Fotó: kecskemetite.hu

A Kecskemét edzője: "Mielőtt a jövőről beszélek, engedjék meg, hogy egy sört megigyak" - NB I-es értékelések

A 33. forduló pénteki játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2023. május 27., szombat 8:53
Fotó: kecskemetite.hu
A 33. forduló pénteki játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 27., szombat 8:53

Kecskeméti TE–Kisvárda 1-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Szabó István (KTE): – Természetesen elérzékenyültem, gondoljanak bele, kecskemétiként itt nevelkedtem, a KTE-ben lettem focista, majd később így tudok itt edzőként teljesíteni, mindezt egy csodálatos közönség előtt. Hozzáteszem még, hogy a fiam is játszott, úgyhogy persze, hogy elérzékenyülök. Köszönöm a közönségnek ezt a rendkívüli biztatást, mindenki látja, hallja, micsoda hangulat van itt. Egy tudatos építkezés, megfelelő szakmai háttér és játékoskiválasztás, valamint a játékosok folyamatos fejlődése tette lehetővé, hogy feljussunk az NB I-be, majd hogy itt ilyen gyönyörű helyen végezzünk.

Végig egyenletes teljesítményt nyújtottunk, a játékunk a bajnokság egyharmadánál elkezdett javulni, a végére viszont elfáradtunk, az volt a visszaesés oka. A méréseink egyértelműen mutatták, még ha kifelé nem is mondtuk, hogy átlagban 8-10 játékos játszotta végig ezt a 33 fordulót és lehetett látni, hogy a végére a szívük vitte előre a meghatározó játékosokat, de örülök neki, hogy ilyen szép győzelemmel tudtunk búcsúzni.

(M4 Sport)

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szabó István a jövőről is kérdezték.

– A jövőben egy új fejezet kezdődik, és ha a Fradit kivesszük, akkor ugyanaz kezdődik majd, hogy a 10., 3., vagy 4. hely lesz ebből, az egy új fejezet lesz. Semmiféleképpen nem vagyunk olyan helyzetben, hogy magunkat esélyesként jelentsük ki. Nekünk van egy rendkívül szenvedélyes, szorgalmas, kitartó csapatunk, ezt majd el lehet várni. Mielőtt a jövőről beszélek, engedjék meg, hogy egy sört megigyak.

Milos Kruscic (Kisvárda): – Kemény, szoros mérkőzés volt, azt kaptuk, amire számítottunk. A Kecskemét a második helyért harcolt, mi az önbecsülésünkért. Az első félidő nem sikerült túl jól, a hazaiak játszottak mezőnyfölényben. A második játékrészt jól kezdtük, Milos Spasic előtt hatalmas helyzet adódott, centikkel vétette el a kaput, majd a cserék után Driton Camajnak volt nagy lehetősége. Nem tudtunk kiegyenlíteni, pedig közel álltunk hozzá, gratulálok a Kecskemét megérdemelt ezüstérméhez. (kisvardafc.hu)

ZTE FC–Paksi FC 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Boér Gábor (ZTE): – Ismét rosszul kezdtük a mérkőzést, ráadásul egy olyan helyzet után, amikor nálunk volt a labda. Jól reagált erre a csapat és gyorsan kiegyenlítettünk, ezt követően időközönként remekül játszottunk, szép támadásokat vezettünk. Nagyot küzdött ma a társaság, ám nemcsak ezen a meccsen, hanem az elmúlt pár hétben is, csak pozitívat tudok mondani róluk. Sajnálom, hogy a futball nem szolgáltatott ma igazságot, azt gondolom, hogy ezt a mérkőzést nekünk kellett volna megnyernünk. (ztefc.hu)

Bognár György (Paks): – Először is gratulálok a Zetének a kupa megnyeréséhez, történelmi sikert arattak. A hozzáállással nem volt gond, egy jó iramú mérkőzést játszott mindkét csapat, bár annyira nem volt színvonalas, sok hiba adódott. Fiataljaink jól teljesítettek, a jövőt illetően kíváncsiak is voltunk rájuk. Csapatként ma közepesre vizsgáztunk, a Zalaegerszegnek is voltak lehetőségei. Gyurkits jól végzi a szabadrúgásokat, ezúttal is szépen lőtte, sajnálom, hogy nem sikerült a kapuba találnia, de a következő tíz-tizenöt évben még lőhet párat, előtte a pályafutása. Egyéni teljesítményben a fiataljainkban van lehetőség, viszont a csapatjáték még akadozik velük.

A teljes szezont illetően volt egy jó időszakunk, mikor zsinórban nyertük a mérkőzéseket, jól is játszottunk, a végére azonban kijött a kreativitás hiánya. Azok a csapatok pedig, akik alkalmazkodtak hozzánk, magyarul kibekkelték a mérkőzést, eredményesek voltak velünk szemben.

(ztefc.hu, paksifc.hu)

Olvastad már?
Interjú a Loki edzőjével: "Dzsudzsákkal elég nyílt és bizalmi a viszonyunk"; "Nem láttam még olyat, mint az NB I" - Blagojevic a Vidivel cserélt információkat az ellenfelekről
Maximalista, de zárkózott, a játékosai a barátai is lehetnek, de sosem lesznek a legjobb barátok - Srdjan Blagojevic, a DVSC vezetőedzője remekül összekapta és rakta csapatát az elmúlt hónapokban, a kiesőhelyről a dobogóra vezetve a Lokit. A szerb tréner nagyon jól kijön Dzsudzsák Balázssal, sokat is segít neki a csapatkapitány, nem bánta, hogy Bódi Ádám nyilvánosan fakadt ki mellőzöttsége miatt, már Magyarország felé repülve rájött, mi a baj a debreceniek játékával, és azt is elárulta, hogyan cseréltek információkat az ellenfelekről a Vidivel. Interjú az NB I legjobb formában lévő csapatának vezetőedzőjével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz