I. félidő:

Az első helyzet a hazaiaké volt, Gergényi 12 méteres lökete Rajkovicról szögletre vágódott. A 14. percben megszerezte a vezetést az MTK: Stieber indította Futácsot, aki lefutotta a védőjét és 7 méterről a jobb sarokba helyezett (0-1).

A 19. percben Halilovic fejelt a jobb kapufára, a kipattanót Lesjak óriási helyzetben mellé vágta. A 36. percben Tajti indítása után Bedi fejelt, Mijatovic azonban könnyedén védett. Nem sokkal később Meshacknak volt még egy gyenge tekerése, amit megfogott a kapus.

Közvetlenül a szünet előtt Bedi 10 méteres lövését nyomta ki Mijatovic. A budapesti kék-fehérek vezettek így egy félidő után.

II. félidő:

Zalai lehetőséggel kezdődött a második játékrész: Lesjak szépen tört be jobbról, majd ballal célozta meg a jobb alsót, de Mijatovic egy gyors vetődéssel leért a labdára.

Az 55. percben aztán jött a második vendéggól, Futács kapott szép labdát Vancsától, remekül vette is át azt, ezzel becsapva védőjét, majd 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-2). Két perccel később közel járt a triplához is a csatár, de kevéssel lemaradt Stieber labdájáról a kapu előtt.

Az 58. percben aztán szépítettek a hazaiak: Halilovic keresztpassza után Tajti egyből középre adott jobbról, Spoljaric pedig egy lepattintott lövéssel vette be 11 méterről a vendégek kapuját (1-2). Sőt, nem sokkal később akár ki is egyenlíthetett volna a házigazda, ám Serafimov kísérlete – Mijatovic védésének is köszönhetően – a kapu tetején landolt.

Kisebb lehetőségek alakultak ki jobbára a folytatásban, mígnem a hajrában ki tudott egyenlíteni a ZTE. Grzan jobbról passzolt be a kapu elé, Zsóri az ötösről lőtt is, a labda pedig egy védőn is megpattanva átcsorgott a gólvonalon (2-2). A csatár több mint egy év után volt eredményes az élvonalban.

Ezzel azonban nem volt vége a fordulatoknak. Előbb Miovski szerzett lesgólt, hogy aztán a 90. percben, Grozav közeli kísérleténél is lesállást jelezzen a játékvezető. A VAR-vizsgálat során azonban érvényesnek ítélték meg a találatot (2-3).

A legfújás előtt nem sokkal Zsóri kis híján a bal felsőbe tekert egy szabadrúgást, de ha centikkel is, de tévesztett. Így maradt a 2-3, a napokban edzőt váltó MTK az utolsó esélyei egyikét ragadta meg, az új szakvezető, Horváth Dávid pedig győzelemmel mutatkozott be a kispadon.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

ZTE – MTK 2-3 (Spoljaric 58., Zsóri 86., ill. Futács 14., 55., Grozav 92.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Mocsi, Serafimov, Gergényi – Sankovic, Halilovic (Zsóri, 59.), Tajti (Posztobányi, 59.), Bedi – Meshack, Grzan

MTK: Mijatovic – Varju, Rajkovic, Nagy Zs., Herrera – Ramadani, Horváth A., Kovács M. (Mezei, 63.) – Stieber Z. (Kovácsréti, 85.), Futács (Miovski, 69.), Vancsa (Grozav, 84.)

Később:

17:00: Újpest – Gyirmót – élőben itt!