Az NB III Közép csoportjának előző fordulójában is megőrizte veretlenségét a HR-Rent Kozármisleny, amely ezzel matematikailag is bebiztosította a bajnoki címet öt mérkőzéssel a szezon vége előtt. Aczél Zoltán vezetőedző azonban a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, még egyáltalán nem biztos, hogy a klub vállalja a feljutást az NB II-be, illetve jelenleg még az ő maradása is képlékeny.

– Az NB II egy más kávéház. Az a baj, hogy egy picit meg is csúsztunk időben. Elég sokat egyeztettem az utóbbi időben Feleki Attila tulajdonossal, és tegnap is volt egy videóüzenete, ahol értékelte az évet – mondta a magyar válogatott korábbi asszisztensedzője. – Nagyon boldog volt és hatalmas respekt neki, hiszen kb. 30 éve gardírozza ezt a csapatot.

Még nem is biztos azonban az, hogy a klubunk elvállalja a másodosztályt. Mindenféleképpen szeretné, az elmondásából mindenki láthatta ezt tegnap, de felelős döntést akar hozni, hiszen ahogyan mondtam, ez egy más kávéház.

Az NB II-ben a játékosok már profik, míg a mostani csapatban a játékosok zöme dolgozik, valamint a másodosztályban már nem lesz elég a napi egy edzés, már sokkal komolyabb minden, illetve a játékoskeretben is változásokra van szükség. Erre keresi a tulajdonos úr a megoldás. Nagyon remélem, hogy ez rövid időn belül eldől.

Aczél azt is kifejtette, hogy a saját jövője is kérdéses, a jelenlegi szerződése június 30-án jár le.

– Voltak megbeszéléseink a tulajdonossal és a klubigazgatóval, egyelőre nem dőlt el semmi. Most itt beszélünk, de lehet, hogy másfél hónap múlva nem itt leszek már. Egyelőre ez a kis bizonytalanság nem az igazi, de ezt el kell viselni, dolgozunk tovább – tette hozzá a vezetőedző.

A Kozármisleny tulajdonosa, Feleki Attila a hétfői videóinterjújában többek között azt is elmondta, ha vállalják az NB II-t, akkor ők lesznek ott a legszerényebb költségvetésű csapat:

– Nagyon várom azt, hogy valamilyen olyan plusz segítség fog beáramlani ehhez a sikerhez, ami egy kicsit megtámaszt engem is és nem csak egyedül, egy szélmalomharcban tudom öregbíteni ennek a kisvárosnak a hírnevét, hanem lesznek mögöttem támogatók, esetleg a város megpróbál pozitívabb irányba elmozdulni. Ha ez mind összeáll – erre nem sok idő van -, akkor megpróbálnánk, de nagyon józanul szeretnénk meghozni ezt a döntést, hiszen az NB II-ben is sikereket szeretnénk elérni. Egy biztos, ha el tudjuk vállalni az NB II-t, akkor mi ott messze a legszerényebb költségvetésű csapat leszünk, és mi valami teljesen mást akarunk, mint ami ott zajlik most. Én nem akarok megbántani senkit, de 30 éve csinálom ezt, az nagyon sok idő, azok a fizetések, ráköltött hatalmas összegek, amik az NB II-ben fellelhetők, azok az észszerűtlenség határát súrolják. Mi nem akarunk ebben a játékban részt venni. Ha mi elvállaljuk az NB II-t, akkor az egy nagyon fiatal és valószínűleg egy nagyon szerény költségvetésű csapat lesz. De az biztos, ha mi megcsináljuk, akkor azt a csapatot nagyon szeretni fogják.

Egy korábbi interjúnk Aczél Zoltánnal

Az NB I-be majdnem visszatérő Aczél: “A gyilkosok nyolc év után szabadulnak, én tíz év után nem kaphatok esélyt?” – interjú