I. félidő:

Küzdelmes volt, de kevés nagy helyzetet hozott az első játékrész. A remek formában lévő Újpest próbált dominálni és jobbára birtokolta is a labdát, de nem igazán tudott mit kezdeni volt edzője, az ellenfélként először visszatérő Nebojsa Vignjevic által nagyszerűen megszervezett kispesti védekezéssel.

Azért akadt így is helyzetük a liláknak: a 11. percben Beridze szépen visszatett labdáját nem találta el jól honfitársa, Zivzivadze, így Szappanos simán védett. A 28. percben Jónsson megpattanó beadása kötött ki majdnem az újpesti kapuban. A 37. percben Zivzivadze esésénél reklamáltak 11-est a hazaiak, de nem ért végül büntetőt az eset. A 40. percben megsérült a hazaiak egyik kulcsjátékosa, Croizet-t kellett lecserélni egy ütközés után.

A szünet előtt nem sokkal aztán vezetést szerzett a Honvéd: Baráth jobbról adott be, Zsótér pedig két jóval nagyobb darab védőt is megelőzve fejelt közelről a kapuba – a középpályás nem ünnepelte látványosan gólját volt csapata ellen (0-1).

II. félidő:

A hátrányban lévő lilák próbáltak szinte azonnal nagy erőket mozgósítani az egyenlítésért, erősebb nyomás alá került a kispesti porta. Az 51. percben Zivzivadze villant, két-három kitűnő csel után már kapura lőtt volna, amikor érkezett a remekül keresztező Lovric.

De a lendület nem sokáig tartott, egyre kevesebb fantázia került az újpesti akciókba, így a Honvéd egyre magabiztosabban őrizhette előnyét.

Sőt, a 81. percben növelték is fórjukat a vendégek: Traoré blokkolt lövése Machach elé került, aki egy ügyes csellel becsapta Boumalt, majd 17 méterről szépen tekert a kapu bal oldalába (0-2). A végén még Simon Krisztián esett el a 16-oson belül, de ez sem ért 11-est.

Maradt a 0-2, így Nebojsa Vignjevic (és Zsótér Donát) győzelemmel tért vissza volt csapata stadionjába, immáron ellenfélként. A Honvéd fel is lépett a 7. helyre a győztes presztízscsata után.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Újpest – Bp. Honvéd 0-2 (Zsótér 43., Machach 81.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Koutroumpis, Csongvai, Antonov – Croizet (Yahaya, 41. – Bjelos, 83.) , Boumal, Onovo (Simon K., 63.), Mitrovic, Beridze – Zivzivadze

Honvéd: Szappanos – Baráth, Batik, Lovric, Doka – Petrusenko, Hidi (Pantelic, 92.) – Jónsson (Kadiri, 55.), Zsótér (Nagy G., 92.), Machach (Májer, 92.) – Lukic

Korábban:

Paks – DVSC 0-1