Paks – DVSC 0-1 (Da. Babunski 52.)

Beszámoló itt!

Bognár György (Paks):Fájó, hogy megint egy kicsit kényelmesen játszottunk, bár jó felfogásban és végig nyomtunk. Hosszú ideig ott tudtuk tartani a játékot a DVSC kapuja előtt. Minőségi játékról azonban most nem beszélhetünk, akadt két kapufánk is, de inkább csak gyűrtük a játékot. Egy picit ugyanúgy belekényelmesedtünk, mint egy hete Felcsúton. Bizonyos játékhelyzetekben lassabban játszottuk meg a labdát, ebből adódóan kevesebb helyzetünk alakult ki. Sajnos ez most egy ilyen periódus, de lesz két hetünk, hogy feltöltődjünk, szükségünk is lesz rá. Bevetettünk minden kreativitást, ami ma a padon volt, megpróbáltuk megfordítani a mérkőzést. Mondom, a hozzáállással nem volt gond, alapjában véve a tiszta helyzetekből volt kevesebb. Nem dől össze a világ, fontos a jó önértékelés, ha látjuk, mi a gondunk, meg is tudjuk majd oldani azt. (paksifc.hu)

Joan Carrillo (DVSC):Jelenleg minden pont nagyon fontos a számunkra, a bajnokság ezen szakaszában. Ráadásul most egy olyan csapat ellen játszottunk, amelyről nem is tudom, hogy hányszor nem sikerült gólt rúgnia. Jó meccsünk volt, védekezésben és támadásban is szervezettek voltunk. Azzal is tisztában vagyok, hogy miben kell javulnunk támadásban. Nekik több lehetőségük volt a gólszerzésre, de mi is kialakítottunk veszélyes akciókat, amelyekkel lezárhattuk volna a mérkőzést. Jól kezdtük a meccset, aztán a 20. perc után túl sok pontrúgáshoz jutott az ellenfél, de ezeket sikerült kivédekezni. Tudtuk, hogy gólt kell szereznünk, a második félidőben ez teljesült is, fontos győzelmet arattunk. (M4 Sport / dvsc.hu)

Újpest – Budapest Honvéd 0-2 (Zsótér 43., Machach 81.)

Beszámoló itt!

Milos Kruscic (Újpest):Először is nagy köszönet jár a szurkolóknak a támogatásukért, jó érzés, hogy ilyen sokan kijöttek a mai mérkőzésre, hogy az elmúlt hetek játéka így összehozta a drukkereket – nem hiszem, hogy ez a vereség megtörné majd ezt az atmoszférát. A Honvéd jól zárta le a területeket, remekül védekezett az ellenfél, ennek ellenére volt azért egy-két lehetőségünk. A Honvéd aztán talált egy gólt egy kontra végén – ilyen a futball. A második félidőben is próbáltunk nyomni, támadtunk, de ekkor már nem volt olyan a játékunk, mint a szünet előtt, és ahogy ilyenkor lenni szokott, kitámadtunk és jött a Honvéd ellentámadása a második góllal. Elveszítettük a mérkőzést, de nem lehet azt mondani, hogy rosszul játszottunk volna, vagy hogy nem akartuk volna eléggé a győzelmet. Menni kell tovább. Croizet eleve bokasérüléssel lépett már pályára, egy ideje bajlódik már ezzel, ma sajnos rá is sérült, így le kellett cserélnem. Nagyon hiányzott a játéka a pályáról. 

A szakember Kádár Tamás esetéről, illetve száműzéséről is beszélt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Nem vagyok önhatalmú diktátor, de demokratikus sem, valahol a kettő között. Mindig nyitott vagyok a tárgyalásokra, Tamással is már legalább háromszor beszéltünk. Ugyanakkor vannak betartandó szabályok és ha valaki átlépi a határt, annak vannak következményei. 

Nebojsa Vignjevic (Honvéd):A srácok már elkezdték az ünneplést az öltözőben, de ez nem pezsgő, csak víz… – kezdte nyilatkozatát a szakember, aki meglehetősen nedves ruházatban állt a kamera elé, majd egy erre vonatkozó kérdésre válaszolt elsőként. – Ez az a minimum, az a szervezettség és fegyelmezettség, amit mindig kérek a csapattól. Ebből kellene aztán szép focit is játszanunk. Ma talán nem volt szép a játék, de annál inkább hatékony. A három pontért jöttünk és ez sikerült, miközben tisztában voltunk azzal, mire lehetünk képesek a hiányzók tükrében. Voltak is ma olyan játékosok a pályán, akik egy ideje nem játszottak végig 90 percet. Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, büszke vagyok arra, ahogyan futballoztak!