Dárdai korábbi nagyfőnöke dühbe gurult: "Senkinek sem hagyom, hogy elégessen 375 millió eurót" - reagált a klub

Lars Windhorst, a Hertha BSC-t tulajdonló egyik cég, a Tennor résztulajdonosa élesen kritizálta a berlini klub vezetését, állítása szerint mostanra megbánta a szerepvállalását.
Csakfoci Admin 2022. február 16., szerda 18:25
Lars Windhorst, a Hertha BSC-t tulajdonló egyik cég, a Tennor résztulajdonosa élesen kritizálta a berlini klub vezetését, állítása szerint mostanra megbánta a szerepvállalását.
Szerző: Csakfoci Admin 2022. február 16., szerda 18:25

Nem a legszebb napjait éli manapság a korábban a Dárdai Pál által is két ízben irányított német Hertha BSC. Az idén drasztikusan teljesítő berlini klub múlt szombaton a sereghajtó Fürth ellen szenvedett 2-1-es vereséget, egyre jobban közeledik a kieső helyek felé, jelen állás szerint csak egy pontra van az osztályozót jelentő 16. helytől.

A berlini együttesbe 2019 júniusa óta 375 millió eurót invesztáló üzletember, Lars Windhorst éles kritikával illette a (mostani) klubvezetést. Szerinte néhány emberrel pozitív a tapasztalata, viszont mai szemmel nézve sajnos hiba volt a gárdába fektetni, mivel csak hátrányokat okozott.

- Arra számítottam, hogy racionális és előrelátó személyek kerülnek a Hertha élére és hozzák a döntéseket, olyanok, akik hozzám hasonlóan tartós sikereket szeretnének elérni - kezdte Lars Windhorst a Capital című német üzleti magazinnak - Az elmúlt hónapokban azonban világossá vált számomra, néhányukat csak a hatalom fenntartása és a cimboraság foglalkoztat.

Egyúttal kijelentette: nem száll ki a projektből, ameddig az sikeres nem lesz, nem szeretne kidobni ennyi pénzt az ablakon.

- Senkinek sem hagyom, elégessen 375 millió eurót. Sohasem adom fel! - jelentette ki a német vállalkozó, majd hozzátette, sikerre fogja vinni a beruházást, még akkor is, ha ez az eredetileg tervezettnél sokkal tovább fog tartani.

Windhorst nem először borult ki a nyilvánosság előtt: Tavaly októberben is kifejezte az elégedetlenségét. Remélte, a vezetőség és a szakmai stáb új szintre emeli a klubot.

Mint ismert, Dárdai Pált tavaly novemberben menesztették a Hertha BSC vezetőedzői posztjáról. Kirúgását Fredi Bobic sportigazgató azzal indokolta, hogy a magyar tréner felé nem volt teljes a bizalom a vezetőség és a csapat részéről, az együttes passzivitását is kifogásolta és szerinte nem fejlődött. A napokban viszont a 150-szeres német válogatott egykori világklasszis, Lothar Matthäus védelmébe vette Dárdait, mondván nem kellett volna leváltani.

- Nekem személy szerint jobban tetszett volna, ha marad. Nem látom, miért kellett Dárdait elküldeni és Tayfun Korkutot odavinni - mondta korábban a magyar szövetségi kapitányként is dolgozó Matthäus.

A többi pedig már tényleg történelem: a 45 éves magyar szakember utódja a török-német Tayfun Korkut lett. Regnálása alatt a gárda kizúgott a Német Kupa nyolcaddöntőjében a városi rivális Union Berlin ellen, valamint az elmúlt tíz meccséből csak (!) kettőt nyert meg, három döntetlen mellett öt vereség a mérlege, azóta is változatlanul a 14. helyen tanyázik az alakulat, ami nincs ínyére a (törzs)szurkolóknak.

A Hertha legközelebb vasárnap lép pályára a bajnokságban, ellenfele a három magyar válogatott játékost is felvonultató RB Leipzig lesz a 23. fordulóban, egy esetleges újabb vereség után már elképzelhető, hogy nem lesz köszönet a drukkerek részéről...

Reagált a Hertha: "Kérdőre fogjuk vonni"

Meglepődve reagált a Hertha BSC kommunikációs osztálya a milliárdos befektető sajtóban megjelent kijelentéseire.

"Windhorst úr eddig semmilyen formában nem nyilatkozott, sem a klubbal kapcsolatos megbeszélésein, ezenkívül a klubnál dolgozó személyeknek sem. Amióta a Hertha BSC-hez csatlakozott, minden döntésről egyhangúlag döntött a tanácsadó testület. A történtek után természetesen kérdőre fogjuk vonni" - közölte a berlini klub a német DPA hírügynökség megkeresésére.

Olvastad már?
"Nem látom, miért kellett elküldeni" - a korábbi magyar kapitány védelmébe vette Dárdait
Szükségtelen volt a 150-szeres német válogatott Lothar Matthäus szerint, hogy Dárdai Pált tavaly novemberben menesztették a Hertha BSC futballklub vezetőedzői posztjáról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz