Vidi: Megvan Zivzivadze büntetése az Újpest-mezes botrány miatt

A grúz Budu Zivzivadze kikerült az első csapat keretéből Fehérváron.
Dudás Gábor 2022. október 11., kedd 18:10
A grúz Budu Zivzivadze kikerült az első csapat keretéből Fehérváron.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 11., kedd 18:10

Furcsa jelenetek játszódtak le a hétfői, MOL Fehérvár-Újpest (0-1) NB I-es bajnoki mérkőzést követően. A találkozó után, amíg a fehérvári szurkolók csapatuk játékosait kérték számon a rossz teljesítményért és a vereségért, az egyik Vidi-játékos, Budu Zivzivadze korábbi csapattársaival beszélgetett, mezt is cserélt, és a lila-fehérek dresszében sétált le a pályáról.

Az eset a Vidi-szurkolóknál is kiverte a biztosítékot, sokan komoly tiszteletlenségnek tartották, hogy a csatár az egyik nagy rivális mezében vonul le a pályáról, különösen egy ilyen (vesztes) mérkőzést követően, és az előzmények ismeretében. A fehérvári klubvezetés sem hagyta aztán szó nélkül a történteket.

Támadónk a hétfő esti, Újpest FC elleni vereséget követően kirívóan tiszteletlen magatartást tanúsított a klubbal, szurkolóinkkal és csapattársaival szemben, így kikerült az első csapat keretéből. Klubunk további nyilatkozatokat nem kíván tenni a témában

- olvasható a molfehervarfc.hu oldalán.

A támadó ideiglenesen biztosan kikerült tehát a csapat keretéből, így nem lesz ott a hétvégi, Vasas elleni idegenbeli bajnokin sem. Az egyelőre kérdéses, hogy hosszabb távon lehet-e jövője a labdarúgónak a klubnál.

Zivzivadze az EKL-selejtezők során még rendszeresen eredményes volt, hat találkozón hat gólt szerzett, de a bajnokságban 10 bajnokin (3-szor kezdett, 7-szere csere volt) mindössze egyszer volt eredményes.

Olvastad már?
A brutális rezsiárak az NB I-et is elérték: Lehet, hogy a Vidinek egy időre költöznie kell - sajtóhír
A MOL Aréna Sóstóban a tervek szerint legalább másfél hónapig biztosan nem lehetne majd mérkőzéseket rendezni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz