I. félidő:

Az alaposan megtizedelt és nehéz helyzetben lévő ZTE igen bátran, sőt, eredményesen kezdte a találkozót. A hazaiak már a 7. percben vezetést szereztek: Futács harcolt ki magának egy labdát, majd remekül indította Kosztát, aki kicsit jobbról, a kifutó Dibusz mellett a hálóba lőtt (1-0).

Lassan, de éledezett a gól után az FTC, amelynek Zubkov volt a legaktívabb játékosa. Az ukrán szélső szabadrúgásból, majd egy éles szögből leadott lövéssel is veszélyeztetett, de Gyurján mindkétszer védett. A fiatal hálóőr Kharaishvili kapura tartó szögleténél is résen volt.

Ő is tehetetlen volt azonban a 45. percben, ám Zubkov lövésénél a felső léc mentett. Maradt az 1-0 a szünetre.

II. félidő:

Nem sokáig kellett várni a második játékrész első góljára sem. Az 51. percben Gyurján már elnézett egy labdát, Civic balról érkező beadására Boli gyorsabban érkezett, mint a ZTE kapusa, illetve Bobál, és közelről a hálóba stukkolt (1-1).

Szűk negyedórával később pedig már a vendégek vezettek: Ezúttal jobbról, Wingótól jött egy pontos beadás, Boli most kapásból, 6 méterről belsőzött a kapuba (1-2).

De nem sokáig örülhetett a Fradi az előnynek. A 67. percben Futács esett el a kapu előtt (Mmaee volt szabálytalan), a 11-est pedig a sértett rúgta a bal alsóba (2-2).

Szergej Rebrov két kettős cserével is próbált még frissíteni a hajrára, miközben Boér Gábornak a rövid kispad miatt kevesebb variációs lehetősége volt. Meccslabdája az FTC-nek volt, a 83. percben Zubkov kapott nagy labdát a padról beszállt Maktól, de 10 méterről a kapu mellé-fölé lőtt az ukrán szélső.

Így maradt a 2-2, a zalaiak bravúros pontot szereztek végül a listavezető Fradi ellen.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

ZTE – Ferencváros 2-2 (Koszta 7., Futács 68. – 11-esből, ill. Boli 51., 65.)

Közvetítés percről percre itt!

ZTE: Gyurján – Németh E., Bobál D., Lesjak – Tanasin, Sankovic, Tajti (Kovács B., 92.), Bedi (Zimonyi, 89.) – Vass P. (Szalay, 89.), Koszta M., Futács

FTC: Dibusz – Wingo (Lovrencsics, 77.), Mmaee, Dvali, Civic – Somália, Sigér – Kharaishvili (Tokmac, 66.), Zubkov (Gera D., 84.), Uzuni (Mak, 77.) – Boli (Baturina, 84.)