A múlt héten nyilatkozta a harmadosztályban veretlenül az élen álló és már biztosan ott is végző HR-Rent Kozármisleny tulajdonosa, Feleki Attila, hogy még egyáltalán nem biztos, hogy a klub vállalja a feljutást az NB II-be.

– Egy biztos, ha el tudjuk vállalni az NB II-t, akkor mi ott messze a legszerényebb költségvetésű csapat leszünk, és mi valami teljesen mást akarunk, mint ami ott zajlik most. Én nem akarok megbántani senkit, de 30 éve csinálom ezt, az nagyon sok idő, azok a fizetések, ráköltött hatalmas összegek, amik az NB II-ben fellelhetők, azok az észszerűtlenség határát súroljákmondta akkor a tulajdonos.

Feleki ezúttal most újabb videóinterjúban jelentett be fejleményeket a következő szezonnal kapcsolatban, valamint kitért Aczél Zoltán vezetőedző jövőjére is.

– Elégedettek voltunk Aczél Zoltán vezetőedzővel, ezért az utóbbi időben több körben is egyeztettünk már vele, de sajnos azt kell mondjam, hogy még nem sikerült megegyeznünk. Az lett volna a jó, ha már ott tartanánk, hogy minden eldőlt és tudhatnánk, hogy vele vagy nélküle folytatjuk a következő szezont. Az utolsó kör úgy telt, hogy nem tudtunk kézfogással felállni, ennek a legfontosabb eleme az, hogy nem tudott arra egyértelmű választ adni, hogy biztosan itt szeretné-e folytatni. Bízom benne, hogy maradni fog, de arra kérem a szurkolókat, hogy azt is fogadjuk el, ha nem. Tudomásul kell venni, hogy az edzői pálya soha nem röghöz kötött, nem az a klasszikus munkavállalói szerepkör, hogy valaki innen megy nyugdíjba. Ha ő mondjuk felfelé kacsintgat – és ez játékosra is igaz -, akkor el kell engedni. Ha van olyan ajánlata, ami meghaladja a mi lehetőségeinket, akkor tiszteletben kell tartani. De most ebben a kérdésben már tényleg nincs időnk – zárta a vezetőedzővel kapcsolatos kérdést a tulajdonos.

Feleki aztán egy nagy bejelentéssel is készült a szurkolók számára a következő idénnyel kapcsolatban.

– Nagyot sokat kalkuláltam és számoltam. Nagyon-nagyon szeretném, ha ennek a csodálatos szereplésnek lenne teteje. Nem volt még rá példa az elmúlt 30 évben, hogy valahol mesterségesen útját álltuk az előrelépésnek.

Ha ki kell mondanom, akkor most kimondom: a Kozármisleny az NB II-ben fog indulni jövőre.

Ez nagyon fontos mérföldkő újra az életünkben. Azért nem felhőtlen az örömöm, mert ez nekünk most borzasztó sok munka. Ahogyan mondtam, el kell kezdenünk a stábbal, a játékosokkal közösen gondolkodni és ahogyan ígértem, mi valami szerethető dolgot szeretnénk, ami korábban is mindig jellemzett minket. Nem szeretnék észszerűtlen anyagi versenybe belemenni és ez nem annak a kérdése, hogy én mit tudok kifizetni és mit nem. Az NB II egy nagyon nehéz játszótér, borzasztó erős és nagymúltú csapatok alkotják szinte az egész bajnokságot. Ha ide kivetítenénk, hogy milyen stadionokban kell játszanunk, akkor a mislenyi stadion – amire mi nagyon büszkék vagyunk – egy szerény edzőpályává minősül vissza. De mi nem félünk, mi is sok borsot törtünk már nagy csapatok orra alá. Szerintem meg fogjuk tudni csinálni, nagyon nagy erő és hit van bennünk. Az a szenvedély, amit mi közvetítünk, nagyon sok nehézségen át fog minket lendíteni. Gőzerővel elkezdünk mostantól azokkal az emberekkel tárgyalni, akikkel szeretnénk ezt megvalósítani.

Szeretném, ha a jelenlegi stábból és játékosokból minél többen itt maradnának, mert ez egy nagyon jó kohézió, és ott, ahol erősítésre szorul a csapat, mindent meg fogunk tenni azért, hogy szerethető, ügyes és fiatal játékosokkal töltsük fel a keretet. Ez lesz a koncepció.

Az NB II-ben nem fogunk minden meccset megnyerni és valószínűleg nem is leszünk veretlenek, ezért a szurkolóktól nagyon sok türelmet kérek. Ahogy külföldi példák mutatják, nem csak a győzelmeknek szurkolnak a szurkolók, hanem akkor is telt ház van, ha nem megy a szekér és akkor is tapsolnak, ha nem mindig győzünk. Hozzunk be egy ilyen közeget ide és segítsenek, hogy ezt elérjük. Mi mindent meg fogunk tenni ezért és nekifutunk, nagyon nagy harc lesz, de beleállunk!

Magyar bajnok edzőt nézett ki magának az NB I-ért harcoló klub