Bp. Honvéd – Kisvárda 0-1

Beszámoló és videó itt! | Közvetítés percről percre itt! 

Horváth Ferenc (Bp. Honvéd):Nehéz bármit mondani erről a mérkőzésről, most egy alanyt és egy állítmányt is nehezen hozok össze, kicsit “belehalok” ebbe a vereségbe. A Kisvárda visszaállt, arra várt, hogy mikor hibázunk, de végül bevált a taktikájuk. Próbáltuk nem siettetni a játékot és megtalálni az üres területeket. A második félidőben veszélyesen játszottunk, nem éreztem, hogy baj lehet, de a futball ilyen.

Supka Attila (Kisvárda):Amit felépítettünk a mai mérkőzésre, azt maximálisan meg tudtuk valósítani, még ha az utolsó pillanatban szereztük is a gólt. Nagyon fontos volt ez a meccs nekünk, így is készültünk, próbáltuk a játákosokat olyan mentális állapotba hozni, hogy elhiggyék, hogy tudnak nyerni. Így a hátralevő mérkőzésekre könnyebb lesz felkészíteni a csapatot. Az, hogy a végén lőttük a győztes gólt, az annak is köszönhető, hogy nagyon jól megoldottuk a védekezést, most kezd úgy összeállni a védekezésben a játékunk, mint amilyen az ősz folyamán volt. Ez télen megbomlott, de most újra kezdik megérezni azt a játékot a futballistáim, amit szeretnénk játszani.

 

ZTE – Ferencváros 2-2

Beszámoló és videó itt! | Közvetítés percről percre itt!

Boér Gábor (ZTE):A mérkőzés előtt rengeteg problémánk volt, de kértem a srácoktól, hogy adják ki a maximumot és játszunk egy nyílt, jó mérkőzést a Ferencvárossal. Ezt nagyjából meg tudtuk valósítani. Azt gondolom, hogy nagy erőket mozgósítottak olyan játékosok, akik az elmúlt időszakban nagy terhelést kaptak és szinte semmiből kellett berobbanniuk az NB I-be, úgyhogy le a kalappal a srácok előtt. Nagyon büszke vagyok a mai eredményre és arra a szervezettségre, amit tudtunk mondani. Tudtuk azt, hogy a Ferencváros milyen erőt képvisel, milyen kvalitásokkal bír és ezt bizonyították a mai mérkőzésen is. Azt gondolom, sikerült felvenni velük a versenyt és kihoztuk a maximumot a meccsből. (ztefc.hu)

Szergej Rebrov (FTC):Mindig nehéz mérkőzéseket játszunk a Zalaegerszeg ellen. Az elmúlt két meccsen volt, hogy tíz játékossal tudtuk legyőzni a ZTE-t, illetve előfordult, hogy az utolsó pillanatban rúgott góllal sikerült felülkerekednünk. Úgy gondolom, hogy ha 1-0-ról tudtunk volna fordítani, majd megőrizni az előnyt, akkor elégedettek lehetnénk, viszont a 2-1-es vezetés után ezzel az eredménnyel nem lehetünk elégedettek. Ettől függetlenül továbbra is megfelelő előnnyel vezetjük a bajnokságot. (fradi.hu)

 

Budafok – MOL Fehérvár 1-2

Beszámoló és videó itt! | Közvetítés percről percre itt!

Csizmadia Csaba (Budafok):Úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettünk volna. Letámadtuk ellenfelünket, sok labdát szereztünk. Majd teljesen váratlanul egy nagyon szép góllal vezetést szerzett a Vidi, de ezt követően is folytattuk a saját játékunkat. Dominánsabbak voltunk, egyenlítettünk és kihagytunk egy büntetőt is. A második félidőben két játékosunk sem talált kaput ziccerben, ilyen tiszta helyzeteket mi nem hagyhatunk ki, ezt nem engedhetjük meg magunknak. Visszanéztem a győztes gól előtti szabadrúgást megelőző szituációt, talán kicsit könnyű síppal fújták, de nem szabad ilyen lehetőséget hagyni egy olyan ellenfélnek, ahol minőségi játékosok vannak. Zsóri Dani csúszott bele a labdába véletlenül, nagyon sajnáltam őt és az egész csapatot. Az, hogy kimaradt egy büntető, az benne van a játékban, Kovács Dani eddig mindegyiket belőtte.

Szalai Tamás (Fehérvár):Nem kezdtünk jó ritmusban ma este. Mondom ezt a rúgott gól ellenére is, mert nem találtuk a saját játékunkat. Ez a második játékrész első tizenöt percéig így volt, de az utolsó húsz percre felpörögtek a srácok és jöttek a helyzetek is – bár az utolsó passzok hiányoztak. A szélén több kettő az egyes szituációt kellett volna kialakítanunk, de egy szerencsés góllal sikerült megnyernünk a találkozót. A mai mérkőzésbe is mindenki beletette a munkát, maximálisan elégedett vagyok a hozzáállással. Egy góllal szerintem rászolgáltunk a győzelemre. Emellett is, jobban kell dominálnunk az ilyen meccseken és előbb el kell döntenünk a három pont sorsát, ehhez viszont javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon. (molfehervarfc.hu)