Fotó: fradi.hu

Csercseszov: "A fiúk megtették, amit lehetett", Bognár: "Még lehetett volna Fradi-játékost az öltözőbe küldeni" - így látták az edzők

Így látták az NB I-es vezetőedzők a szombati bajnokikat, a Puskás Akadémia-KTE, a MOL Fehérvár-Újpest és a Paks-Fradi összecsapást.
Budai László 2023. április 8., szombat 21:46
Fotó: fradi.hu
Így látták az NB I-es vezetőedzők a szombati bajnokikat, a Puskás Akadémia-KTE, a MOL Fehérvár-Újpest és a Paks-Fradi összecsapást.
Szerző: Budai László 2023. április 8., szombat 21:46

Puskás Akadémia-Kecskemét 0-3

Összefoglaló itt.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): (Az alábbi cikkre kattintva olvasható)

Olvastad már?
Hornyák "véberezett" és a 40 napos étlenséget okolta: "Ezt még a Play Stationön sem tudod beállítani"
A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt nem beszélt félre a Kecskeméttől elszenvedett vereség után.
Elolvasom

Szabó István (Kecskemét): - Számítottunk rá, hogy a Puskás Akadémia sűrű héten van túl és nagy távolságokat tett meg ezalatt, volt ebben egy érzelmileg magasabb szintű kupameccs is. Friss játékosokra számítottunk ennek megfelelően részükről, akik viszont kevésbé vannak játékban. Ez ma döntő volt, illetve az is, hogy a meccs első percében a szerencse is velünk volt. Utána ötletesen, kreatívan, jól játszottunk, nagyszerű teljesítmények voltak a támadósorban. Horváth, Banó-Szabó és Szuhodovszki is zseniális teljesítményre volt képes, de ez igaz az egész csapatra. A frissesség, az egész hetes felkészülés most győzni tudott a fáradtság és a tompaság ellen, ez ma döntőnek bizonyult. Gratulálok a Puskásnak az eddigi szerepléséhez, de ma megérdemelten nyertünk. (kecskemetite.hu)

MOL Fehérvár-Újpest 0-0

Összefoglaló itt.

Bartosz Grzelak (MOL Fehérvár):

Két megközelítése van a mai meccsnek, egy pozitív és egy negatív, de bennem most inkább a csalódottság dominál, mert a kezdés előtt azt hittem, itthon tartjuk a három pontot. Az Újpest küzdőszelleme hasonló volt, mint a miénk, és a két csapat hozzáállása rányomta a bélyegét a mérkőzésre.

- Egyik csapatnak sem volt nagyon nagy gólhelyzete, a döntetlen talán igazságosnak is mondható. Jobb lett volna nyerni, de a végelszámolásnál az egy pont is sokat érhet. A támadójátékunk ma nem működött annyira, könnyedén elveszítettük a labdákat például az átmeneteknél. Ezen biztosan kell majd dolgoznunk a jövőben. Emellett nem éreztem veszélyesnek a tizenhatoson belüli játékunkat sem. Hogy a már említett pozitívumokról is szót ejtsek: a védekezésünk ma is stabil volt, a csapatszellem is rendben van, ezeket meg kell tartanunk a folytatásban is.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Mindkét csapatnak gratulálni szeretnék, mert a gólnélküli döntetlen ellenére izgalmas mérkőzést láthattunk. Tiszteltük a Vidit, de azért jöttünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, hiszen szükségünk van a győzelmekre. Úgy álltunk bele ebbe a mai küzdelembe, hogy bezsebeljük a három pontot. Ehhez közelebb is jártunk, mint a hazaiak, többször alakítottunk ki jó szituációkat, sajnálom, hogy nem tudtunk ma nyerni. De jár a dicséret a játékosaimnak a mai teljesítmény miatt. A Fehérvár ellen idegenben viszont az egy pontot is elfogadható eredménynek tartom. A mai döntetlen jobb minőségű játékot hozott szerintem a részünkről, mint a múlt heti, ZTE elleni győzelem, de most nem sikerült gólt szereznünk. Érdekes találkozónak éreztem a mait, volt ritmusa a meccsnek, voltak kemény párharcok és gólhelyzetek is. A kispadról úgy tűnt, hogy bármelyik percben történhet egy-egy olyan pillanat, amely megváltoztatja a mérkőzés kimenetelét. (molfehervarfc.hu)

Paksi FC-Ferencváros 3-2

Összefoglaló itt.

Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros): - Hasonló mérkőzésre számítottunk, jól kezdtünk, gólt szereztünk, de két sajnálatos 11-esből gólt kaptunk. Nehéz volt ebből felállni, főként, hogy jött a kiállítás is.

Amit lehetett, a fiúk megtették a pályán. Ilyen a futball, ezekhez a 11-esekhez semmi köze nincs a dekoncentráltságnak. Alapvetően azt láttuk a pályán, amit elterveztünk, voltak sajnálatos szituációk, az ellenfél jól kihasználta a hibáinkat, ez benne van a fociban. Az embernek ugyanúgy kell viszonyulnia a futballhoz akkor is, ha veszít, és akkor is, ha nyer.

(M4 Sport)

Bognár György (Paksi FC):

Egy megérdemelt győzelmet arattunk, mert csapategységben, agresszivitásban jól működött a játékunk. A csapatjátékunk erősebb volt a Fradiénál. Vendégeink rettentő frusztráltak, idegesek voltak, így sokat szabálytalankodtak. Abena kiállításán túl még lehetett volna Fradi-játékost az öltözőbe küldeni, gondolok itt Kovacevic szándékos könyöklésére a második tizenegyesnél.

- Érződött, hogy ma csapatban nincs együtt az FTC, egyénileg azonban jó képességűek. Sokszor lefordultak rólunk, főleg az első félidőben, gyorsak voltak, ami végig veszélyt hordozott magában. A fordulópontot az átszervezésünk hozta. Két belső középpályással és három csatárral kezdtünk, de nem tudtunk olyan labdákat szerezni, amiből játszani tudtunk volna, ezért a harmincadik percben kihoztuk a védelemből Vast, Hahn ideiglenesen a bal oldalra került, Szabó pedig visszament harmadik védőnek. Ezt követően megfordult a játék, ugyanis a kis Vas rengeteg labdát szerzett, a pozíciójában stabilak lettünk, ez döntött a találkozón. Három-négy csapattal versenyben vagyunk a dobogóért, de csak két-három forduló után derül majd ki, kinek lesz a legnagyobb esélye végül az első háromban zárni. (paksifc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz