A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a kormány 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet megszünteti. Emiatt a sportrendezvényeket, így az NB I-es mérkőzéseket érintő korlátizások is visszavonásra kerültek.

A Ferencváros be is jelentette a hétvégi, Újpest elleni rangadó kapcsán, hogy “a mérkőzés helyszíni megtekintésével kapcsolatban minden eddigi korlátozás megszűnik, azaz minden, érvényes jeggyel rendelkező szurkoló a helyszínen szurkolhat a derbin. Ez érvényes a 65 év felettiekre is.”

A zöld-fehér klub ettől függetlenül arra kérte drukkereit, hogy fokozottan figyeljenek oda a higiéniai szabályok betartására. A stadion beléptető kapuinál továbbra is ott lesznek a kihelyezett kézfertőtlenítők, amelyeket bárki használhat, illetve a hoszteszek továbbra is biztosítják a kézfertőtlenítő használatát a kapukon kívül és belül egyaránt.

A már bajnok Ferencváros szombaton 21.05-től fogadja az Újpestet a Groupama Arénában, az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

FRISSÍTÉS! Az országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége is visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, biztonsági intézkedéseket, melyeket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott – olvasható az mlsz.hu-n.

Nem maradnak érvényben a május 28-tól bevezetett, a stadionok lelátóit és a mérkőzések megrendezését érintő szabályozások, ami azt jelenti, hogy a szervező kluboknak mostantól lehetőségük nyílik a lelátók korlátozások nélküli megnyitására. Az MLSZ ugyanakkor felhívja a figyelmet a higiéniás és egészségügyi előírások, ajánlások alkalmazásának fontosságára, valamint a sportpályákon a megfelelő viselkedés betartására, a járvány terjedésének megakadályozása a továbbiakban is közös felelősségünk.

További információk a mérkőzésről itt!