Marco Rossi az angliai csodáról: "Ez hihetetlen volt, a pályám eddigi csúcsa" - értékelés

Marco Rossi és Gareth Southgate nyilatkozata az angol-magyar Nemzetek Ligája-mérkőzés után. Kapitányi értékelések.
Dudás Gábor 2022. június 14., kedd 23:38
Marco Rossi és Gareth Southgate nyilatkozata az angol-magyar Nemzetek Ligája-mérkőzés után. Kapitányi értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2022. június 14., kedd 23:38

A két szövetségi kapitány értékelése az Anglia-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés (0-4) után.

Marco Rossi

A mérkőzésről

- Volt ugyan néhány szerencsés epizód is, de megérdemeltük azokat is, mert a mérkőzés első percétől kezdve együtt harcoltak, együtt szenvedtek, és összetartottak a játékosok. Ez most tényleg egy CSAPAT volt, és nagyon-nagyon örülök, hogy ezt az eredményt el tudtuk érni, ami most bevonul a magyar labdarúgás történelmébe. Hogy ha belegondolok, hogy hol és mikor kezdtük el ezt a munkát, hogy honnan indultunk el és most hova érkeztünk...

Senki nem számított ilyen eredményre, még a legszebb álmainkban sem. Ez számomra is egy hihetetlen dolog. Abszolút, ez volt a pályám eddigi csúcsa 

- mondta riporteri kérdésre a kapitány.

Magyarországról és a szurkolókról

- Már sokszor elmondtam, hogy tulajdonképpen csak Magyarországon kezdődött el a pályafutásom, hiszen azt megelőzően Olaszországban alacsonyabb osztályokban edzősködtem. Ott többször is elértük azt, ami lehetséges volt, de csak Magyarországtól kaptam meg azt a lehetőséget, hogy idáig eljussanak. Nagyon-nagyon közel nőtt a szívemhez Magyarország, a magyar emberek is. A szurkolók pedig hihetetlenek. Magyarországon még Olaszországnál is lelkesebbek a labdarúgásért. Én olasz vagyok, de nem hiszek a szememnek olykor Magyarországon. A szurkolók ilyen érzelmeket át tudnak adni a srácoknak, nagyon büszke vagyok azokra, akik ma este is itt voltak, de azokra is, akik Magyarországon szurkoltak.

A négyvédős rendszerről és a lélektanról

- Nyilván olyan játékosaik vannak, akik teljes mértékben alkalmazhatóak különböző játékszituációkra, különböző taktikai helyzetekre. Az angolok megpróbálták kihasználni a gyenge pontjainkat, de ami igazából a mai este tanulsága, hogy a keretük mélységét nem tudták kiaknázni. Megpróbálták túlterhelni a jobb oldalunkat, megpróbálták kihasználni azt, hogy rövidebb a kispadunk, és a második játékrészben kicsit jobban feljöttek, de igazából, amikor ilyen csapatok ellen játszik az ember, akkor meg kell szenvedni a mérkőzést, mert óriási játékminőséget képviselnek bármilyen pozícióban, bármelyik poszton. Ha ilyen csapatok ellen játszol, tudnod kell, hogy futni kell, dolgozni kell.

Az összetartás első napjától kezdve mondtam, hogy "srácok, itt futás lesz, itt munka lesz". Hogy ha felveszed magadra a magyar nemzeti válogatott mezét, mindent el kell felejtened. Nem lehetsz sérült, nem lehetsz fáradt. Ha rajtad van a mez, ez van.

Gareth Southgate

- Elveszítettük az önbizalmunkat, amikor az első gólt bekaptuk, utána megpróbáltam cserékkel visszanyerni a lendületet, de amikor támadásba mentünk át, akkor ezzel kockázatokat is vállaltunk, és védtelenek maradtunk hátul. A magyar válogatott pedig kihasználta az védelmi hibáinkat. A játékosaim eddig fantasztikusan futballoztak, de az elmúlt négy mérkőzésen igyekeztem fiatal játékosokból összeválogatni a keretet. Ugye az év végén vár bennünket egy világbajnokság, nem akartam leharcolni a standard játékosaimat, az egy hiba lett volna, és ennek ára volt teljesítményben és eredményben is. De én nem bírálom a játékosaimat, tanulnak a ma estéből, nehéz lesz a számukra, de nagyszerű estéink voltak eddig az angol válogatottban. Ez a mai este másként sikerül. Szeptemberben lesz még két küzdelmes mérkőzésünk. Most sok munkánk van még ezen a kerettel, már a ma estétől elkezdünk dolgozni a most következő időszakon.

Marco Rossi fantasztikus munkát végzett, nagyszerű edző, a csapata jól játszotta meg a labdákat, jók voltak a kontrái, és megérdemelte a győzelmet, úgyhogy le a kalappal, gratulálok nekik!

(M4 Sport)

Olvastad már?
Felháborító angol reakciók a magyar himnuszra: Füttyszó és gyalázó éneklés
Meglehetősen udvariatlan jelenet játszódott le Wolverhamptonban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz