Bajnokok Ligája-selejtező, visszavágó:

MOL Vidi FC – Malmö 0-0 – továbbjutott a Vidi (1-1), idegenben lőtt góllal

A meccs krónikája percről percre itt!

Marko Nikolic (MOL Vidi FC): – Természetesen boldog vagyok, szeretnék gratulálni a csapatnak, hiszen minimum az Európa Liga csoportkörébe jutottunk. Nagy dolgot vittek véghez, ez az egész magyar labdarúgásnak nagy dolog. Beszéltem néhány álmomról korábban, lehet, néhányan azt hitték, elment az eszem, de a legfontosabb, hogy a játékosok is hittek ebben az álomban, és ennek az álomnak még nincs vége. Én mindig a pozitív dolgokat próbálom kivenni az életből. Szerencsénk is volt, mert ugyan a 11-es kimaradt, de a háló javítása miatt volt pár perc átbeszélni a dolgokat. Ekkor mindenki odajött a kispadhoz, mondtam, hogy van még 25 perc. Juhászt ki kell emelnem a mentalitása miatt, azonnal az élre állt, és mondott néhány szót, ami nagyon fontos volt a csapatnak, ezért is szoktam mondani, hogy nagyobb tisztelet járna neki itt.

Küzdött a csapat, szoktam is viccelődni, hogy ha párhuzamokat nézünk: mi nem a Barcelona vagyunk, hanem az Atlético Madrid…

A következő körben az AEK az esélyese a párharcnak, de eddig is az ellenfeleink voltak az esélyesebbek, mégis mi mentünk tovább. Legközelebb is harcolni fogunk. Ezek a fiúk már biztos, hogy idén 14 európai kupameccset játszanak, tavaly is 8-at játszottak, ez összesen 22 ilyen találkozó, ami nagyon fontos.

Vidi: “Köszönjük azoknak, akik felkészítették a Malmö vezetőedzőjét”

A svédek edzőjének meccs előtti “odaszólásáról”:Mi a tavalyi szezonban is igyekeztünk függetleníti magunkat a külső körülményektől – a bíróktól, a pályától vagy mástól. A mérkőzés előtti nyilatkozataik nem az én problémám, hanem az övék. Talán a meccs előtt kicsit ideges volt a kolléga, de ez mindig jó jel. A találkozót követően egyébként a Malmö edzője, teljes stábja, a játékosok is nagyon korrektek voltak.

A tervezett erősítésekről és Stefan Scepovic kimaradásáról

Határozottan terveznünk kell igazolásokat, bővíteni kell a keretet a csoportkör miatt, de emellett bajnokik és Magyar Kupa-meccsek is lesznek. 3-4 játékos érkezését is el tudom képzelni. Magyar és külföldi játékosokat is szeretnénk igazolni, bár a külföldi játékosok száma limitálva van, ezért “matematikailag” is szükség van magyarokra. Augusztus végén könnyebb is igazolni, hiszen vannak olyan labdarúgók, akik eddig esetleg nem akartak Magyarországra igazolni, de most talán könnyebb lesz idecsábítani őket. Az átigazolási időszak utolsó napjáig is sokan kivárnak, ez a nemzetközi példa is.

Stefannal volt néhány probléma, de ezeket átbeszéltük és szerintem hamar újra a keretben lesz.

A Malmö edzője szerint a tervet végrehajtották

Uwe Rösler (Malmö): – Nagyon jó munkát végzett a csapat, pedig három fontos játékosunk hiányzott, de pozitívan léptek pályára a futballistáim, a tervünket jól végrehajtották. Dolgoztunk, dolgoztunk, volt 2-3 momentumunk, amikből gól lehetett volna, büszke vagyok edzőként a játékosaimra. Elég volt a Viditől, hogy idegenben egy gólt szerzett. Ma reggel tudtam meg, hogy néhány játékosom nem állhat majd a rendelkezésemre. Nem tudtuk megtenni az utolsó kis lépést, de erősnek kell lennünk. A hiányzó játékosaink visszatérnek és jön egy újabb lehetőség, minden bizonnyal a dán Midtjylland ellen az Európa Ligában.

A Malmö feljelentette az UEFÁ-nál a Vidit; Svédországban az okos magyarokat dicsérik – lapszemle