A svéd sajtó is beszámolt róla, hogy a Malmőnek igen nehéz körülmények között kell játszania majd a MOL Vidi FC elleni, kedd esti visszavágón. Az ottani tudósítások szerint a felcsúti pálya nagy részén fű sincs. Uwe Rösler vezetőedző finoman odaszólt a magyar csapatnak, hogy egyáltalán nem lepte meg, amiért ilyen pályával várta őket.  

– Abból kiindulva, amit láttam, hogy hogyan játszott a Vidi ellenünk Malmőben, amikor megláttam a pályát, egyáltalán nem lepődtem meg…

A Vidi mindent megtesz, hogy továbbjusson, mindegy, hogy ez mibe kerül. De nem állítom, hogy manipulálták a pályát, ezt ön mondja, nem én

– válaszolt keményen és rutinosan egy svéd újságírónak, majd az esélyekről is nyilatkozott.

Szerintem 50-50 százalék a két csapat esélye. Ez egy veszélyes állás a Vidinek, ugyanis ha a magyarok gólt szereznek, akkor semmi sem változik, hiszen nekünk egyébként is be kell találnunk egyszer. Ha egy gólt lövünk, jó esélyünk van a továbbjutásra, ha kettőt, akkor nagy valószínűséggel továbbmegyünk, ha hármat, akkor biztosan. 

A Malmö dán válogatottja, Sören Rieks úgy véli: semmivel sincs kevesebb esélyük, mint ellenfelüknek.  

– Kin van nagyobb nyomás? Inkább úgy mondanám, hogy 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak a továbbjutásra. Nem hiszem, hogy bármelyik csapat is különösebb favoritként lépne szerdán pályára. Persze tudjuk, hogy nekünk mindenképpen gólt kell szereznünk. Az első meccsen szerintem elég helyzetet alakítottunk ki, de sajnos nem voltunk elég hatékonyak a kapuk előtt. Irányítottuk a találkozót, de kedd este jobban kell koncentrálnunk a Vidi kapuja előtt – idézte utóbbi nyilatkozatát a molvidi.hu. 

“235 svéd szétkapja a Pancho Arénát”: 9 okot találtak arra Malmőben, miért verik meg a magyar bajnokot