A forduló bravúrja

Nagy harcot folytat a másodosztályú tagság megőrzéséért az NB II-ben újonc Kazincbarcika együttese. A csapattal a szezon során sokáig várakozás felett teljesítő Vitelki Zoltán helyére Koleszár György, a tavaly NB III-as aranyérmet szerző gárda trénere ült le, amit követően ismét javult az együttes teljesítménye. Egy hete Zalaegerszegen értek el 2-2-es döntetlent (kiváltva a hazai szurkolók haragját), ezúttal pedig nagy bravúrt értek el a matematikailag még nem, de szinte már biztos feljutónak tekinthető Kisvárda 3-1-es legyőzésével. A Barcika ezzel egy újabb fontos lépést tett a bennmaradás felé, de még nem lélegezhet fel.

A forduló bukása

Élet-halál csatára, igazi hatpontos mérkőzésre volt kilátás a Szeged 2011 gyulai otthonában, ahol a ZTE FC volt a vendég. A két kiesés ellen küzdő együttesnek egyaránt győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy reális célja maradhasson a bennmaradás. Hiába alakított ki az első játékrészben a ZTE, ahogy 2018-ban mindig, ezúttal is gólképtelen maradt idegenben. Ezzel szemben a hazaiak kétszer is betaláltak, ezzel három pontot szereztek, és azonos pontszámmal állnak a már bennmaradó pozícióban tanyázó Budafokkal és Szolnokkal. A Zalaegerszeg négy ponttal leszakadt, továbbra is 19.

A forduló érdekessége

Honlapunk információ szerint a három pont mellett két havi fizetést is kaptak volna a ZTE játékosai, ha legyőzik a Szegedet. Mint ismert, a zalai klubnál visszatartották a játékosok bérét, amit csak abban az esetben kapnak meg, ha bennmaradnak. A káosz közeli helyzetet csillapítandó a klubnál felajánlották, hogy ha győz a csapat, megkapják az elmaradt fizetést, de ez sem segített. Ezen kívül úgy értesültünk, a játékosok feljelentést terveznek tenni a klub ellen, amennyiben a szezon végén nem kapják meg járandóságukat.

ZTE: 2 havi fizetést buktak a játékosok – már a feljelentést tervezik

A forduló ünneplése

Már a vasárnap esti, Győr elleni mérkőzése előtt biztossá vált az MTK számára, hogy bajnokként jut vissza az NB I-be, ugyanis a Kisvárda kikapott a Kazincbarcika otthonában. Ennek ellenére a fővárosi kék-fehérek semmit nem bíztak a véletlenre, s bár egy öngóllal (lásd lejjebb) hátrányba kerültek, végül 3-1-re győztek. A lefújás után a játékosok a szurkolókkal együtt ünnepeltek, és Feczkó Tamás vezetőedzőt is a levegőbe dobálták.

Bajnokcsapat

MTK Budapest-WKW ETO FC Győr 3-1 (2-1)

Közzétette: MTK Budapest – 2018. május 14.

A forduló öngólja

Habár az MTK bajnoki címet és győzelmet ünnepelhetett saját közönsége előtt, Deutsch Bence számára valószínűleg felemás emlék marad majd a május 13-i találkozó. A fiatal balhávéd az ETO elleni találkozó hetedik percében fejelt senkitől sem zavartatva saját kapujába, vezetéshez juttatva az ellenfelet. Szerencséjére ez nem vetette vissza csapatát, amely 3-1-re verte a győrieket.

A forduló hajrája

A szinte teljes stábcserén átesett Nyíregyháza Spartacus a Vácot fogadta, immár a megbízott edző, korábban Lucsánszky Tamás segítőjeként dolgozó Bozsik József vezetésével. A helyzetekben gazdag összecsapáson a hajrában kitámadó hazaiak két gólt is kaptak, az egyiket a 88. percben, a másikat pedig a hosszabbításban. Egyik találat sem minden héten látható: előbb egy óriási kavarodás és kapufa után lőtt Peres a hálóba, a végén pedig a félpályáról lőtt az üres kapuba Nyilas Elek.

A forduló szétesője

Ezer sebből vérzik a Soproni VSE együttese. A hűség városi klubnál a kiesés már korábban eldőlt matematikailag is, a hírek szerint többhavi fizetéssel tartoznak a játékosoknak, akiknek a teljesítményén a Mosonmagyaróvár ellen is meglátszott a zaklatott helyzet. Kitl Krisztián már a 19. percben kiállíttatta magát, az egyébként kiesés ellen harcoló MTE pedig már 4-0-ra is vezetett Sopronban. Végül szépítettek a hazaiak az utolsó percekben, de a 4-1-es vereség jól tükrözi a soproni helyzetet. Bekő Balázs vezetőedző a mérkőzés után úgy fogalmazott, az eredmény ellenére játékban nem voltak rosszabbak az ellenfélnél.

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB II