Az OTP Bank Liga 25. fordulójának zárómérkőzésén a bennmaradásért küzdő Budafok az ezüstéremért harcoló MOL Fehérvár FC-t fogadta. A hétközi fordulóban a XXII. kerületiek az Újpest ellen a hajrában kapott gólokkal szenvedtek 2-0-s vereséget, a Vidi pedig bár vezetett a Paks ellen 2-0-ra, végül be kellett érnie a 2-2-es döntetlennel.

Az 5. percben Filkor passza után Kovács Dávid lövését Rockov ütötte ki nagy bravúrral a bal felső sarokból, de az asszisztens már lest jelzett, válaszul Hangya bal oldali beadása után Funsho vette célba fejjel a bal alsót, Bese magabiztosan védett.

A 17. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár: Nikolics készítette le a labdát Zivzivadzének, aki a tizenhatoson kívülről, kissé jobbról a jobb felső sarokba lőtt nagy gólt (0-1).

Nem sokkal később a Budafoknak nagy esélye volt az egyenlítésére, de a Csonkával szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntető kimaradt. A hazaiak csapatkapitánya, Kovács Dávid a bal alsó sarkot vette célba, Rockov azonban érezte az irányt és kiütötte a labdát.

A 40. percben aztán már összejött a vendégeknek az egyenlítés, egy jobb oldali bedobás után Kovács hozta egy jó passzal helyzetbe Skribeket, aki 15 méterről a bal alsóba lőtt. Rockov beleütött a labdába, de védeni nem tudott (1-1). A játékrész utolsó perceiben Petrjak kétszer is a bal alsót vette célba, a második alkalommal mindössze centimétereket tévesztett az ukrán szélső.

A fordulás után a 49. percben Kovács a jobb oldalról, 11 méterről kevéssel lőtt mellé, negyedóra elteltét követően aztán magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Fehérvár. A 63. minutumban Petrjak hozta helyzetbe Nikolicsot, aki önzetlenül visszapasszolt volna csapattársához, a kivetődő Bese azonban menteni tudott.

A 73. percben egymás után háromszor is gólt lőhetett volna a Vidi: Nego jobb oldali beadása a felső lécről pattant tovább, Nikolics ziccerét Bese védte, a kipattanónál pedig Zivzivadze lövését Romic rúgta ki még a gólvonal előtt. Nagyon nyomott ekkor a Fehérvár, Csizmadia Csaba cserékkel próbált frissíteni, de pont ezek után jött a második vendéggól: Houri bal oldali szabadrúgásába Zsóri ért bele szerencsétlenül, a labda így a Budafok kapujában kötött ki (1-2).

Ezt követően az eredmény már nem változott, így a Budafok bár küzdött, pont nélkül maradt a helyzetek száma alapján megérdemelt győzelmet arató MOL Fehérvár FC ellen.

Budafok – MOL Fehérvár FC 1-2

Gólszerzők: Skribek (40.) ill. Zivzivadze (17.), Zsóri (84.-öngól)

Budafok: Bese B. – Huszti A. (Micsinai, 83.), Jagodics, Romić, Medgyes – Filkor (Margitics, 83.), Oláh B. – Skribek (Ihrig-Farkas, 64.), Csonka, Szabó M. – Kovács D. (Zsóri, 72.)

Fehérvár: Rockov – Nego, Rus, Stopira, Hangya – Alef (Pinto, 52.), Fiola – Funsho (Bolla, 46.), Nikolics (Houri, 75.), Petrjak – Zivzivadze (Szabó L., 90.)