Fotó: facebook.com/molfehervarfc

Két posztra még igazolna a Vidi: "Xavi is európai focit játszott az arabokkal, ezt szeretném megvalósítani itt is" - Zivzivadzénak távoznia kell a klubtól

Juhász Roland sportigazgató és Huszti Szabolcs vezetőedző mintegy 80 percen keresztül válaszolt a szurkolók kérdéseire a MOL Fehérvár szerdai ankétján.
Csakfoci.hu 2023. január 26., csütörtök 9:44
Fotó: facebook.com/molfehervarfc
Juhász Roland sportigazgató és Huszti Szabolcs vezetőedző mintegy 80 percen keresztül válaszolt a szurkolók kérdéseire a MOL Fehérvár szerdai ankétján.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. január 26., csütörtök 9:44

Közel száz Vidi-szurkoló volt kíváncsi a MOL Fehérvár FC ankétjára, melynek a székesfehérvári városháza díszterme adott otthont szerdán.

Juhász Roland sportigazgató a további erősítési tervekről is beszélt.

- Szeretnénk olyan játékosokat találni, akik innen később tovább akarnak lépni, van bennük ambíció, teljesítményre törekszenek. Szélsőt és támadót keresünk még. A nyolcadik helyezés nem könnyíti meg a helyzetünket. Folyamatában a lejáró szerződésű labdarúgókat is kell figyelnünk, ha lehet, megállapodni velük, hiszen olyan ritka időszakot élünk, hogy nyolc-kilenc játékosunk szerződése is lejár nyáron. A scoutok nem csupán a teljesítményre koncentrálnak, mikor játékost keresnek, monitorozzák a futballisták személyiségét is - idézi a klubvezetőt a feol.hu.

Juhász fontos információt osztott meg a játékosok bérezését illetően is: a télen igazolt két középpályás, valamint a jövőben Fehérvárra szerződő labdarúgók szerződésében is teljesítményorientált bérezés szerepel majd, vagyis a Vidi e tekintetben visszatér a nyolc-tíz évvel ezelőtt alkalmazott rendszerhez.

Szóba került az őszi fegyelmi vétsége miatt hónapok óta a második csapattal készülő és ott is futballozó grúz válogatott támadó, Budu Zivzivadze ügye, valamint a további távozók kérdése is.

Zivzivadze vétséget követett el, ami nem elfogadható. Távoznia kell a klubtól, nem számítunk rá a jövőben, lehet, hogy a napokban el is kerül a csapattól. 

Szeretnénk változtatni a kereten. Amikor visszatértem, nagyon sok ember távozott. Továbbra is azt éreztem, hogy ugyanolyan élettelen tekintetekkel szembesülök a folyosón. Bumbával nem működött a kémia, nem fér bele az elképzelésekbe. Sabanov kvalitásai rendkívül jók, de nem láttuk viszont a pályán. Husztinál az eredmény számít. Meg kell találni az egészséges egyensúlyt, a fiatalok bizonyították, hogy olyan játékosok válhatnak belőlük, akik meghatározók lehetnek a Vidiben. Minél több fiatalt szeretnénk beépíteni. A jövő zenéje még, hogy ki jön, ki megy - mesélte a sportigazgató, hozzátéve, hogy Jevhen Makarenkóra sem számít a szakvezetés.

Huszti Szabolcs vezetőedző elárulta a drukkereknek, milyen futballt szeretne játszatni a jövőben.

Nagyon szeretném, hogy kontrolláljuk a játékot, ha labdát hozunk ki, építjük a játékot. Sok ellenfélnek az a célja, hogy pressingeljenek ellenünk, mi pedig meghívjuk őket a pressingre. Tudom azt, ha az embernek minőség áll rendelkezésére, jó játékosai vannak, meg tudja oldani ezt a feladatot. Xavi is európai focit játszott az arabokkal, ezt szeretném megvalósítani itt is

– fogalmazott Huszti a lap szerint.

Az ankéton felvetődött a kérdés, célszerű-e úgynevezett "C-kategóriás" légiósokat igazolni a csapathoz.

- Az én feladatom kitaposni a teljesítményt a játékosokból, az új igazolásokat pedig nem írnám le előre. Mi nem a felső polcról válogathatunk. A Bundesligából, vagy francia 2-ből sem tudunk igazolni, megfizethetetlenek - mondta ennek kapcsán a tréner, de Juhász is megszólalt a téma kapcsán.

- Minden pozícióban szeretnénk versenyhelyzetet kialakítani. Szappanos ügyében másfél hónapos huzavona ment, nem tudtunk dűlőre jutni, ottmaradt. A mostaniak is pénzért jöttek, nem ingyen igazoltak, Christensen például norvég utánpótlás-válogatott. Továbbra is hiányoljuk a karakterességet. A magyar magot is szeretnénk erősíteni, kell olyan, aki összefogja az öltözőt. Amíg az öltöző nem olyan karakteres, mint a mi időnkben volt, addig fontos hogy olyan jöjjön, aki tud ebben segíteni. A tulajdonossal, Garancsi Istvánnal jó a viszonyom, rugalmasan tudtuk kezelni az eddigi igazolásokat. Az a cél, hogy a keret átalakuljon. A Fradival nem vonnék párhuzamot, saját házunk táján kell rendet tenni. Az elmúlt hat meccsen végre lehetett látni, hogy mit akar játszani a csapat. Általam hozott edzővel, olyan scout-hálózattal dolgozom, melyet én hoztam. Bízom benne, hogy ez eredménnyel párosul - tette hozzá Juhász.

TOVÁBB: A teljes beszámoló itt olvasható!

Olvastad már?
Fradi: Közel a bejelentés, Laidouni német csapatban folytathatja - magyar válogatott csapattársa is lehet
A csakfoci.hu információi szerint Aissa Laidouni végül Németországba szerződik, ahol magyar válogatott csapattárs mellett futballozhat.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz