Fotó: paksifc.hu

NB I: A zalaegerszegi döntetlen megpecsételte a dobogóra hajtó Paks sorsát

Hiába játszott több mint 20 percet emberelőnyben a Paks, nem tudta kicsikarni a győzelmet, így az ötödik helyen végzett az NB I mostani kiírásában.
Nyikes Zoltán 2023. május 26., péntek 22:21
Fotó: paksifc.hu
Hiába játszott több mint 20 percet emberelőnyben a Paks, nem tudta kicsikarni a győzelmet, így az ötödik helyen végzett az NB I mostani kiírásában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 26., péntek 22:21

A pénteki játéknap második mérkőzésén a Zalaegerszeg a Paksi FC-t fogadta, amely úgy vágott neki a meccsnek, hogy egy győzelem esetén - a szombat esti DVSC-Újpest találkozó függvényében - még akár a harmadik helyet is megszerezheti.

1. félidő

Ennek megfelelően bekezdett a Paks és már a 2. percben megszerezte a vezetést: Windecker a jobboldalról ívelt a hosszúra, ahol érkezett Bőle és négy méterről, kapásból a bal alsóba lőtt, 0-1. Viszont az egyenlítésre sem kellett sokat várni, a 13. percben Tajti alacsonyan szálló szöglete több paksi védő mellett is elment középen, a labdára pedig végül Meshack csapott le és néhány lépésről a kapuba lőtt, 1-1.

A 23. percben Bőle jobboldalról elvégzett szabadrúgását védte szép mozdulattal Gyurján. A 32. percben Németh kapott jó labdát a baloldalon, majd a 16-oson belül elfektette egy csellel védőjét és 10 méterről az oldalhálóba lőtt. Hat minutummal később Lesjak jobbról érkező beadása nem volt tökéletes Némethnek, így hiába volt közel a kapuhoz, nem tudta irányítani a lövést és fölé ment a kísérlete.

Az etap utolsó veszélyes jelenete az volt, amikor Tajti remekül ívelte be a paksi védők mögé a labdát, indítva ezzel Bedit, aki 15 méterről átemelte Simont, de mellé ment.

2. félidő

Safronov szöglet utáni fejesével indult a második játékrész, majd a 66. percben egy szöglet után Gyurján ütötte Papp elé a labdát, akinek a lövését Safronov blokkolta, de ismételhetett a paksi középpályás, lövése bal felső mellett ment el.

Egy perccel később Kovács Barnabás lódult meg a paksi térfél közepén és a 18 méterről leadott kísérletét Simon védte, majd a kipattanót megkaparintotta Szalay, de a középre adásánál is közbe tudott avatkozni Simon.

A 69. percben emberhátrányba került a ZTE, miután két percen belül két sárga lapot kapott Kovács Barnabás, előbb visszahúzta Hahnt, majd kezezett - Farkas játékvezető pedig nem kegyelmezett, kiállította. A kezezés miatt megítélt szabadrúgást Gyurkits 18 méterről a felső lécre lőtte.

A 80. percben az egy emberrel kevesebben játszó ZTE került helyzetbe, Klausz kiugratása után meglepetésre a középső védő, Mocsi lódult meg a jobboldalon, majd a 16-oson belülre érve egy szép csel után szögletre mentette lövését Szabó.

A 91. percben a csereként beszállt Böde Dániel alakított ki magának egy helyzetet egy cselt követően, de 14 méterről fölé bombázott. A 94. percben még egy szögletet követően alakított ki helyzetet a ZTE, de Mocsi lövését védte Simon, így döntetlennel zárult a találkozó, amivel eldőlt, hogy a Paks nem lesz dobogós és az 5. helyen végzett a bajnokságban, a harmadik hely a DVSC és a Puskás Akadémia között dől el szombaton.

NB I, 33. forduló

Zalaegerszegi TE FC–Paksi FC 1-1 (Meshack 13., ill. Bőle 2.)

Kiállítva: Kovács (69. - ZTE)

ZTE: Gyurján - Lesjak (Huszti, 55.), Csóka Dá., Mocsi - Tajti, Kovács B., Safronov, Szendrei, Bedi (Mim, 63.) - Meshack (Klausz, 73.), Németh D. (Szalay, 55.).

Paks: Simon - Osváth, Kinyik, Szélpál (Vas, 46.), Szabó J. - Windecker, Papp, Gyurkits (Balogh, 71.) - Skribek (Böde, 60.), Hahn, Bőle (Sajbán, 71.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz