A Ferencváros szélsője, Tokmac Nguen visszautasította szülőföldje, Dél-Szudán válogatott meghívóját, mert norvég állampolgárként bízik benne, hogy idővel a skandináv országban is felfigyelnek rá.

– Úgyszólván egész eddigi életemet Norvégiában éltem le, a dél-szudáni nemzeti csapat pedig egy viszonylag új válogatott. – kezdte indoklását a játékos a norvég TV2-nek. – Sok dolgot kell még átgondolnom, mielőtt egy ilyen fontos döntést meghoznék. Persze örülök a meghívónak, és nagyon büszke vagyok rá, hogy számítanak rám, de egyelőre jeleztem nekik, hogy még időre van szükségem a döntés meghozatalához.

Az idén 10 mérkőzésen 5 gólt és 3 gólpasszt jegyző játékos azonban azt is hozzátette, hogy valószínűleg nem az elkövetkezendő hónapokban kell majd végleges döntést hoznia.

– Egyelőre úgy tűnik, hogy nem leszek a közeljövőben norvég válogatott. Lägerback szövetségi kapitánynak megvannak az elképzelései arról, hogy milyen típusú játékosokat akar látni a nemzeti csapatban. Ezt tiszteletben tartom, ezért nem is töröm ezen sokat a fejem. Próbálok boldog lenni a mindennapokban. Remek csapatok ellen játszhatok az Európa Ligában, és kezdek kibontakozni. Nagyon nagy figyelem övez engem, amióta csak itt vagyok, és rövid idő alatt nagyon sok élménnyel gazdagodtam Magyarországon. Részemről ez nagyon nagy öröm.