A Hertha BSC vezetősége hétfőn jelentette be, hogy a jelenlegi helyzet alapos elemzését követően úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felmenti Dárdai Pált a vezetőedzői feladatok alól. Két segítője, Andreas “Zecke” Neuendorf és Admir Hamzagić ugyancsak távozik.

A berlini kék-fehérek új vezetőedzője a korábbi török válogatott Tayfun Korkut lesz, aki öt német csapat kispadján is ült már, de az egykori támadó az 1999/2000-es szezonban 25 mérkőzésen pályára lépett az “Öreg Hölgy” színeiben is. Az új, 47 éves tréner a jelenlegi szezon végéig szóló szerződést kapott.

Dárdai Pálnak hálásak vagyunk az elvégzett munkájáért. Az elmúlt szezonban nehéz helyzetben vette át a csapatot és tartotta bent a ligában – köszönte meg a távozó edzőnek Fredi Bobic sportigazgató, majd így indokolta az edzőváltást:

Tayfun Korkut révén most új lendületet és új inputot szeretnénk adni a csapatnak. Tayfun a múltban már bizonyította, hogy aprólékos és szenvedélyes munkájával, valamint a futballról alkotott elképzeléseivel nemcsak stabilizálni, hanem továbbfejleszteni is képes egy csapatot – fogalmazott Bobic.

A 45 éves magyar szakember – a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya – januárban vette át másodszor a gárdát, miután 2015 és 2019 között már irányította az első csapatot. Második regnálása utolsó mérkőzése a szombati, Augsburg elleni Bundesliga-találkozó volt, amelyen a 97. percben bukott pontokat (1-1) a Hertha. Dárdai a 14. helyen adta át utódjának a fővárosi csapatot.

Ha nyert volna a Hertha hétvégén, akkor is repül Dárdai – meglepő beismerés a sportigazgatótól