I. félidő:

Szinte egykapuzott az Újpest az első negyedóra nagy részében (kimaradt egy komoly Kastrati- és Mitrovic-lehetőség is), mégis a gyirmótiak szereztek vezetést a Szusza Ferenc Stadionban. A 14. percben, egy bedobás után kifejelt labdát a volt újpesti Nagy Patrik 15 méterről, ballal vágott kapásból a bal alsóba (0-1).

A folytatásban Beridze volt talán a kapura legveszélyesebb újpesti játékos (némi meglepetésre Zivzivadzét szinte teljesen ki tudták kapcsolni a vendégek a játékból), de sem ő, sem a félidő hajrájában ziccert rontó Croizet sem tudott a kapuba találni.

Nem úgy Mitrovic! A 46. percben Diaby szépen tört előre a saját térfeléről, elhúzott a bal oldalon, majd be is adott középre. Ezt röviden mentette a gyirmóti védelem, a labda így Mitrovic elé került, aki 14 méterről úgy rúgta a földre azt, hogy utána be is hullott a kapuba a játékszer (1-1).

II. félidő:

Nyomott az Újpest, de idő kellett hozzá, hogy a mezőnyfölényéből helyzetek is szülessenek. Az 58. percben Croizet elől mentett nagyot Zeke, két perccel később pedig Rusák dupla bravúrja is kellett Beridze lövéseinél.

A 64. percben nagy esélyhez jutott az Újpest a fordításhoz:  Csörgő ért kézzel a labdába Katona lövésénél, 11-es járt ezért a liláknak. Zivzivadze viszont panenkázni próbált, de csúnyán a kapu fölé lőtte a 11-est.

A 72. percben Onovo löketét tolta ki a jobb alsóból Rusák, pár perccel később pedig Beridze hagyott ki nagy helyzetet 12 méterről, Croizet lekészítése után. Nem sokkal ezután Zivzivadze jobbról leadott lövését védte a rövid saroknál a gyirmótiak hálóőre.

A 83. percben a Gyirmót is veszélyeztetett, Ventura lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé 23 méterről. Válaszul jött viszont a hazaiak fordítása. A 84. percben Koutroumpis adott be, Croizet fejelte középre a labdát, Onovo pedig látványos mozdulattal lőtt a léc alá!

De ezzel nem volt vége: a 90. percben, egy ügyes akció végén Varga tette le a labdát Venturának, aki 16 méterről lőtt szépen a kapu jobb oldalába (2-2). A lilák a ráadásban, Zivzivadze révén még kihagytak egy nagy helyzetet, így be kellett érniük az egy ponttal.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Újpest – Gyirmót 2-2 (Mitrovic 46., Onovo 84., ill. Nagy P. 14., Ventura 90.)

Újpest: Banai (Pajovic, 46.) – Pauljevic, Koutroumpis, Diaby, Kastrati – Boumal (Katona M., 60.), Onovo – Croizet, Mitrovic, Beridze – Zivzivadze

Gyirmót: Rusák – Szegi, Széles, Csörgő, Hajdú (Zeke, 50.) – Vass (Radics, 70.), Nagy P., Klimovich (Ventura, 50.) – Hasani (Simon A., 70.), Varga B., Medgyes

Korábban: 

ZTE – MTK Budapest 2-3