Eb 2024: Kihúzott magyar méregfog, Nagelsmann csókja és gatyája, Pink Party, fél éve Németország nem nyert volna - német lapszemle

Ezt írják a német lapok és portálok a szerdai Németország-Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzésről (2-0). Lapszemle.
Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 10:32
Ezt írják a német lapok és portálok a szerdai Németország-Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzésről (2-0). Lapszemle.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 10:32

A Kicker szerint a svájciak elleni meccshez képest átalakított magyar válogatott kis híján villámrajtot vett Sallai helyzeténél, illetve Neuer kockázatos, de eredményes kimozdulásánál. Ez pedig egy "korai, szimbolikus jellegű jelenet volt a magyarok egyértelmű teljesítményjavulását jelképzezte a svájciak elleni, kijózanító rajhoz képest" - írják.

A vitatott vezető gólt a lap szerint Gündogan "erőteljes, de szabályos megmozdulása" előzte meg Orbánnal szemben, a holland játékvezető, Danny Makkelie pedig Rob Dieperink VAR-bíróval együtt "helyes döntést hozott és megítélte a gólt".

Ugyanakkor a 0-1 nem sokkolta a "bátor" magyar válogatottat, sőt, és a mieink nagyon sokat dolgoztak az egyenlítésért, amihez Szoboszlai járt a legközelebb a szabadrúgásánál, amit Neuer "csodálatosan" védett, majd Tahnak is volt egy fontos blokkja a magyar csapatkapitány egyik kísérleténél.

A második góllal viszont a Kicker szerint a németek "kihúzták a magyar válogatott méregfogát", onnantól kezdve tényleg az történt a pályán, amit a hazaiak akartak.

A Bild kiemelte, hogy a "világklasszis" teljesítményt nyújtó német csapatkapitány, a góllal és gólpasszal záró lkay Gündogan lett a meccs embere, és azt is, hogy a németeket valósággal a képernyők elé szegezte a meccs, hiszen közel 24 millióan nézték a TV-ben a csoportmeccset, ami nagyjából másfél millióval volt több, mint a skót meccs televíziós nézőszáma.

Gündogan egyébként középpályás-társát, Toni Kroost dicsérte a mérkőzést követően. "Most, hogy kicsit eltolva játszunk egymástól, még jobban ki tudjuk egészíteni egymást. Az a jó, hogy amikor egymásra nézünk Tonival a pályán, akár csak egy ezredmásodpercre is, tudjuk, hogy a másik mit gondol, és mit tervez a következő szituációban. Egy ilyen kapcsolat hihetetlenül fontos a pályán" - fogalmazott a Barcelona játékosa a Real Madrid légiósa kapcsán.

A bulvárrlap egyébként "Pink Partyként" is emlegeti a találkozót, utalva a németek rózsaszínben "pompázó" mezére.

Olvastad már?
Durva adatot közölt a magyar-németről az UEFA - ezért fájó, hogy nem találtunk be
Az UEFA szerint 12 éve nem volt képes egy válogatott sem annyi kapuralövésre egy Eb-n, Németország ellen, mint a magyar válogatott a két csapat szerdai csoportmeccsén.
Elolvasom

A Süddeutsche Zeitung a német játékosok értékelése közben mgjegyezte, hogy Gündogan ihletett formában futballozott, Kimmich egy nagy hiba után sokkal éberebb lett, miközben Neuer világklasszis védéseket mutatott be, de aztán "megint elejtette a labdát".

A lap a szövetségi kapitányt, Julian Nagelsmannt is idézte:

"Ez egy nagyon kellemetlen ellenfél volt, egy ilyen nehéz meccset először is meg kell nyerni. Mindez egy jó érési folyamatot mutat meg, novemberben nem nyertük volna meg ezt a meccset. Az eddigi időszakom alatt is összeomlottunk néhányszor, ma sem mindig brillírozott a csapat, de ezen dolgozni kell. Az elvárás a stadionban és az öltözőben is a három pont volt, és meg is szereztük. Jó volt a védekezés is, a kapusunktól és az egész csapattól. Mindenki mindent beleadott, hajtották egymást a játékosok, így nem kaptunk gólt.  Természetesen előfordulhat, hogy egy-két játékost lecserélünk a Svájc elleni találkozóra, meg kell néznünk, hogy ki hogyan vészelte át ezt a meccset. De jelen állás szerint mindenki egészséges."

A Tagesspiegel szerint "biztonságos, de nem magabiztos" győzelmet aratott Németország a mieink felett, és olykor bizony "szerencséje is volt a Nationalelfnek egy sokszor veszélye ellenféllel szemben". A meccs végén pedig a német drukkerek már az Eb-döntőben látták csapatukat: "Megyünk Berlinbe!" - énekelték.

A Die Welt azt írja, hogy "Ilkay Gündogan és Jamal Musiala kiemelkedett Magyarország ellen, és bár ezúttal a németek nem nyújtottak egy túl felemelő teljesítményt, de ez akár jó előjel is lehet a folytatást illetően."

A lap külön cikkez közben Julian Nagelsmann ruházkodásáról és csókjáról is. A kapitány egyrészt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a mérkőzést követő televíziós megszólalása során már nem a csoportmeccs során viselt öltözékét hordta, ehelyett tetőtől talpig új ruhába bújt, amit picit viccelődve meg is dicsért - kiemelve  a rövidnadrágot - a szakkommentároként közreműködő Bastian Schweinsteiger.

Nagelsmann egybként azt mondta, hogy "pragmatikus" okokból öltözött csak át, mivel nagyon meleg volt a stuttgart stadionban.

A német kapitány már az új "gúnyájában" került a kamerák kereszttüzébe a mérkőzés után, a lelátón is: ahová Nagelsmann azért mászott fel, hogy párjával, Lena Wurzenbergerrel váltson csókot, illetve a családtagokkal, barátokkal ölelkezzen - ugyanúgy, mint a skótok elleni összecsapást követően.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz