Durva adatot közölt a magyar-németről az UEFA - ezért fájó, hogy nem találtunk be

Az UEFA szerint 12 éve nem volt képes egy válogatott sem annyi kapuralövésre egy Eb-n, Németország ellen, mint a magyar válogatott a két csapat szerdai csoportmeccsén.
Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 9:10
Az UEFA szerint 12 éve nem volt képes egy válogatott sem annyi kapuralövésre egy Eb-n, Németország ellen, mint a magyar válogatott a két csapat szerdai csoportmeccsén.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 9:10

Mint ismeretes, 2-0-s vereséget szenvedett a németek ellen a magyar válogatott az Európa-bajnokság A-csoportjában, és ezzel, valamint a skótok Svájc elleni döntetlenjével szinte reménytelen helyzetbe került a továbbjutást illetően.

A mieink játéka sokat javult a svájciak elleni meccshez képest, a vereség azért is fájó, mert Ilkay Gündogan mindent eldöntő találatáig - amely a 65. percben esett - több lehetőségünk is volt a gólszerzésre.

Az UEFA egy érdekes statisztikát közölt a lefújás után: e szerint az elmúlt 12 évben senkinek nem volt ennyi gólszerzési esélye a németek ellen az Európa-bajnokságokon a csoportkörben, mint ezen az estén a mieinknek.

A nemzetközi szervezet adatai szerint 11 alkalommal lőttünk kapura, de ebből nem sikerült sajnos betalálni (legutóbb a hollandok próbálkoztak ennél többször, még 2012-ben, 14 alkalommal).

Mindez pedig azt is jelentette, hogy ezzel megszakadt egy hosszabb sorozat: sorozatban 13 olyan mérkőzés után, amikor betaláltunk, ezúttal nem voltunk eredményesek.

Olvastad már?
Rossi nem hagyta szó nélkül az első gólt: "A bíró a legrosszabb ember volt a pályán, a kettős mérce nem megengedhető"
A szövetségi kapitány így értékelt a németek elleni (0-2) vereséget követően a sajtótájékoztatón.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Zimonyi Dávid
A Paks megegyezett a Vasassal Zimonyi Dávid klubváltásáról.
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
Tovább az összes átigazoláshoz