Fotó: facebook.com/kecskemetite

NB I: Győzelemmel koronázta meg a csodaszezont, ezüstérmes lett a Kecskemét

A Kecskemét a csereként beállt Katona Bálint góljával győzött a Kisvárda ellen, így bebiztosította második helyét a tabellán.
Póczik Dávid 2023. május 26., péntek 20:05
Fotó: facebook.com/kecskemetite
A Kecskemét a csereként beállt Katona Bálint góljával győzött a Kisvárda ellen, így bebiztosította második helyét a tabellán.
Szerző: Póczik Dávid 2023. május 26., péntek 20:05

I. félidő

Az első húsz percben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, a vendégek inkább pontrúgások után veszélyeztették a KTE kapuját, azonban hátul bizonytalanok voltak. Széles egyszer az előtte álló Horváthba rúgta a labdát a 16-os előtt, míg Petkovic egy előre rúgott labdára késve mozdult ki, de egyik akcióból sem alakult ki komoly gólszerzési lehetőség.

A 21. perc elején aztán Banó-Szabó 25 méteres, ballábas szabadrúgása nem sokkal ment el a kapu felett. Pár perccel később Varga nagy bravúrral védte lábbal Spasic lövését, azonban rögtön a védés után az asszisztens lest jelzett. A 32. percben a mérkőzés legnagyobb lehetőségét puskázta el a Kecskemét. Egy szabadrúgás után Nikitscher fejelt középre, az érkező Belényesi érkezett és ballal, a bal sarok mellé talpalta a labdát.

A 39. percben Mesanovic lövése megpattant Belényesin, Varga egy pillanatra kiejtette a labdát, de nem volt a közelben támadó, így a lepattanót aztán könnyen felszedte.

II. félidő

Rögtön a második játékrész elején Spasic 17 méteres lövése suhant el a bal felső mellett.

A 68. percben aztán végül megtört a gólcsend: Nikitscher nyert meg egy párharcot védőjével szemben, majd nagy lendülettel megindult az alapvonal felé, ballal visszagurított, a csereként beállt Katona B. pedig érkezett és 11-ről, jobbal a jobb alsóba lőtt (1-0). Pár perccel később Szuhodovszki szép cselek után lőtt ballal, de csak az oldalhálót találta el.

A 85. percben egy ellentámadás során Vida remek labdával ugratta ki a saját térfeléről induló Camajt, aki mellett Mesanovic is követte a támadást így kettő az egyben vezethették Vargára a labdát, Camaj azonban senkitől sem zavartatva rálépett a labdára, így odalett a hatalmas lehetőség. Három minutummal később is a vendégek veszélyeztettek, Vida 19 méterről kínálta meg egy bombával Vargát, aki szögletre ütötte a bal sarokba tartó labdát.

A hajrában ugyan a Kisvárda ment előre a döntetlenért, de a Kecskemét biztosan állt a lábán és megszerezte a győzelmet, ezzel együtt pedig az ezüstérmet is.

NB I, 33. forduló

Kecskeméti TE-Kisvárda 1-0 (Katona B. 68.)

KTE: Varga B. - Szabó A., Belényesi (Hadaró, 90.), Szalai G. - Nagy K., Nikitscher, Banó-Szabó, Szuhodovszki (Meskhi, 86.), Zeke - Horváth K. (Katona B., 65.), Tóth B.

Kisvárda: Petkovic - Kovacic, Jovicic, Széles, Alic - Lucas (Ötvös, 79.), Melnyik - Navrátil (Vida, 83.), Makowski (Ilievski, 79.), Spasic (Camaj, 68.) - Mesanovic

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Gyirmót
Három távozó
A Gyirmót szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, így Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf is távozik - írja a gyirmotfc.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz