A MOL Vidi FC nagy bravúrt ért el azzal, hogy a Ludogorec után a Malmőt is kiejtette a Bajnokok Ligájából, így az AEK Athén ellen majd BL-playoff párharcot játszhat. A kedd esti összecsapás után a klub sportigazgatója, Kovács Zoltán több mindenkinek is megköszönte a mostani (rész)sikert.

– Múlt héten is azt mondtam valakinek, hogy mi a BL-ben gondolkodunk. Elértünk egy nagy részsikert. Köszönöm a mezőkövesdi vezetőknek, akik első szóra engedték, hogy elhalasszuk a mérkőzést. Köszönöm az MLSZ-nek, amely rugalmasan kezelte ezt, aztán a Debrecen vezetőinek is, hogy azt a találkozót előrébbre hozhattuk.

Köszönöm azoknak, akik felkészítették a Malmö vezetőedzőjét arra, hogy ki tudjuk őket verni. Remélem, az AEK-et is ilyen jól felkészíti majd valaki belőlünk. (A Malmö-edző Uwe Rösler mondta a párharc előtt, hogy Thomas Doll mindent elmondott neki a Vidiről – a szerk.)

Köszönöm a stábnak, a játékosoknak és a tulajdonosnak, aki partner mindenben. Sokat veszekszünk, harcolunk, de mindketten ugyanazt akarjuk, és megvan az eredménye. Jó dolgokért érdemes harcolni, kicsit meghalni is, és újra feltámadni – nyilatkozta Kovács Zoltán a molvidi.hu-nak.

A Vidi középpályása, Kovács István így fogalmazott a meccs után.

– Evés közben jön meg az étvágy. Itt nem állunk meg, megpróbálunk olyan teljesítményt nyújtani, amivel a következő jobb csapatot is legyőzhetjük.

Mert, ahogy hallottuk, három jobb csapatot sikerült legyőzni. Innen is gratulálunk nekik, reméljük, hogy az Európa Ligában sikeresek lesznek. Mi pedig a BL-ben folytatjuk…

Nem játszottunk sziporkázóan, de hadd ne kérjek most elnézést ezért, mert amit elterveztünk, azt sikerült véghezvinni. Annak ellenére, hogy a Malmö is jobb csapat volt, mint mi, mi jutottunk tovább… – idézte Kovács Istvánt szintén a Vidi honlapja.

Dzsudzsák Balázs a Vidinél? Kiderült, Marko Nikolics róla beszélt-e erősítésként