ZTE – MTK Budapest 2-3

Beszámoló itt!

Molnár Balázs (ZTE):A pozitívum, hogy 0-2-ről felálltunk és egyenlítettünk, de sajnos a VAR a 92. percben eldöntötte a mérkőzést és nem a mi javunkra. Az, hogy megint három gólt kaptunk, kissé elgondolkodtató. Ezeket mentális okokra kell visszavezetni, nem játékosok képességeiben kell keresni bármiféle hibát. Jelen pillanatban ilyen passzban vagyunk, képesek vagyunk az ellenfélnek a semmiből gólokat ajándékozni. Mi pedig igazán keményen megdolgozunk a gólokért, de nagyon-nagyon nehezen jönnek a találatok. Most már a harmadik mérkőzésen hiányoljuk a játékosokból az élességet, azt a motivációt, hogy igenis mi a hatban szeretnénk lenni. A Ferencváros elleni mérkőzésig nagyon rövid időnk van a fejeket helyre tenni, a bajnokság legjobb csapatához látogatunk, ráadásul idegenbe. De mindent meg fogok tenni, hogy méltóképpen képviseljük a klubot.

Horváth Dávid (MTK):Bár szerettünk volna, de tudtuk, hogy nem tudunk végig mi dominálni, így az volt a tervünk, hogy akkor, amikor lehetőség van, akkor mi próbáljunk meg önbizalommal teli, bátor játékot mutatni – mind egyéni, mind csapatszinten. Ez az első félidőben nagyrészt megvalósult, többször is szép kombinációkkal hoztuk ki a labdát. Előnybe kerültünk, majd ezt később növelni tudtuk. Sejthető volt, hogy egy kicsit a mentális fáradtság ki fog jönni a fiúkon, így utána egy egyszerűbb játékra rendezkedtünk be kényszerből, próbáltunk kontrázni. Nem bírtuk ki sajnos, de végül a két szélső támadónk gyorsan felért az akcióval, és betaláltunk – nagy energiák szabadultak fel a csapatból. A három pontnak örülök, de annak még jobban, hogy a játékosokkal megbeszélt dolgokat viszontláttam. Az elmúlt hét intenzív volt, készültünk arra is, hogy a következő napok nem lesznek egyszerűek, hiszen jön egy újabb meccs szerdán, így legfeljebb finomítani tudunk csak dolgokon. Nem szeretnék a tabellával foglalkozni, fontosabb, hogy úgy menjünk ki mindig a pályára, hogy kiadjuk magunkból mindent, ami bennünk van. (mtkbudapest.hu)

Horváth D.: "Nagy energiák szabadultak fel a csapatból"

(Fotó: mtkbudapest.hu)

Újpest – Gyirmót 2-2

Beszámoló itt!

Milos Kruscic (Újpest):Azt mondtam a játékosoknak, hogy nincs okuk szomorúnak lenni, még akkor is, ha természetes, hogy egy kicsit csalódottak vagyunk, hiszen nem tudtuk megnyerni a hazai mérkőzést. A játékosaim mindent megpróbáltak. A mérkőzésen keményen küzdöttek és ellenőrzésük alatt tartották a találkozót. Nagyon komoly mezőfényt alakítottak ki, mérhetetlenül sok gólszerzési lehetőségünk volt, de ezeket nagy részben nem tudtuk kihasználni. De így kell majd folytatni. És az is nagyon fontos, hogy ténylegesen fociztunk ma, még nem láttam, vagy nem olvastam statisztikákat, de hát ez szabad szemmel is kivehető volt, hogy rengeteg ziccerünk volt. Ma a szerencse nem a mi oldalunkon állt, de jó focit játszottunk, és így is kell folytatnunk.

Az ég világon semmit nem mondtam Zivzivadzének a 11-es miatt. Ő maga is tökéletesen értette ezt a helyzetet. Benne van a labdarúgásban természetesen, hogy kimaradt a 11-es, az ő döntése volt, hogy ilyen átemelősen próbálja meg ezt végrehajtani, de azt hiszem, hogy nincs szükség arra, hogy bármit mondjak neki, főleg neki, annak az ügyes és remek játékosnak, aki annyit adott az elmúlt időszakban a csapatnak.

Csertői Aurél (Gyirmót):Egy pont és egy pont között vannak különbségek. Én úgy gondolom, hogy ez egy bravúros egy pont volt. De sajnos a három utolsó hazai mérkőzésen ugyanígy egy pontokat szereztünk, ahol nekünk állt a mérkőzés, az sokkal fájóbb volt. Az Újpest azért a második félidőben nagy nyomást helyezett ránk. Több helyzetet is kidolgozott, a kapusunk nagyokat védett, de meg tudtunk újulni és az utolsó pillanatban tudtunk egy gyönyörű akcióból gólt szerezni. Egyértelmű, hogy  fölényben játszott az Újpest, nem gondolom, hogy szükségük lett volna egy ilyen kérdőjeles szituációban gólt szerezni.