Fotó: fradi.hu

Hajnal Stankovic távozásáról: "Volt egy projektünk, ő erről lemondott" - az edzőkeresésről és Leandro beugrásáról is beszélt

Hajnal Tamás Leandro munkájáról, az edzőkeresésről és Stankovicról is nyilatkozott.
Póczik Dávid 2024. május 17., péntek 19:05
Fotó: fradi.hu
Hajnal Tamás Leandro munkájáról, az edzőkeresésről és Stankovicról is nyilatkozott.
Szerző: Póczik Dávid 2024. május 17., péntek 19:05

Mint ismert, a Ferencvárostól csütörtökön távozott Dejan Stankovic, akiről még aznap az is kiderült, hogy a Szpartak Moszkvánál folytatja a 2024/25-ös idénytől. Később a Csakfoci írta meg elsőként, hogy a Fradinál nagyon magas polcról választhatnak edzőt, első körben Rafael Benítez, Phillip Cocu, Alessio Dionisi és Rui Vitória szerepel a jelöltek között - értesüléseink szerint mindegyikükkel felvették már valamilyen formában a kapcsolatot.

A csapat pénteki edzésén Leandro de Almeida megbízott vezetőedző irányításával készültek labdarúgók a vasárnapi, szezonzáró derbire, a tréning után pedig Hajnal Tamás sportigazgató beszélt a klubhonlapnak az edzőváltásról és a közeljövő sürgető ügyeiről.

- Nagyon bízunk Leandróban, régóta a Fradi család tagja, játékosként, edzőként, játékosmegfigyelőként, valamint a felnőtt csapat pályaedzőjeként is nagy segítségére volt a klubnak. Nagyon jól felkészült szakember, a labdarúgás megszállottja, jól látja a folyamatokat, nagyon jó taktikai érzéke van, kiváló kapcsolatot ápol a játékosokkal, a stábbal, teljes a bizalom irányába. A játékosoknak is megmondtuk, Leo minden segítséget megkap. Fontos meccs áll előttünk, derbi, telt ház, minden erőnket erre kell koncentrálni - fogalmazott Hajnal a fradi.hu-nak. - Hosszú távon tervezünk vele, bárki érkezik, Leo marad, lojális, jól kvalifikált szakember. Dejan mellett is fontos szerepet töltötte be, a meglátásait elfogadták.

A Fradi sportigazgatója arról is beszélt, milyen típusú edzőt keresnek a magyar bajnok kispadjára.

Nem ideális a helyzet, de semmikép sem gyors, hanem jó döntést szeretnénk hozni, nagy kihívás előtt állunk. Figyeljük a piacot. Vannak elképzeléseink, de meg kell vizsgálni, melyik megvalósítható, melyik szakember gondolja a Fradit megfelelő választásnak a karrierjében.

- Szakmailag legyen felkészült, a modern trendeket ismerje, alkalmazni tudja. Nemzetközi keretünk van, találja meg a hangot a játékosokkal, európai kupákban szerzett tapasztalattal rendelkezzen. Magasra tesszük a lécet, az elérhető opciók közül a legjobbat szeretnénk választani.

Az interjú lezárásban Hajnal a Stankovic-éráról is szót ejtett.

- Jól dolgoztunk együtt, én azt éreztem rajta, tisztelte a klubot, tisztelte a munkatársakat. Egy jó tavaszt produkáltunk, az utolsó két meccset leszámítva persze, illetve azért a hazai Olympiakosz elleni EKL-meccs után is volt bennünk hiányérzet.

Viszont beindult egy folyamat, a terv az volt a projekt szerint, hogy az első állomás a bajnoki cím, a fő cél pedig az európai kupában sikeresség. Ő erről lemondott.

- zárta.

Hogyan értékeled Stankovic munkáját a Fradi élén? Kattints és szavazz itt!

Olvastad már?
Kemény kritika is érte Stankovic moszkvai kinevezését: "Jönnek, mint a legyek a nagy pénzre" - ennyit fizethettek a Fradinak
Elég vegyesek a visszhangok Oroszországban Dejan Stankovic moszkvai kinevezése kapcsán: a többség inkább pozitívan áll hozzá a Ferencvárostól érkezett szerb szakember érkezéséhez, de voltak kritikus reakciók is már.
Elolvasom
Olvastad már?
Idősebb Kuznyecov Stankovic távozásáról: "Én vendégmunkásnak hívom az ilyen edzőket" - szerinte érthetetlen döntést hozott a Szpartak
Idősebb Szergej Kuznyecov szerint csodakategória az, hogy Stankovic szerdán még kikapott az MK-döntőben, csütörtökön pedig már a Szpartak nevezte ki.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz