Fotó: haladas.hu

Elkeseredett hangvételű posztban reagált a Haladás védője a katasztrofális hírre: "Elfogadhatatlan, amit tettek ezzel a klubbal; egzisztenciális válságba került sokunk élete"

Jancsó András azt írja, mára kiderült, hogy a nyári ankéton felvázolt 2 éves koncepció és a szebb jövő csak üres, mögöttes tartalom nélküli mondatok voltak a vezetőség részéről.
Nyikes Zoltán 2024. május 25., szombat 13:43
Fotó: haladas.hu
Jancsó András azt írja, mára kiderült, hogy a nyári ankéton felvázolt 2 éves koncepció és a szebb jövő csak üres, mögöttes tartalom nélküli mondatok voltak a vezetőség részéről.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 25., szombat 13:43

Pénteken érkezett a sajnálatos hír, mi szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebviteli Licencadó Bizottsága helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás férfi labdarúgó csapata a 2024/25-ös szezonban már biztosan nem indulhat az NB II-ben, míg az NB III-as indulásról a jövő héten születik döntés.

Ezt követően nem sokkal egy hosszabb bejegyzést tett közzé Facebookon a vasiak saját nevelésű védője, Jancsó András, aki elkeseredettségének adott hangot és bővebben is összefoglalta, mi mindent kellett átélniük a játékosoknak ebben az idényben.

– Mindannyiunk életében fekete nap ez a mai… Egyszerűen nincsenek szavak. Leírhatatlan fájdalom, düh és bizonytalanság kavarog bennem. Még mindig nem tudom felfogni, hogy nincs licenc, és jövőre nincs NB II a Haladással… Tavaly nyáron, amikor visszatérhettem szülővárosomba, talán én voltam a legpozitívabb ember. Mára kiderült, hogy a nyári ankéton felvázolt 2 éves koncepció és a szebb jövő csak üres, mögöttes tartalom nélküli mondatok voltak…

– kezdődik Jancsó bejegyzése.

A 28 éves védő emlékeztet, hogy három vereséggel kezdték a szezont, de aztán jött egy nyolc meccses veretlenségi sorozat és kezdett összeállni a játék, ekkor azonban jött a negatív történések első felvonása, miután a szeptemberi alkalmazotti bérek október 10-én elmaradtak.

– Ez alatt a több mint 3 hónap alatt nagyon sok ígéretet kaptunk, amelyekkel próbálták a csapatot jó úton tartani. A csapat tette a dolgát, de nyilván élt a szerződés szerinti jogaival, és beadta a fizetési felszólításokat, amelyek decemberben le is jártak. Ennek lett a következménye, hogy az amúgy sem bő keretből, 3 társunk is élt a szerződésbontási lehetőségével. Ez az időszak nagyon sok feszültséget szült mindenki számára… Ezt követően 20 nap alatt (december 22-től január 10-ig) megkaptuk járandóságainkat és azt hittük, hogy vége a bizonytalan időszaknak és ismét csak a futballra koncentrálhatunk. Azt hihettük “tiszta lappal” folytatódhat a tavaszi szezon. Még török edzőtábor is volt, amit senki nem értett ebben a szituációban… – olvasható a posztban.

Jancsó úgy folytatta, hogy a januári béreket még megkapták, ami további bizakodásra adhatott okot a jövő szempontjából, ám a február eleje óta tartó időszakban ismét kezdtek csúcsosodni a problémák és újra a bizonytalanság vette át a főszerepet.

– Az azóta eltelt 4 hónapban párszor kaptunk információt az ügyvezetőnktől, aki próbálta a feszült helyzetet oldani, tette mindezt kevés sikerrel. A többségi tulajdonos – sajnos a sok ígérete ellenére – sem tájékoztatott személyesen minket, az arra érdemes alkalmazottjait és munkavállalóit, akik az utolsó pillanatig tettük a dolgunkat… Tettük ezt úgy, hogy egzisztenciális válságba került sokunk élete. Ki így, ki úgy küzdött és küzd jelenleg is problémákkal… Amit tettek ezzel a csodálatos, 105 éves, gazdag tradíciójú klubbal, és annak több ezer szimpatizánsával, az ELFOGADHATATLAN! Teljes bizonytalanságba sodorva ezzel a szombathelyi labdarúgást és a Szombathelyi Haladást…

Jancsó ezt követően a személyes pozitív élményeire tért rá, mindezek ellenére ugyanis elmondása szerint ebben az évben történtek a pályafutása talán legmeghatározóbb pillanatai. Mint írja, már gyerekkora óta járt Haladás-mérkőzésekre, és akikre 8 évesen felnézett a lelátón, sokan közülük még mindig, 20 évvel később is ugyanúgy kitartanak a klub mellett jóban-rosszban.

– Ezért volt óriási megtiszteltetés az Ajka elleni vereség után irányítani a Hali-tábort, egy “Nincs, oly erő…” erejéig. Ez volt az egyik legmeghatározóbb élményem a futballban, a másik pedig a családi szektornál történt. Egy kisfiú képet kért és a kép elkészülte után felém fordult és ezt mondta: “Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” Azt gondolom, hogy ennél többet nem kaphattam volna… Ez az a csodálatos közeg, amit én is szeretnék átadni a kisfiamnak, ahogy nekem is tette édesapám. És jelenleg ez megszűnni látszik… Nagyon bízom egy megtisztult Szombathelyi Haladásban! Egy új alapokra és koncepciókra épített csapatban! Amely minél hamarabb újra a méltó helyére kerül a magyar futball térképén! – írta a védő, akinek a teljes bejegyzése ide kattintva olvasható el.

Olvastad már?
Meglepő helyre igazolhat az NB I kiesőjének legendája - kettős szerepben is folytathatja
A csakfoci.hu úgy tudja, akár az is elképzelhető, hogy Lucas az NB III-ba igazolhat, mellette pedig a Loki akadémiáján edzősködhet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz