Alig egy hónappal ezelőtt a mostanra már 31-szeres bajnok Ferencváros ugyanabban a felállásban játszott és nyert Boli góljával 1-0-ra az Újpest ellen, mint szombat este kilenckor a Groupama Arénában.

Noha a napokban a magyar kormány megszüntette a koronavírus-járvány miatti rendkívüli jogrendet, mégsem volt teltház, 15 727-en látogattak ki a helyszínre, ahol már a kezdés előtt zöldes füstfelhő borította be szerte a pályát. A lelátón uralkodó hangulatra és a szurkolásra nem lehetett panasz, még úgy sem, ha az újpestiek csekély számban biztatták az övéiket. Mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk:

a Ferencváros egykapuzott szinte végig az első félidőben, a lila-fehérek a szerencsének és Banainak köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba.

Bogár Gergő sípszava után – aki pályafutása során első derbijét vezette – rögtön neki rontott ellenfelének a Fradi. Az első lehetőség Isael előtt adódott, aki Lovrencsics beadása után lőtt mellé. A folytatásban Lovrencsics és Zubkov próbálkozásánál ismét az újpesti kapusnak kellett nyújtózkodnia. A félidő feléhez érve Szergej Rebrov együttese elveszítette egyik fontos láncszemét, Lovrencsicset, aki sérülés miatt adta át a játékteret Frimpongnak. Némiképp biztató lehet, a csapatkapitány a saját lábán hagyta el a pályát, bár kérdéses, játszik-e a szezon hátralévő részében.

A végig masszívan védekező Újpest csak a játékrész vége felé jutott levegőhöz, ekkor Burekovic fejese szállt jócskán mellé, aminek csak örülni tudott a hazai közönség, a másik oldalon pedig Sigér lövése után Banai védését tapsolták meg a lilák drukkerei.

Egyperces gyászszünet Kárpáti György és Benedek Tibor emlékére – Fotó: Sas Gábor

A második játékrész első perceit is megnyomta a Fradi, aminek az 53. percben meglett az eredménye – Botka jobb oldali beadása után bevetődve Boli a jobb alsóba talált, ezzel megszerezte önmaga szezonbeli tizedik és csapata vezető gólját is egyben. Az idényben jól futballozó elefántcsontparti támadó a gól után azonnal duplázhatott volna, de újfent Banai hárított.

A ferencvárosi szurkolók félmeztelenül ünnepeltek, a lelátókon megjelentek a görögtüzek,

Boli pedig derbi specialistává lépett elő, hiszen az előző két meccsen szintén ő talált be az ősi rivális kapujába.

A félidő közepén Burekovic futott fel a bal oldalon, beadását Novothny Frimpong szorításában a bal alsó mellé fejelte. Három perccel később a csereként beálló Vécsei passzolt kiválóan Tokmacnak, ám nem tudta ellőni a labdát a remek ütemben kimozduló újpesti hálóőr mellett.

A hajrára fordulva egyre nagyobb fölényben futballozott a Ferencváros, az Újpest csupán pillanatokig birtokolta a labdát. A hátralévő időben még Zubkov lábában maradt egy gól, az eredmény már nem változott, így a Fradi ismét Boli találatával 1-0-ra győzött a derbin, és ha nincs Banai, akkor a lilák több gólt is kaphattak volna a kilencven perc során.

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 31. forduló

Ferencváros-Újpest 1-0 (Boli 53.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Frimpong 22.), Botka, Blazic, Civic – Sigér (Vécsei 61.), Haratin – Tokmac (Csonka 82.), Isael (Skvarka 61.), Zubkov – Boli (Szignyevics 82.)

Újpest: Banai – Pauljevic (Balázs – a szünetben), Heris, Ristevski, Burekovic – Zsótér (Katona 83.), Szakály (Onovo 62.), Obinna, Simon (Bacsa 62.) – Novothny, Perosevic (Koszta 62.)

Fradi: Fordulat jöhet az ukrán játékos ügyében – tárgyalnak a szerződtetéséről