I. félidő:

Egy mezőnyfölényben, de meglehetősen egysíkúan futballozó Malmövel nézett szembe az első félidőben a Vidi. A vendégek játéka főként arra épült, hogy felrúgták a sérüléséből visszatérő Strandberg felé a labdákat, de ezekkel szerencsére nem tudott mit kezdeni a egyébként gólerős és remek felépítésű csatár.

Miközben a hazai pálya előnyét nem igazán élvezte a magyar bajnok – a spanyol bíró a kétes helyzetekben mondhatni mindig a Malmö javára döntött -, a legnagyobb helyzetet ki tudta alakítani az első játékrészben. A 28. percben, egy remek támadás végén Marko Scepovic passzolt jobbról középre Kovácshoz, akit azonban két méterre a kaputól elnyomtak, így nem tudott a labdához férni. Eközben a játékvezető és Lazovic vívott némi “különcsatát” – a szerb támadó a 34. percben maradt lenn egy ütközés után és nagyjából másfél percet feküdt a földön, a játék is állt, de a spanyol bíró nem engedte be az orvosokat.

Nikolic: “Mi nem a Barcelona vagyunk, hanem az Atlético” – 3-4 igazolás jöhet a csoportkörre

II. félidő:

A 48. percig kellett várni az első kaput eltaláló svéd lövésre, Christiansen 16 méteres, középre tartó kísérletet fogta Kovácsik. Nyolc perccel később a szünet után veszélyesebben kezdő Malmönek is akadt aztán egy nagy lehetősége: egy svéd kezezést nem fújt le a bíró, ezután Larsson lőhetett kiszorított helyzetből, Kovácsik csak beleütni tudott a labdába, amely így a kapuba tartott, Hadzic azonban a gólvonalról mentett.

Az 57. percben Rosenberg szabadrúgása megpattant egy Vidi-védőn, veszélyesen csapódott a labda, de végül kapu fölött hagyta el a játékteret. A 68. percben óriási lehetőséghez és tizenegyeshez jutott a Vidi! Lazovic ugratta ki Negót, aki eltolta a kapus mellett a labdát, Dahlin azonban sárga lapot érően akasztotta őt. A jogosan megítélt büntetőt Lazovic nem lőtte jól, a kapus lábbal védett, majd rávetődött a labdára. A szerb csatár dühében még a hálót is leszaggatta – videó itt!

Fogyott az idő, nyomott a Malmö, de némi fehérvári segítség is kellett egy nagy helyzethez a hajrában. A 88. percben Kovácsik rúgta bele az őt letámadó Malmö-játékosba a labdát, óriási szerencsére a labda nem pattant a kapuba, hanem meg tudta azt fogni a magyar kapus. A 93. percben aztán Kovácsik javított és szépen védte Rosenberg közeli, gólba tartó fejesést.

Ez volt a vendégek utolsó lehetősége, végül nem született gól, a Vidi idegenben lőtt góllal kiejtette a svédeket és az már biztos, hogy az Európa Liga főtábláján ott lehet majd a magyar bajnok! A BL rájátszásában pedig a görög AEK Athén vár Marko Nikolic csapatára.

Bajnokok Ligája-selejtező, visszavágó:

MOL Vidi FC – Malmö 0-0 – továbbjutott a Vidi (1-1), idegenben lőtt góllal

A meccs krónikája percről percre itt!