Fotó: Liverpool FC Twitter

Szoboszlai a magyarokat is büszkévé akarja tenni liverpooli karrierjével: "Nem mindennapi, ami most velem történik"

Szoboszlai Dominik liverpooli beilleszkedéséről, "plusz motivációjáról" és édesapja különös gyakorlatairól is nyilatkozott.
Póczik Dávid 2023. augusztus 9., szerda 13:07
Fotó: Liverpool FC Twitter
Szoboszlai Dominik liverpooli beilleszkedéséről, "plusz motivációjáról" és édesapja különös gyakorlatairól is nyilatkozott.
Szerző: Póczik Dávid 2023. augusztus 9., szerda 13:07

Szoboszlai Dominik egy órát kapott hétfőn a Liverpool felkészülési mérkőzésén, melyen Jürgen Klopp csapata az SV Darmstadt ellen aratott 3-1-es győzelmet. A magyar válogatott csapatkapitánya a hétvégi, Chelsea elleni szezonrajt előtt úgy érzi, beilleszkedett új csapatába, és alig várja, hogy élesben is megmutathassa magát a Vörösök színeiben - erről ő maga beszélt a liverpoolfc.com-nak.

- A Salzburggal és a Lipcsével is játszottam korábban a Liverpool ellen, így láttam, hogy rengeteg minőségi játékossal rendelkeznek. Amikor tudtam, hogy csatlakozni fogok a csapathoz, leültem öt percre, és azt gondoltam, »most még többet kell tennem, mert nagyon-nagyon jó keretünk, nagyon-nagyon jó játékosaink vannak«. Az első edzés után úgy éreztem, hogy: »oké, kössük fel a gatyát!«.

Azért jöttem ide, mert már akkor is szerettem a klubot, amikor még nem játszottam a szurkolói előtt vagy a stadionban. A legjobbat akarom nyújtani, mindent meg akarok tenni a klubért, a srácokért, magamért és trófeákat akarok nyerni; minél többet, nem csak egyet.

A 22 éves támadó középpályás elmondta, liverpooli csapattársai segítik a beilleszkedését, többekkel hamar megtalálta a közös hangot.

- Ibou-t (Ibrahima Konaté - a szerk.) még Lipcséből ismerem, így amikor idejöttem, ő volt az az ember, akivel a legtöbbet beszéltem, mert őt ismertem - részletezte Szoboszlai. - De igazából mindenki nagyon kedves; Trent (Alexander-Arnold), Cody (Gakpo), Mo (Salah - a szerk.), mindenki próbál segíteni nekem. Értek angolul, de a németem jobb, szóval ha komoly beszélgetésről van szó Jürgen Kloppal, az valószínűleg németül zajlik majd - folytatta a 32-szeres magyar válogatott játékos, aki számára plusz motivációként szolgál, hogy Magyarországot büszkévé tegye.

- A magyar emberek nagyon kedvesek voltak, örültek az átigazolásnak. Rengeteg üzenetet kaptam a válogatott játékosoktól, a szövetségi kapitánytól, a számomra fontos emberektől is. Magyarországon nem mindennapi történet, ami most velem történik, így remélhetőleg boldoggá tudtam tenni őket, és később még inkább - zárta Szoboszlai a liverpooli klubhonlapnak.

A magyar válogatott csapatkapitánya kedden a The Athleticnek is adott interjút, melyben több érdekességet is megosztott abból az időszakból, amikor gyerekként, édesapjával edzettek. Szoboszlai elmesélte, hogy olykor vizes palackok között kellett szlalomoznia.

- A házban gyakoroltunk, mert nem volt kertünk. Ha a víz még a palackokban volt, könnyebb volt elvezetni a labdát mellettük, de ha már nem volt benne, sokkal nehezebb. Apám szinte minden egyes alkalommal kiöntötte a vizet a palackból. Ha valamelyik palack leesett, addig kellett csinálnom, amíg nem sikerült. Addig kellett ott maradnom, amíg tökéletes nem lett. Gyerekként már akkor elkezdtem a labdát rúgni, amikor először járni kezdtem. 3 éves lehettem, amikor először mentem ki a pályára - folytatta a futballista, aki édesapja további szokatlan gyakorlatairól is beszélt.

- Ha valaki elmegy melletted, meg akarod ragadni a mezét, de apukám ezt nem akarta, mert az szabálytalan. Azt akarta, hogy ezek nélkül a szokások nélkül nőjünk fel. Szóval minden játékos kezébe golflabdát adott. Ha ez van a kezedben, akkor nem tudsz senkit visszahúzni. Őrült dolgokat csinált, de nem akarom mindet elmondani.

Az interjú zárásában Szoboszlai elmondta, a liverpooli igazolással azt is elérte, hogy új autót vehessen.

- Édesapámmal folyton fogadunk egymással. Nagyon szeretem az autókat, ő pedig azt mondta, »el kell érned valamit, és akkor megveheted az autót, amelyik tetszik« . Amikor a Lipcséhez igazoltam, vehettem új autót, most pedig, hogy a Liverpoolhoz, ismét lehet új autóm. Már tudom, milyen típust fogok vásárolni, de ez egyelőre maradjon titok - zárta.

Olvastad már?
Szoboszlai csúcsigazolás a Premier League-ben: "Gerrard óta az első gólerős középpályás, új dimenziót adhat a Liverpoolnak"
A magyar válogatott csapatkapitánya veretes listára került rá az egyik legnagyobb angliai futballportálnál.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ben Romdhane
Az FTC elismerte, hogy több klub is érdeklődik Ben Romdhane iránt, több ajánlat is érkezett a játékosért ebben a nyári átigazolási időszakban. Legutóbb az egyiptomi Al-Ahly érdeklődéséről lehetett olvasni. (Btolat)
Légiósok
Ádám Martin
A görög sajtó szerint Ádám Martin a napokban már el is utazik az Aszterasz Tripoliszhoz, hogy aláírja szerződését a leendő csapatánál.
Szentlőrinc
Új igazolás
A szlovén élvonalba feljutott Lendva középpályását, Dinnyés Olivért igazolták le. A 24 éves játékos itthon a Vidi, az Újpest és a Vasas utánpótlásában is játszott.
Tovább az összes átigazoláshoz