szerzek, az már maga a mennyország lenne.

LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz